20 Şubat 2021 Cumartesi

Taylan Antalyalı için, İtalya kaynaklı transfer iddiaları gelmeye başladı


Taylan Antalyalı için, İtalya kaynaklı transfer iddiaları gelmeye başladı. İddialı 3 İtalyan kulübünün peşinde olduğu yazılıyor ki, böyle bir gelişme bekliyordum. Futbolu çok aşama kaydetti. 6 numaraya geçmesiyle birlikte, bambaşka bir isim izler olduk. Fatih Hoca'nın tüm kariyerinde dokunduğu isimlere baktığımızda dahi, Taylan Antalyalı'nın hatırı sayılır bir yeri olabilir. Sezon sonunda gelecek olası şampiyonluğun da bana göre simge ismi.

2011 / 2012 sezonundaki Selçuk İnan etkisi diyorum. O dönem 4-4-2 oynuyorduk ve Selçuk İnan'ın farklı bir rolü vardı. Tabela noktasında ön plana çıkması bundan. Farklı da meziyetleri var, kullandığı duran toplara kadar. Taylan Antalyalı ise, 4-3-3 formasyonunun 6 numarası ve rakip kaleye biraz daha uzak. Elbette tabela etkisini kısmen bekleriz, benim kastım takım içi önem, gösterilen performans. Fatih Hoca'nın çok özel bir dokunuşu bu.

Geçmiş kariyerine bu pozisyonda başladığını söylüyordu. Sonrasında zaman onu 10 numaraya taşıdı ve özellikle de Erzurumspor performansıyla kendinden söz ettirdi. Galatasaray'da da ilk etapta bu pozisyonda denense de istikrarlı olmadı. Lige verilen aranın ardından oynanan maçlarda ise, stoper dahi oynadığı oldu. Defansif değişimi o dönem belli olmaya başlasa da, bu etkiyi hiçbirimiz beklemedi. Beklenen 6 numaranın gelmemesinin getirdiği artı belki de bu oldu.

Bu yönde kazandığımız birçok isim var, Taylan Antalyalı da ilk sırada. Mohamed, Onyekuru, Marcao gibi gelecek yıllarda ciddi bedeller kazanabileceğimiz isimleri sayarken, Taylan Antalyalı'yı da o listeye yazmalı. Yaz dönemi, revize ve uzatılmış bir sözleşme almasını bekliyorum, hak etti de. Bu listeye yeni isimler katmaya bakalım. İyi ve alternatifli bir kadromuz var. Gençleşmeye, geleceğe dönük adımlar atmaya başladık.

19 yorum:

  1. Avrupa şampiyonasında bu performası devam ettirirse büyük bedeller de verilirse şaşırmam yaşı da 26 avrupaya gitmek istiyorsa tam zamanı aslında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenol Güneş ezberi, Taylan Antalyalı'yı şampiyonaya götürmeyecek diye düşünüyorum :)

      Sil
    2. Onu bende düşünüyorum abi de 6da oynattığı okay ve mahmut aşırı formsuz kötü durumdalar o kadar da yapmaz herhalde

      Sil
  2. yabancı sınırı var. çok ciddi bir para olmadığı sürece yeri dolmaz. hani yabancı sayısına karşı olanlar var ya görsünler işte. taylan'ı satamıyorsun dilediğin gibi çünkü yeri kolay dolmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolmaz tabii, büyük rakamları görmek lazım. Gördüğümüzde de hayır deme lüksümüz yok.

      Sil
  3. Milan'a gitmesi muhtemel deniyor umarim duzgun paralara gider zura bugün Taylan'in yaptigi isi tam yapamayan Etobo'yu kiralarken bile milyon Euro istiyorlar bizim yönetim düzgün degerinde futbolcu satamiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 - 20 milyon avro arası rakamlar hayal değil.

      Sil
    2. O paralara kimse hayir demez hocam umarim 5 6 milyon civarina evet demeyiz o paralara siradan yabanci bile zor aliniyor gecen sene 3 tane kiralik orta saha denendi nerdeyse kiralik ucretleri bile bu paralara denk geliyordu umarim bunlari hatirlariz zamani gelince ama Galatasaray'in yurt disina futbolcu gönderen bir yetistirici kulübe dönüsmesi beni heyecanlandiriyor.

      Sil
    3. Bu paraları da versinler bir zahmet. Vedat Muriqi ne oynadı da o paraya gitti?

      Sil
    4. Vedat olayinda Koc baglantili seyler oldugunu dusunuyorum, cok benzerini Eljif Elmas transferinde de yaptilar ikisi de aldiklari paranin 10da 1i kadarlik etki etmedi ama haklisin o paralar var.
      WBA maclarini izliyor musun bilmiyorum ama Okay en iyi oyunculari oldu Diagne ile beraber Okay ile Diagne kume dusersek burada durmaz diye agliyor taraftarlari keske Okay'i alabilsek bize uygun oldugunu dusunuyorum.

      Sil
    5. Fatih Hoca, 3 tane 8 numara ile oynamak istiyor. Okay Yokuşlu pasör olsa da, ağır bir 6. Yazın düşünüyordu ama şu an düşüncesi değişmiştir.

      Sil
    6. Evet WBA takim karakteri bize göre cok farkli hatta Diagne'nin orada bizde görmedigimiz sekilde hareketli oynamasini da WBAnin Kasimpasa'ya daha yakin bir takim kurgusu olmasina bagliyorlar, Fatih Hoca daha bir hücum karakterli felsefe ile mücadeleyi seviyor, yine de Okay'in yaptigi defansif etki gercekten cok üst düzey PL'de bile büyük fark yaratti hemen hemen herkese göre.

      Sil
    7. Olay oyun tarzı. Nzonzi de olmadı burada mesela ama Fransa'da yükseldi, yeniden Milli Takim'a döndü. Bu oyun yapisinda, ağır bir orta saha cidden zor.

      Diagne ise biraz istiyor, hedef gördü. Yükselmesi biraz da bundan. Ona odaklı bir hücum var. Burada öyle bir şey olamazdi. Fatih Hoca başka şeyler de istiyor. Orada tek odağı gol.

      Sil
  4. O mevkideki temposu her ligi kaldırabilecek güçte.

    YanıtlaSil
  5. Fatih Hoca farkı işte. Baba gibi evlatlarını çok iyi tanıyor. Ben daha nice oyuncuya dokunacağını düşünüyorum. Şimdi yedekler arasında Bartuğ var. ozonwaforn var. hoca onları da hazırlıyor. inşaAllah Bu gidiş devam ederse Avrupa'da başarıların gelmesi yakın. Yeni genç transferler için artık yaz döneminden sonra daha rahat olacağız. FfP konusunda rahatlayacağımız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dokunuşlar büyük kazanım demek. Hocanın her dönem hayranıyım.

      Sil
    2. ve her dönem hayranlığımızı artıracak hamleler ve işler yapıyor

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir