18 Mart 2021 Perşembe

Çok daha basit sakatlıklarda, uzun ayrılıkların şahidiyiz


Donk'un sakatlığı sonrası, en az 3-4 hafta oynayamaz denilirken, dün itibarıyla takımla çalışmalara başladı. Kaçırdığı maç sayısı 1 ve bu adam 34 yaşında. Çok daha basit sakatlıklarda, uzun ayrılıkların şahidiyiz. Donk'u sevme nedenim bu işte, adam kendine iyi bakıyor. Biyonik diyeceğimiz isimlerden ve bu görüntüyle de Galatasaray forması giyeceği yıllar artacaktır. Bir yandan da garanti yedekliği var. Formayı alıyor ve ciddi katkı veriyor. Yaşıyla alakalı negatif bir yorumumu hatırlamam.

Surinam Milli Takım forması da giymeye başlayacak. 34 yaşından sonra giyse ne olacak demeyin, yazın Gold Cup oynayacaklar. Kariyerinde Milli Takım tecrübesi olmayan Donk için müthiş bir fırsat değil mi? Kariyerine şampiyona tecrübesi de eklemiş olacak ve kendisi adına müthiş bir final yapacak. Mutlu oldum, şampiyona görmeyi hak ediyordu. Şu çıkışını daha öncesinde yapmış olsa, Hollanda adına dahi şansı olabilirdi. Bugünün yapısında imkansız olsa da, birkaç yıl önce o imkan vardı.

Donk'u seviyorum ben. Fatih Hoca'nın elinde gerçek bir koz. Yeri geliyor atıyorsun stopere, sana istikrarlı katkı da veriyor. Bugün sallanmış olabilir de, öncesinde ayakta tuttu. Geçen sezon da böyle oldu. Ondan öncesi 6 numara, şampiyonluk yollarında x faktör olduğu günler var. An geldi forvet oynadı, maçı kurtardı. Çalışkan, lider, herkesin sevdiği bir isim. Yaş algısını kırar atar böylesi. Bir süre daha Galatasaray'da devam edecektir.

6 yorum:

  1. Sizce gelecek sezonda hangi isimler kadroda olmamalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunun yanıtı uzun. Yer almaması gereken çok isim var :)

      Sil
    2. Diğer yazılarınızdan birisinin konusu bu olursa çok sevinirim gelecek sezonlar adına kadronun nasıl şekilleneceği en merak ettiğim konulardan bir tanesi

      Sil
    3. Uzun uzun, sıklıkla değindiğim bir konu. Mutlaka yine yazarım.

      Sil
  2. Şimdiye kadar Surinam milli takımına nasıl çağırılmadi asıl ilginç olan o bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni geldi bu kural çünkü. Milli Takım tercihi Hollanda'ydı aslında. Forma giymedi ve yaş haddi kalktığı için bu imkan doğdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir