10 Mart 2021 Çarşamba

Mücadeleden kaçmadı bu adam, Galatasaray formasını hakkıyla taşıdı


Belhanda'yı severim. Geçen yıllarda Galatasaray'a çok emeğinin geçtiğini de her fırsatta yazdım. 2 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye ve 1 de Süper Kupa kazandı. Hepsinde büyük emek sahibi. Futbolu çok tartışıldı, geldiği ilk günden bu yana da türlü mobbing'e uğradı. Hatta işi ırkçılığa kadar sürükleyeni dahi gördüm. Şu ortamda katkı vermeye çalıştı bu adam. Çenesi kırıldı sahaya çıktı, sakatlandı ama kendini zorlamaya devam etti. Mücadeleden kaçmadı bu adam, Galatasaray formasını hakkıyla taşıdı.

Herkesi eleştirdiğimiz dönem oluyor. Elbette Belhanda'yı da eleştirdiğim zamanlar oldu. Bu başka bir şey. Bir de ne yaparsa yapsın, ısrarla eleştirmek ve beğenmemek var. Beklenti neydi bilmiyorum. Sneijder'den 10 numarayı aldığından bu yana öyle bir algı oluştu ki, ısrarla sevilmedi. Galatasaray yönetimi de buna güvenerek böyle saçma bir karar aldı mesela. Gün sonunda ise o beğenmeyenler dahi şu an yönetimi eleştiriyor, yerden yere vuruyor. Haksız bir karar çünkü.

Çok daha güzel bir vedayı hak ediyordu. Sözleşmesinin uzatılmamasını anlardım, bu bir karardır. Yaş haddi oluşacak, yüksek bir ücreti var. Buna saygı duyardım. Yine de sezon sonunda alkışlayarak uğurlardım. Başarıyla geçen bir 4 sezon olacaktı. Şu an mağdur olarak ayrıldı. Haksız bir vedaydı ve üzülüyorum. Ben seven ve beğenen taraftaydım. Kendisi adına da çok mücadele verdim, kendimce hakkını vermeye çalıştım.

Tüm emeği için teşekkür ederim. Onun dönemi de, yokluğunda daha net anlaşılmıştır. Bugün dahi bunu yaşamıyor muyduk? Geçen 4 yılda da olan buydu. İlerleyen dönemde de olacak olan bu. Belhanda'yı arayacağız, hocanın önemli bir kozuydu. Sezon devam ediyor, transfer yapamıyorsun ve elindeki değeri hiç yoktan sebep, hem de haksız şekilde yolluyorsun. Galatasaray tarihinin en kötü yönetimi olmalarına Fatih Hoca engel oluyordu diyordum, artık o da olamıyor. Galatasaray'da gördüğüm en basiretsiz yönetimden bahsediyorum.

24 yorum:

  1. Bende belhandayı severim insanlar şunu anlamıyor bu adam ilk geldiğinde 20 numaraydı sneijderden 10 numarayı alıp belhandaya veren yönetim belhandaya bu kadar yüksek maaşı veren de yönetim belhandayı hep bu yönlerden vurdular da bu adamın kendi yaptığı bişi değildi ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ilk andan bu yana da anlamsız tepki verdiler.

      Sil
    2. Maaşını eleştiren arkadaşlara patronları 3 katı maaş verse sanki kabul etmeyecekler yönetim vermiş bu adam almış

      Sil
    3. Bu sene şampiyon olursak belhandanın bu şampiyonlukta da payı olacak ve adam 4 senede 3 şampiyonluk yaşamış olacak.

      Sil
    4. çok sevdiğiniz dursun özbek yönetimi adamın öyle bir talebi olmadığı halde 10 numara vererek adamı hedef haline getirdi.

      Sil
    5. Çok sevdiğim Özbek yönetimi mi. Sevgi gibi bir mesaj mı yazıldı? Birini sevmemek, beğenmemek, diğerini sevmek anlamına mı geliyor.

      Sil
    6. İlk yorumdan itibaren dursun özbeği eleştiriyorum zaten

      Sil
  2. Belhandayi bende severdim ta ki taraftara kufur edene kadar
    O gun bitti benim icin zaten istediginde iyi oynar istediginde kaybolur
    Evet mucadele anlaminda hakkini verelim
    Iyi oynadiginda da takimin en iyisi 17-18 sezonunda top rakipteyken savunma Belhandayla baslardi hucumu da Belhanda yonlendirirdi ancak gecen sezondan beri bir dusus var bu sezon da savruk oynuyordu zaten
    Hem laubali hem cirkef oyuncuydu sahsi gorusum yararindan cok zarari vardi takima bu anlamda 3.35 cok yuklu bir para
    Iyi hatirlamayi bende isterim ancak hocamiza da cok cektirdi onsuz oynayamamizin sebebi o profilde oynayan oyuncumuzn olmayisindan kaynakli hepsi bu kadar simdi Gedson var evet formunda degil ancak mucadele ediyor birakmiyor in se Allah opsiyonu vardir Feghouli var mesela hucum anlaminda Belhandadan daha akilli isler gorur
    Bu defteri taraftar olarak kapatip camia olarak kenetlenmemiz lazim 2000 dogumlular hatirlamaz biz 05-06 sampiyonlugu gormus cocuklariz ) 07_08 de hocasiz sampiyon olmus camiayiz
    Ayakta kalmamiz gerek
    Hocamiza futbolcumuza yonetimimize tam destek vermeliyiz
    Allah Allah yardimcimiz olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir istek vardı ki kazanılan 4 kupada da büyük katkı. 2000 doğumlular hatırlamaz derken, ben 1987liyim. Daha fazlasını da hatırlarım.

      Sil
    2. 2000 dogumlulardan kasit sen degilsin abi
      Bu durumlari az cok gorduk ancak 2000 ustu taraftar kitlesi " gecmis olsun sampiyonluk gitti" diyenler var
      Allahin izniyle biz sampiyon olacagiz ister Belhanda olsun ya da olmasin
      Belhanda evet katki sagladi zarari da oldu ancak gitmesi daha hayirli oldu
      Mutlaka hocanin da onayi vardir
      Hatta bence FFP olmasa hoca coktan yollardi Belhandayi
      Onumuze bakmamiz lazim
      Biz kaostan beslenen bir camiayiz her zaman boyle durumlari lehimize kullandik
      Yaptik yine basaracagiz Allahin izniyle
      Onumuzde 12 final maci var

      Sil
    3. Hocanın onayının olduğunu hiç ama hiç sanmıyorum.

      Sil
  3. Yeni nesil 10 numaralar içerisinde bu ülkeye gelebilecek en yetenekli 10 numara tekniğini hep Henry e benzetmisimdir belli eksikleri var onlar olmasa zaten bu topraklara uğramaz karar yanlış bu adami izlemekten hep keyif aldım canlıda izledim bu adami kaçak dövüşmez

    YanıtlaSil
  4. iyi oyuncu ama ben camiayı böyle bölen başkasını görmedim. ya aşırı sevgi ya aşırı nefret. bu adam iyi oyuncu kardeşim. sana katkı verir. ama abartmaya hiç gerek yok.

    deplasmanlarda 0 gol 0 asist, büyük maçlarda 0 gol 0 asist, yayın önünde top alır yine şut çekemez, pas hatalarıyla dünya kadar kontra yedirir..

    kafaca bitmişti zaten yazın gideceğini anladığı için. çok kötü oynuyordu. erken oldu. hoş olmadı. ama kafaya takmaya gerek yok. çünkü bu adam sabote edebilecek tarzda oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük maçlarda 0 gol 0 asist dediğin adamın Fenerbahçe mağlubiyeti yok, deplasmanları da hep büyük oynamış Kadıköy'de. Enteresan geliyor o klişe yorumlar bana, izlemesem tamam derdim. Son maçını da çok iyi geçti, bu mu sabote :)

      Sil
    2. o maçın koşulları farklı. motivasyonu farklı. o maç geride kaldı mart ayına geldik. takımdan ayrılacağı da belli oldu. kafada bitirmiş adam, oyun tarzı zaten saçma işlere müsait, iyice nefret toplardı takımı sabote ederdi top kayıpları pas hataları vs.
      takımı satmak, şike yapmak anlamında değil.

      (bu arada 2020 derbisinde altay topu ayaklarına teslim ettiği halde atamadığı gol, oyundan çıkarken gereksiz kavgası ve kırmızı kartı. skor bunları unutturuyor.)

      Sil
    3. Skor unutturmaz. Gol kacirdi üzerinden çok adam infaz ederiz böyle. O maçı şu maçı kalmadı, 3.5 yıla bakıyorum, çok başarılı bir Galatasaray dönemini geride bıraktı. Ben izlediğimi konuşuyorum, öyle didik didik açık aramıyorum. Hatasinda eleştiriyor ve söylüyorum ama sevmediğim için asla hak yemiyorum. Sen yiyorsun demiyorum. Ama bu tartışmalar hep bu yüzden doğdu. Olan oldu, geçmişin klişe tartismalarini çok yaptık, artık sıkıldım. Bu konuda o öyleydi bu böyleydi demeyi bırakalı da çok oldu.

      Sil
  5. Belhanda'ya yapılan kesinlikle yanlış senin bir önceki yazinda belirttigin gibi yönetimin gücü Belhanda'ya yetti. Aynı şeyi Mostafa söylese ihtar bile veremezlerdi mesela.
    Saha içi anlamında eksikliği hissedilebilir belki. Çünkü onun kadar oyunu tutabilecek orta sahada hem pas kalitesi hem hareketliliği hem de mücadelesi belli bir seviyede olan komple oyuncumuz yok.
    Olan oldu artık ayıp yönetimin ayıbıdır yolumuza bakmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu başkasına asla yapamazlar. Falcao şu açıklamayı yapsa, bu fesih gelebilir miydi :)

      Sil
  6. Ben bu kararın zemin eleştirisi yüzünden olduğunu düşünmüyorum çünkü Babel de aynı eleştiriyi yapmıştı ama o gönderilmedi. Demek ki bardağı taşıran başka sebepler üst üste geldi ve bu yüzden ipini çektiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil tabii, fırsat kollanıyordu. Bardak taştı da, neden olaydan 4 gün sonra ortaya çıktı :)

      Sil
  7. mental açıdan zayıf belhanda. seni her an eksik bırakabilir. saha içinde belliydi ama dışında da zayıfmış. zaten gidiyorum diye vitesi boşa aldı. başkası böyle sivri laflar etmezdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mental açıdan sağlam olsa bu seviyeye gelecek bir yetenek değildi :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir