11 Mart 2021 Perşembe

Onyekuru taktiği başarılı da, Onyekuru sana ne verebiliyor?


Row-Z Report (@RowzReport) 'un paylaşmış olduğu grafikleri konuşmak bugüne kaldı. Gündem kaos içinde kaynıyor, haliyle de maçla alakalı bazı yazılması gerekenler ertelenebiliyor. Pas ve yerleşim haritasına bakarsak, Onyekuru'nun yine bağımsızlığını ilan ettiğini görebiliriz. Her maç aynı bölgede, aynı yalnızlıkta kaldığına göre bu taktik icabıdır. Taktiğin de başarısız olduğunu düşünmüyorum. En kötü halinde dahi net 2-3 pozisyona girebiliyor. Kalenin ağzından topu uzaya vuruyor ya da topu kontrol edemiyor. Bunu yapabilse, son 2 maçta 6 puandaydın.

Arkasına Saracchi'yi alınca daha iyi oynayacağını düşünüyordum. Bunu göremedim, aksayan isimlerden biriydi. Gol de gelmeyince sahadaki varlığının bir önemi kalmıyor. Maç başından bu yana skor arayan taraf olunca, çok daha önde oynamamız doğal. Taylan Antalyalı dahi orta sahanın az önünde konumlanmış. Belhanda, Gedson Fernandes gibi isimlerde merkezde. Falcao da çok gezerek oynadı ve oldukça diriydi. Bu önemli bir artı.

Babel de biraz daha geriye gelip, takımını oynadığı kanattan hücuma taşımaya çalıştı. Çok daha iyiydi. Linnes kötü oynamasına rağmen bunu yaptı üstelik. Arkasında iyi bir bek desteği olsa, ona da çok alan açacaktı. Hocanın çok yanlışı var bu maçta. İlk fırsatta Babel ve Belhanda'nın kenara gelmesi, Luyindama ve Yedlin ile maça başlamamış olması. Göz göre göre kaybedilen 2 puan olarak baktım. Kenardan gelen hamleler bir takımı düşürür mü derseniz, bizi düşürüyor işte.


Gol beklentisinde de gayet iyi düzeydeyiz. Özellikle ilk yarıda net pozisyonlar var. 2. yarıda biraz yavaşlasak da, oyunun son bölümünde kaçanlar malum. Gol beklentisini yükselten biraz da o son pozisyon. Rakibe pek imkan vermedik, 2 basit hata ve gelen gol. Yarım pozisyondan 2 gol yedik yorumu da doğru. Bitirebiliyor olmak lazım ve bitiremiyor olmanın kaynağının Onyekuru olması beni düşündürüyor. Oysa en iyi noktası değil miydi?


Aksiyon haritasına bakınca, Babel'in iyi oyunu da daha net ortaya çıkıyor. Hemen hemen başarısız işi yok ve sağ kanatta oyun kurucu rolündeydi. Takımını, kendi kanadından çok iyi taşıdı. Oyundan erken çıkmayı hak etmiyordu. Belhanda da oldukça iyiydi mesela, onun da orta sahadaki kurduğu bağlantı çok kıymetliydi. Onyekuru ise haritada rakip ceza sahası içi ve hemen arkasında konumlanmış. Neredeyse kalenin ağzının içine kadar girdi ve net imkanlar yakaladı. O gol gelmeli..

4 yorum:

  1. takım içinde sevilmiyormuş. bonservisi alınmayabilir.
    egoist ve mızmız diyorlarmış. siz hep bana atın ama ben pas vermiyim

    YanıtlaSil
  2. Yedek kulübesine çekilmesi lazım artık. Sol kanatta kendi başına takımdan bağımsız takılıyor işin bu şekilde olmadığını anlaması lazım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir