24 Mart 2021 Çarşamba

Sc transfer 2021 #13; Patrick van Aanholt


Son dönemde yazdığım tüm "transfer" yazıları sol bek üstüne gerçekleşir oldu. Saracchi'nin kalma ihtimalinden, sol bek için diğer alternatiflere kadar birçok yazı yazıyorum. Transferin de en önemli noktalarından biri orası olacak. Yapılanması gereken bir mevki ve istikrarlı katkı almamız gerekiyor. Saracchi'nin şatları uygun olur mu bilmesem de, her şartta kumar. Kalmama ihtimali bu anlamda daha yüksek. Alternatif açısından da sorunlar var, orada da güvenilir isimler yok.

Emre Taşdemir bir şekilde takımda tutulur, maliyeti üzmüyor, yeri geldiğinde de katkı veriyor. Ömer Bayram da kalır hatta, birçok pozisyonda oynayabilmesi gibi bir artısı var. Alioski diyorduk, o da sol bek gibi görünse de, aslında ciddi bir joker ve yine birçok pozisyonu oynayabiliyor. Bu saydığım isimler sol bek adına 1. öncelik değil. van Aanholt ismi çok konuşulur, dillenir oldu. Crystal Palace forması giyiyor, 30 yaşında ve Hollanda Milli Takım'ının da kadrosunda yer alan bir isim.

İyi bir sol bek. Ciddi anlamda fark yaratır ve seviye atlatır. Yedlin gibi çok hızlı, ondan farkı ise teknik kapasitesinin daha iyi olması. Orta kalitesi ve teknik tarafı ondan daha iyi. Sol bekte de böyle bir profil aranıyordu. Her 2 bekin çok hızlı olacak, üstüne de sol bekten biraz daha istikrarlı katkı alabileceksin. İşin teknik boyutu da önemli, beklerin hücum katkısı, Fatih Hoca'nın düzeninde olmazsa olmaz. O da bu profilde bekleri düşünmeye başladı.

Sezon başında bir omuz sakatlığı vardı ve uzun sürdü. Sonrasında geri döndü, istikrarlı şekilde de katkısını veriyor. Sözleşmesi bitiyor olsa da, bu transferin bir maliyeti olur tabii. Yıllık ve imza ücreti, en azından Yedlin / Saracchi gibi isimlere oranla daha yüksek olur. Bonservisinin elinde olması avantaj, bu tarz isimleri konuşuyor olmak önemli. Yıllardır bahsettiğimiz ama bir türlü ciddi anlamda girmediğimiz pazar diyelim. Yerli değil, yabancı isimler adına yazıyorum.

7 yorum:

  1. Seviye atlatabilecek bir oyuncu olması konusunda sizinle hemfikirim, lakin daha genç bir oyuncu üzerinden bir scout transferinin daha mantıklı olduğu kanaatindeyim. Uzun yıllar sol bek sorununu çözebilmemiz önemli bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maddiyata bakıyor o iş de, bonservis verebilecek durumumuz olacak mı?

      Sil
    2. O işte tamamen yönetimde bitiyor. Satabileceği oyuncuları satmayı becermeleri gerekiyor.

      Sil
  2. İsmi geçen oyuncular arasında içime en çok sinen oyuncu oldu. Sözleşmesinin bitiyor olması çok büyük avantaj kesinlikle sonuna kadar zorlanmalı.

    YanıtlaSil
  3. Babel devrede haberlerini duyar gibiyim:) Oyuncunun gelmesini de isterim açıkçası.

    Ama Alioski ismini de es geçmeyip, sonuna kadar zorlamak lazım. Sol bek olarak düşünmek yanlış olur. Heyecan verici bir isim olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alioski için "sol bek" oynamak istemiyor deniliyordu, sanırım doğru. Alioski biraz daha orta saha diye düşünülüyor olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir