11 Mart 2021 Perşembe

Transferi geldiği gün mantıklı görünürken, bugün anlamsız bir hal aldı


Halil Dervişoğlu yarım sezonluğuna kiralandı ve herhangi bir satın alma opsiyonu görünmüyor. Transfer edildiği dönem "takım içi alternatif sayısını" arttırmak anlamında değerli bulmuştum. Yetenekli bir genç çünkü, katkı verebilirdi ki hala verebilir. Göze girerse de, bonservisini almak adına bir çaba oluşurdu. Hocanın sevdiği gençlerden biri, yeni bir transfer hikayesi değil. Kiralama imkanı doğunca da, bonservisini alabiliriz üzerinden transferine onay verilmiştir.

Çünkü o dönem Falcao döner mi dönmez mi bilinmiyordu. En azından, kendisi üzerinden bir hayal oluşturulmadı. Babel de fizik olarak toparlanamadı derken, forvet için alternatif üretilmek istendi. Bugün ise geldiğimiz noktada, Falcao da döndü, Babel de toparlamaya başladı. Bir anda forvet alternatifin çoğaldı ve bu transfer gereksiz gibi göründü. Falcao şans buluyor çünkü, hatta iyi döndü. Oğulcan Çağlayan'ı maç kadrosuna alamıyoruz, öyle düşünün. Bu adam senin futbolcun.

Galatasaray kariyeri kötü de başladı. Şanssız goller kaçırıyor. Hele ki Sivasspor maçında kaçırdığı çok kritikti. O golü atmış olsa, Galatasaray kariyeri bambaşka dahi şekillenebilirdi. Atacağı golle galibiyeti getirmiş isim olacaktı, bomboş pozisyonda auta vurdu. Neden kaçırdı diye sorgulamıyorum, genç futbolcu. Bu goller kaçırıla kaçırıla futbolcular büyüyecek, gelişecek. Yine de senin futbolcun değil işte, neyi bekleyeceğiz, neyin sabrını göstereceğiz.

Bu süreçten sonra şans bulmasını da zor buluyorum. Oğulcan Çağlayan da devreye girerse, oradaki opsiyon daha da artacak. O zaman da soru şu, neden kiralandı? Elinde Ali Yavuz Kol vardı, en fazla o otururdu. Zaten Denizlispor'da da oturuyor, o da başka bir kiralama hikayesi. O günün şartlarıyla, bugün de bir değil tabii. Falcao bir anda ezber bozdu ve denklem değişti. Halil Dervişoğlu transferi de o gün mantıklı görünürken, bugün anlamsız bir hal aldı.

8 yorum:

  1. Eskiden Sinan abi hocaya güxrl sorular sorardı. O olmayınca oynanan oyun ve kadro tercihleriyle alakalı adam akıllı soru soran kimse yok. Taylan, oğulcan soruları sorulmalıydı. Ama aynı medya bu hafta belhanda hakkında soru sormayı asla es geçmez. Ne yazık ki futbolumuz hakeminden medyasına bqştan aşağıya rezalet halde. Hoca yedek forvet istiyorum dediği için Halili aldılar bence hoca da hiç olmamasından iyidir deyip kiralık vs kabul etti. Bir de aklıöa takılan bu D'avilla kluple arası gayet iyi olan bi menajer nasıl oldu da onun oyumcusunu bu şekikde gönderdiler aklım almıyor. Neyse ben bi iki reklam tıklayayım da sana bari katkımız olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da pandemi kaynaklı gidemiyor maçlara, yoksa mutlaka sorardı.

      Sil
  2. Bonservisi elimizde bir oyuncu olsa üzerine çalışılabilecek bir oyuncu kesinlikle. Şimdi Mostafa varken zaten birinci forvet belli... Ondan sonra gelenler arasında en büyük dezavantajı kiralık olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeteneğine lafım yok da, şu ortamda nasıl şans bulacak bilmiyorum.

      Sil
  3. bir oyuncu gol kaçırabilir. mevzu ışık vermesi. 10 dakikada ışık verir iyi oyuncu mesela kerem. halil için ali yavuz'u göndermek yazık günah ayıp..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işık verir, zamana ihtiyacı var. Yeteneği zaten var, potansiyeli biliniyor. Sorun kiralık olması, sende geleceği muamma.

      Sil
  4. Konuyla alakasız olacak, ama Ali Yavuz transferi de bu şekilde anlamsız bir hal aldı. Denizlispor düşmeme mücadelesi verirken onun yüzüne bakılmıyor. Sadece idmana çıkacaksa, Florya'da çıksaymış. En azından bir şeyler öğreneceği daha çok insan var. Yalçın Koşukavak varken biraz ümitliydim forma şansı için. Ancak Hakan Kutlu ona forma falan vermez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık oyuncuları tekrardan yazacağım. Anlamsız tabii, oynamayacağı yere gitmiş oldu. Onu alan td, ertesi gün istifa etti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir