20 Nisan 2021 Salı

Belli ki işler tamamen Ertuğrul Sağlam'a kalsa, o reaksiyonu veremeyecekti


Samsunspor'un reaksiyon vermesi gerekiyordu. Belli ki işler tamamen Ertuğrul Sağlam'a kalsa, o reaksiyonu veremeyecekti. Maç sonu yapmış olduğu açıklamalara baktım da, tablodan gayet memnun gibiydi. Yüksel Yıldırım keşke çok daha öncesinde ipleri eline alsaydı. En son ipleri eline aldığında hatırlarsınız, büyük cezalar kesmiş ve deavmında galibiyet serisi gelmişti. Ocak ayında yapılan onca kaliteli hamleye rağmen, şu takıma futbol oynatamamak büyük meziyetti.

Bursaspor karşısında da müthiş bir futbol yoktu bu arada. En azından biraz olsun reaksiyon, bireysel yeteneklerin daha net ortaya çıkmasıyla dahi kalite farkı ortaya çıkıyor. Yasin Öztekin son zamanlarda ivmelenmişti, bu maç itibarıyla ona Hamroun da katıldı. Hamroun un bu denli ilk iyi maçıydı dahi diyebilirim. Hamroun sola çekildi, sağda Yasin Öztekin derken, Hamroun kazanılmış oldu. Şu kanat kalitesi de ligde hiçbir takımda yok.

Gökhan Karadeniz devreye giremiyor bir türlü. Bu ligin "bug'larından" biri görsem de, kendisinden katkı alamamak büyük bir teknik direktör başarısı olmalı. En başından bu yana böyle ve devam da edecek gibi. Kadro dışılar sonrası oluşan görüntü asıl olay. Mücahit Albayrak ve Erkam Reşmen bu sayede 11'e adım attı. Seviye de direkt olarak değişti. Kerem Can Akyüz ve Caner Arıcı yetmiyordu işte, neden bu ısrar?

Mücahit Albayrak, bana göre Kerem Can Akyüz'ün önünde bir bek. Özellikle de hücum kalitesiyle. Teknik özelliği ve temposu yukarıda. Ertuğrul Hoca ise ısrarla Kerem Can Akyüz'ü kullanıp, Mücahit Albayrak'ı yedek tuttu. O vakit bu transfer neden gerçekleşti? Caner Arıcı da aynı mevzu. Yetmiyor işte, yaş haddi ve fiziksel dezavantajı var. Hücumda katkı alamıyorsun, savunmada herkes eziyor. Erkam Reşmen en azından orada ciddi savunma katkısı ve fizik üstünlüğü demek.

Hamroun kazanıldı derken, Mücahit Albayrak'ın da büyük etkisi var. Kanat oyuncusunu, arkasındaki bekten bağımsız konuşamazsınız. Orada harika bir hücum gücü oluştu ve bu 2 teknik isim birbirlerinin dillerinden de iyi anladılar. Mücahit Albayrak, sol tarafta o hücum katkısını verirken, sağda da Erkam Reşmen dengeleyici oldu. Yasin Öztekin de arkasında bekine güvenerek, hücum odağını arttırdı. Basit denklem olsa da, Ertuğrul Hoca bunu dahi göremeyecek halde. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir