21 Nisan 2021 Çarşamba

Şu maç "bireysel hatadan yenen golle" diye açıklanamaz


Şu maç "bireysel hatadan yenen golle" diye açıklanamaz. Fatih Hoca ise öyle açıklıyor. Bireysel hatadan başladı ve yakın geçmişte bir tur attı. Bir de, "kazanılan 1 puan" vurgusu yaptı. Madem o vurguyu yapacaktık da, bu sezon son dakikalarda kaybedilen o kadar çok maç var ki. Hepsinde de beraberlik cebindeydi. O maçların ortak özelliği, kontrolü kaybetmiş şekilde girişilen hücumlar. Sonucunda da haneye 0 puan yazıldı.

O 1 puanları toplayın, şu an iddianız bambaşka olur. O gün "kontrolsüzce kazanmak derken", bugün bu 1 puana niye kazanç diyeyim ki? Dememek gerektiğini bana Fatih Hoca öğretti. Kazanç da değil zaten, eğer 3. olmak hedef değilse. Kazanç diyorsak, en azından 3. olalım düşüncesi oluştu demektir. Trabzonspor'la aradaki farkı korumuş oldun. Şampiyonluk şansı sürekli gidiyor, bu sefer tam anlamıyla gitti diye düşünüyorum. 

Kapatalım da sezonu. Gelecek sezona ne yapabiliriz, enkaz ne ölçüde kalkar diye düşünelim. Elinde gelecek sezona yönelik kullanabileceğin kimler var, onları zorlayalım. Bunu diyorum da, ertesi gün gidiyor yine Babel oynuyor. Mesela Antalyaspor deplasmanında Halil Dervişoğlu forvet oynar, bu sefer de Kerem Aktürkoğlu'nu kesip, Babel'i kanatta kullanır. Bu şampiyonluğu kendi elleriyle verdi hoca, benim başka açıklamam yok.

Gelecek sezona yönelik düşüncemde de hoca yok. Yönetim kim olur bilmiyorum da, topyekun bir değişim gerektiğini daha önce yazdım. Yoksa bu döngü bitmeyecek. Her dönem transfer yap, dön sonra "yetmez" diyerek yine yap. Duran top kullanıyoruz, hangimiz heyecanlanıyor? Atıcın olmaması meselesi değil bu, atıcı olan da sende geriliyor. Emre Kılınç en büyük örnek işte. Çalışma meselesidir bu, çalışmıyoruz. 

13 yorum:

  1. Gelecek sezon ve Fatih Terim sözlerinin yan yana gelmesi bile başımı ağrıtmaya yetti...Olursa ki(olursa şaşırmam); Hoca seneye de bu takımda kalırsa daha da geriye gideceğimizden hiç şüphem yok...Yabancı hocalara da gitmeye hiç gerek yok.Okan Buruk bizi bekliyor zaten...Tam zamanı...

    YanıtlaSil
  2. Hocanin yonetim, TFF ve derken dagilmasi futbolculara da sirayet ediyor, kaybetse de savasacak saha icinde 100% kalan teknik adam lazim, Okan Buruk yanina da guzel bir teknik ekip Sergen Yalcin'in Besiktas'ta yaptigindan cok daha fazlasini yapacak potansiyele sahip olacaktir, Galatasaray ve Besiktas'in imkanlarini karsilastirmak bile abes olur ama saha icinde kalamiyoruz ne yazik ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içinde kalmak lazım ama kalamıyor. Bu da sorun oluyor.

      Sil
  3. Okan buruk falan değil kesinlikle yabancı hoca. Gelecek sezonun en büyük transferi bu olur bence. Artık yerli hoca görmek istemiyorum takımın başında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yabancı geldi diyelim. Uyumuydu, transfer isteğiydi derken o maliyeti karşılayabilir miyiz emin değilim. Eski Gerets tipi hocalar pek kalmadı, az ile yetinsin.

      Sil
    2. Aslında yüksek maliyetli isim isteyen hocalar kalmadı. Yeni hocalar artık elindekiler ile max verim almaya çalışıyor. Yüksek maliyetli isim işi tüm dünyada bitti. Madrid başkanı bile yüksek maliyetli transferler olmaz artık diyor. Altyapılara bakıyorlar takımları gençleştirmeye çalışıyorlar. O yüzden kesinlikle yabancı olmalı ve olmak zorunda.

      Sil
    3. Madrid başkanı Haaland ve Mbappe'den bahsediyor yalnız. Maliyetler uçuk. Onlara düşük gelen, senin için çok yüksek.

      Sil
  4. ilk devre uzanmış izliyordum uyudum. uykum geldi uyumuşum. maç sonu da uefa kupası hikayeleri. tabanca gibi takım istiyoruz hocam yeter allah aşkına.

    YanıtlaSil
  5. Geri kalan dönemde fikstürümüz de gayet zor. Şampiyon olamasak da ligi ikinci bitirmek her türlü değerli bence. Ön elemeden şampiyonlar ligini zorlayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut kırıldı, umutlanmamak gerekiyor.

      Sil
    2. Diyelim ki zorladın 2. Oldun. Ön elemeyi geçebilir mi bu takım bu haliyle? Lig sonuncusuna yenilmiş rize den fark yemiş ama şampiyonlar ligine gitme hayali var üstüne üstlük. Umarım 6. 7. Falan oluruzda fatih hoca ile olabileceğine dair tüm umutlara kapılar kapanır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir