24 Mayıs 2021 Pazartesi

Felipe Anderson & Galatasaray, iş ciddi bir fırsat noktasına doğru ilerliyor


Bu tarz transferleri daha önceden yapmış olsak da, bizim kiralama hamlelerimiz maliyet üzerineydi. Kastım da Seri, Lemina ve Andone gibi isimler. Hatta Nzonzi de öyleydi, ciddi yıllık ücretleri konuştuk. Beşiktaş ise Ghezzal'ı, Leicester City'de aldığı ücretin çok daha aşağısında olan bir rakama kiraladı. Kira bedeli de yoktu diye aklımda. Orada da sorun şu, opsiyon koymadılar ve futbolcu yükselince doğal olarak maliyet arttı. Yine de geriye dönüp bakınca, şampiyon bir takım ve lig mvp'si olmuş futbolcu var.

Galatasaray'la adı anılan Felipe Anderson da biraz bu kıvama geldi. Kalite ve tarz olarak da benzer isimler. Ghezzal sağ, Felipe Anderson da sol ağırlıklı oynuyor ve kanat oyun kurucu özelliği var. Galatasaray'ın da mevcut oyun yapısında, kanatlardaki bu özellik önemli. En azından 1 kanadın böyle olması gerekiyor diyelim. Feghouli'nin bizi şampiyon yaptığı dönemi hatırlayın. Hareketliliği, merkeze de kayabilmesi, rakip ceza sahası çevresindeki bitiriciliği öyle önemliydi ki.

Felipe Anderson'un dripling özelliği, hızı, topla hareketliliği de önemli. Feghouli ağırlaşmaya başladı, hızlı diyemem. Bu yüzden de orta sahanın merkezine kaymalı diyorduk. Felipe Anderson ise hareketlili ve kanat oyun kurucu dediğim kadar, bir yandan da kanat forvet. Yine merkeze ya da sağ kanada da atabilirsin. Kağıt üstünde ve eski etkisini hatırlayınca çok önemli bir isim, farkı büyük olur. Yaşı da 28 henüz.

Sorun ne onu bilmiyorum. Düşüşte çünkü, hem de paraşütsüz şekilde. West Ham United onu Lazio'dan çok büyük paralara almış olsa da, istediğini alamadı. Geçen sezon Porto'ya kiralandı, orada da beklentiyi karşılayamadı. Ligde sadece 5 maçı ve 126 dakikası var. Sakatlık da yok, başka bir sorun bu, nedenini bilmiyorum. Hayata geri dönmesi lazım yani. West Ham United onu elden çıkartmak istiyor, iş bir anda fırsata döndü.

Kiralama hamlelerine karşı olsam da, bu tarz fırsat ve takımı yükseltme potansiyeli olan, kaliteli isme hayır demem. Kalite sorunumuz olduğu da açık. Bonservisini alma konusu ise kumar, sorunu ne bilmiyoruz. Opsiyonlu (makul şartlarda) bir kiralama ve yıllık ücretinin büyük bölümünü West Ham United'e ödetmek şartıyla bu hamleyi düşünelim. Adı da sık sık Galatasaray'la anılıyor, Fatih Hoca'nın listesinde üst sıralarda olduğu söyleniyor.

12 yorum:

  1. Abi sözleşmesi 1 sene kaldı kiralama nasıl olabilir acaba bilgin varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözden çıkardılar, olay o. Elmander'i de sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kala kiralık göndermiştik.

      Sil
  2. Arda Babel Onyekuru Emre Kılınç hatta Kerem de sol açıkta oynamayı seviyor Felipe de gelsin yerimiz var hala :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kanat olayı çok karıştı, detaylıca anlattım :)

      Sil
  3. Her ne kadar Mustafa Cengiz Fatih Terim ile ozur dilemedikce calismam demis olsa da butun haberler islerin halen Fatih Hocanin kumandasinda yurudugune isaret ediyor, bu sevindirici zaten baska sansimiz da yok.

    YanıtlaSil
  4. Tavanı çok yüksek olmasına rağmen şu an o tavanın çok çok uzağında... Türkiye'nin rehabilitasyon merkezi olma özelliğini düşünürsek alınabilir bir risk olabilir. Maliyet de çok önemli tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzağında ama yaşı da uygun. Ghezzal da böyle düşmüştü. O riske girilse neden demem.

      Sil
  5. iyi oyuncu, bedava gelecekse, ücreti uçuk olmayacaksa çok güzel de sol kanat şişti.
    oranın 1. sahibi Kerem olmalı. Oynadıkça daha da iyi olacağı 20 milyon euro üstü bir oyuncuya dönüşeceği çok açık. Kerem' yatırım yapalım. Kerem sağ kanatta oynayınca verimi düşüyor.
    Henry ile uzatmama kararı bence doğru.
    Bizim esas sağa kanada birini almamız lazım. Sağ kanat yıllardır yok. Sağ kanada sol ayaklı hızlı bir kanat oyuncusu bulabilirsek daha doğru olur.
    Keşke seçimi ay sonunda yapabilseydik, haziranda birçok oyuncuyu çözerdik. yerli yanacı gidenler gelenler meselesi 80% bence biterdi.
    şimdi çok sıkıntı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol diye düşünme sadece. Sağ da olur, merkezde de. Böyle bir isim.

      Sil
  6. Bence de net bir oyuncu lazım bize,takımda hep parça oyuncuları var onları tamamlayacak tecrübeli yetenek lazım, o rolde son 1 ay falan babeldi tecrübeli yetenekli ayak olarak, feg desen hoca sildi onu artık o yüzden bize böyle bir yetenek gerekiyor çünkü bir kenarda kerem bir kenarda onyekuru merkez gedson Kılınç falan olunca büyük bir dengesizlik ortaya çıkıyor patron yok saha da hücum noktası yok,eğer ileri uç moho kanatlar da kerem oğulcan gibi oyuncular olacaksa o zaman merkezi top atıcı yetenekli adamlardan kuracaksın ya da anderson gibi bir kenar alıp onun yanına kılınçları gedsonları koyacaksın denge şart

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir