13 Mayıs 2021 Perşembe

Galatasaray'ın risk alması doğaldı, sadece kazanmak yetmiyordu


Her maç sonunda aynı şeyi yazmaya devam edeceğim. Row-Z Report (@RowzReport) 'un bizler adına yapmış olduğu hizmet büyük. Bu sayede, birçok içerik çıkarabilmek mümkün oluyor. Pas ve yerleşim haritası, gol beklentisi gibi istatistikler çok değerli. Denizlispor maçına gelirsek de, Galatasaray'ın ne derece farklı bir sonuç istediği ortaya çıkıyor. Denizlispor ise elindeki kısıtlı imkanlarla bence en iyisini yapmaya çalıştı.

Savunma odaklı çıktılar, mümkün olan en az gol yeme üzerine planları vardı. Yine de kontra tehditleri güçlü mesela, maç 0-0 gidiyorken girmiş oldukları net pozisyonlar var. Maçın genelinde de bu tarz pozisyonları görebilirsiniz. Galatasaray'ın ise risk alması doğal, sadece kazanmak yetmiyor. Farkı açmayı denediler ve bence iyi bir maç çıkarılmadı aslında. Belki ilk yarıda kaçan o penaltı gol olsa iş bambaşka yerlere gelebilirdi. Momentum orada bozuldu ve Emre Kılınç oyuna girene kadar da bir türlü düzelmedi.

Arda Turan ve Babel sürekli kanat değiştirdikleri için yerleşimde böyle bir yerleri olmuş. Halil Dervişoğlu bu sefer bağlantıdan ziyade, direkt en ileri uçtaydı. Rakip ceza sahası içinde bulduğu çok iyi imkanlar da oldu. Arda Turan ve Babel'in oyunu değerliydi, rakibi açma konusunda iş yaptılar. Emre Akbaba'yı etkisiz buldum. Gol aradığımız ve rahat imkan bulduğumuz bir günde, aksiyon sayısı bir hayli az geldi. Penaltı da kaçınca zaten koptu gitti.

Marcao ve Donk doğal olarak orta saha çizgisindeler. Taylan Antalyalı kötü bir maç çıkardı bu arada. Çok fazla pas hatası var ve ondan beklenmeyecek bir görüntü. Onun etkisizliği de aslında rakibi üzerimize çeken etmenlerden biri. Saracchi ve Yedlin'in önünde Arda Turan ve Babel olunca ister istemez önleri açılıyor. Kat ediyor çünkü bu isimler ve bekler bütün alanı kullanıyor. Yine de çok verimli oldular diyemem. Gedson Fernandes ise her geçen maç çok daha iyi oynamaya devam ediyor. Konuşulacak çok fazla bir şey yok.


Gol beklentisi ortada. Bence girilen pozisyonlara oranla da az gol attık. Şu maçın rahatlıkla 5-6'ya gidebilmesi gerekiyor. Ceza sahası içindeki aksiyon ortada, rakip kaleciyi de devleştirdik. Karşı karşıya şu pozisyonların kaçışını anlayamıyorum. Uzaktan şut bile yok, neredeyse tüm pozisyonlar ceza sahası içinde yakalanıyor. Elbette pozisyon da verdik. Gol yemeye de meyil var. Yeni Malatyaspor karşısına yine "gol" odağıyla çıkacağız. Bu ortamda da Mostafa Mohamed ya da Falcao gibi isimleri 11'de arıyorum.

16 yorum:

  1. Ömer girdikten sonra Galatasaray'a hareketlilik ve dinamizm geldi. O yüzden Taylan, Kılınç ve Ömer mutlaka ilk 11 başlamalı diye düşünüyorum. İlk 15 dakika golü bulursak fark gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kılınç ve Ömer Bayram aynı anda 11 başlamayacaktır. O orta sahayla üretkenlik zor.

      Sil
    2. Burak abi Babel'in yükselen formu için ne düşünüyorsun?Sahada en çok koşan,çabalayan iki isimden biri

      Sil
    3. Babel'i ısrarla yazıyorum. Bu sezonun net kahramanlarından biri. Ciddi anlamda aidiyet gösteriyor. Olay turnuva hazırlığı falan değil.

      Sil
  2. Bjk başkanı kendi maçını bırakmış bizim rakibimize söz söylüyor.Derbidede 'Tabi alkışlayacak,başka ne yapacak' demişti.Neden bu yıpratma çabaları?Rekabet dediğin şey böyle değil.Herkes başkasını düşünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok antipatik geldi bana.Tanımam etmem ama böyle sözler söylenmez.Biz söylesek yine aynı tepkiyi verirdim.Yakışmıyor insana bu tip bakış açısı.

      Sil
    2. İletişim dehası gibi, aynı açıklamaları devam ediyor. Etsinler, yorum dahi yapmıyorum. Korku bir kere kapıdan girdi.

      Sil
    3. Onlar da şampiyon olabilir sorun değil AMA kendine efendi dedirten bir ... var..Neyse abi ağzımızı da bozmayalım.Neyin ne olduğu besbelli ortada. ''Korku bir kere kapıdan girdi.''

      Sil
  3. İki gündür daha oynanmamış maç hakkında zırlayıp duran dedikodu yapan birisiyle rekabete girmek beni üzüyor.KALİTE yok ki (YH)

    YanıtlaSil
  4. bjk dağıldı kafaya takmayın.. esas ağlamaları pazar günü görün siz :)

    bu arada ömer e hakkı verilsin artık. taraftarımız beğenmiyor malum. yedek kulübesinde modric arıyor bizim taraftar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'a da kendi açımdan sık sık hak veriyorum, elimden geleni yapıyorum :)

      Sil
  5. Sampiyonluk maci icin kadro yorumu ve fark olmasi icin teknik analiz bekliyoruz hocam, oyle bir yazi kaleme alirsan biz de yorumlarimizi yazariz güzel olur diye düsunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş taktik teknigin o kadar dışına çıktı ki. Hocaya bakıyoruz, ben de izleyip göreceğim :)

      Sil
    2. Oynarsa Falcao'nun damga vuracagini ve Sampiyon olacagimizi dusunuyorum, bildigim kadariyla Sampiyonluk Bonusu da var Falcao'nun, bu macta limitleri zorlayacagimizi dusunuyorum

      Sil
    3. Limitleri sahada zorluyordu zaten, olay o değil ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir