22 Haziran 2021 Salı

Kaan Ayhan & Galatasaray, haberler arttıkça tekrardan yazıyoruz


Kaan Ayhan haberleri artınca, tekrardan yazma gereği duyuluyor. Geçen sezon da bu transferi çok önemsiyordum, bugün de değişen bir şey yok. Yarın gündem olsun, yine aynı şeyler yazılır. Galatasaray'ı önemsiyor çünkü, geçen sezon gösterdiği çabayı unutmadım. Bu yıl da aynı düşünceyle devam ediyor belli ki. Yine, Fatih Hocanın listesinde önemli bir yer tutuyor ve kongre öncesi bu işi bitirmek adına uğraş var. Bu transfer birçok noktada elimizi çok rahatlatır.

Net şekilde oynayabildiği 3 pozisyon var. Stopere yazarsınız, oynadığınız oyuna uyar. Luyindama'yı Donk kesti mesela, nedeni de tamamen "pas" özelliği kaynaklı. Tabii Kaan Ayhan / Marcao ikilisi kısa kalabilir, orada da bek ya da daha önemlisi 6 numaranın fiziği durumu kurtarabilir. 3'lü savunmaya dönersiniz, eliniz yine rahatlar. Marcao olmaz, sol stopere kayabilir. Ağırlıklı olarak oynayacağı yerin stoper olacağını düşünsem de, oynayabildiği diğer 2 pozisyonun da kıymeti var.

Sağ bek mesela. Yedlin, Gold Cup'ta yer alacak ve Şampiyonlar Ligi ön elemelerini kaçırma durumu var. Omar da dönecek denilse bile, belli olmaz. Yeni bir sağ bek alınacağını da pek düşünmüyorum. Kaan Ayhan da şu aşamada sağ bek oynayabilir mesela. Fatih Hoca onu Milli Takım'da birçok kez sağ bekte kullandı. Hızlı bir isim olmasa da, yine geriden oyun kurarken, oyun bilgisi ve tekniğiyle de artı sağlar. Stopere yazınca değil de, sağ beke yazınca boy ortalaması da yükseliyor.

Bir de 6 numara. Azerbaycan'la oynanan maçta da izledik, 6 / 8 gibi oynadı. İyi bir top tekniği ve oyun görüşü var. Pas oyunu oynayan Galatasaray'da da, o pozisyonu doldurabilecek isimlerden. Savunma aksiyonu da iyi zaten, tek sorun hızı olur. Taylan Antalyalı orada tempo demek, Kaan Ayhan ise biraz daha sakinlik diyelim. Net alternatif tabii, orada da oynar gibi değil. O pozisyonun da futbolcusu diyelim.

Hepsinin ötesinde, Galatasaray'a gelmeyi çok istiyor. Formayı giymeden dahi aidiyeti var. Geçen sezon sadece 2 milyon avro için kaçtı, büyük bir yönetim beceriksizliğiydi. Belki bu iş şimdi biraz daha pahalılaştı ama yapacak bir şey yok. Kaan Ayhan'ı kaçırma ki, elini çok daha güçlendirmiş ol. Stoper konusunda da, 6 numara alternatifi bulamadığımız için de yaşadığımız sorunlar aklımda. Kaan Ayhan'ı geçen sezon alabilsek, eminim ki görüntü değişecekti.

30.05.2021 tarihli yazı..

14 yorum:

  1. Kaçırmamak gereken oyuncular arasında. Ayağı iyi, dinamik bir stoper bulabilirsek Kaan'la sağ beki yedekleriz ve Omar'ın durumuna bağlı olarak Yedlin'den çıkma ihtimali de olabilir. İsmail Çokçalış'ın sağlık durumuna bakılarak uzun vadede transfer edilmesine de olanak sağlar. Sağ bek oynarsa stoperde Luyindama'nın teknik açıklarını da kapatabilir. Stoper oynarsa önde kurulu savunmada defansif olarak fazla sorun çıkarmayacağını ve oyuna çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Zira oyunumuzu değerli kılan defanstan pasla çıkarak rakip baskısını kırmak ve stoperlerle önündeki oyuncunun oyunu yönlendirme becerisi. Kısaca Kaan transferi kadro derinliği ve oyun için ihtiyaçtan ötedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 numarayı da yedeklersin, o kadar elini rahatlatır ki. Oynadığın oyuna da çok uygun.

      Sil
  2. Kaan Ayhan çok sevdiğim bir futbolcu. Buraya gelip yıllarca takımda kalsa çok iyi olur. Tam bir bayrak oyuncu duruşu var. Takıma mutlaka katki sağlar. Geçen yıl elimizden kaçırmamız kötü oldu.

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi bir oyuncu.Defansta oynayıp ayağı iyi olan oyuncular herzaman değerlidir.
    Kaan Ayhan sağ bek oynar ve takimda kalırsa luyindama da rahatlar.Bu şekilde takım boyu da kısalmaz.Mariano gittikten sonra luyindama'nın oyun kuramama problemi sorun oldu.Rakip takımlar Marcao'nun üzerine oynayıp Luyindama'nın oyun kurması için taktik geliştirdiler.

    YanıtlaSil
  4. 3 lü savunmada hız sorunu en aza inebilir, 2li tandemde genelde tek tek kalma durumu ve hız önem kazanıyor, 3 lü savunmada çok önde ve birbirinden kopuk değilsen hıza o kadar bağımlı kalmayabilirsin.

    Kaan-Donk-Marcao hatta Alparslan 4 oyuncu da 3 lü savunmaya uygun alabilir miyiz Kaan'in çok istemesi lazim Galatasaray beceriksizdir bu konularda biz anca meşhur oyuncuyu ederinin 2 katına almak için aylarca ısrar etmede becerikli yöneticilere sahibiz. Kulüpte iyi profesyoneller var ama yöneticiler engel olmasa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama'yı da kazanmak adına 3lü savunma olabilir diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Luyindama açısından da iyi olur 3 lü savunma ve Luyindama 'nın ayağı abartıldığı kadar kötü değil sorunu mental fazla risk alıyor hoş onu Marcao da yapıyor:)

      3 lü savunma yapacaksan orta sahada statik çapa vari bir 6 no yerine Suat Kaya tarzı dinamik bir 6 lazım Seri değil ama o isim :) Nzonzi de değildi. Yumuşak olmamalı ayağı düzgün olmalı iki sağlam 8 lazım

      Sil
    3. Abartıldığı kadar kötü değil de, iyi de değil. Marcao yiyor baskıyı, Luyindama afallıyor.

      Sil
  5. Kaan Ayhan 'in birçok pozisyonda oynaması avantaj.3'lü ve 4'lü savunmada görev yapabiliyor.Sağ bek oynuyor.Taylan ile orta sahada da oynayabilir.Umarım alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 pozisyona da net isim olacak. Yerli olması cabası.

      Sil
  6. 3 milyon Euro ve altina gelebilirse gelsin yerel ligde faydali olacagi kesin zira cok pozisyonda oynuyor ama bana göre hicbir pozisyonda cok iyi degil yani yeni baskanimiz ve yönetimimizle yeniden Avrupa Fatihiyiz diyecegimiz vizyon icin olmazsa olmaz diyemem zaten EuroCup'da da gördük o seviyeler icin zayif ama Super Lig'de is yapar orasi ayri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Max. 3 milyon avro olacaktır bonservisi. O rakam da verilir diye düşünüyorum. 6 numarada net iyi, stoperde de doğru partner ile yine net iyi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir