11 Haziran 2021 Cuma

Alpaslan Öztürk Galatasaray'da


Şu boşlukta, "acaba transfer edemezsek" üzerinden düşünmeye başlanmıştım. Değerli bir futbolcu çünkü. Kimi çok tutmasa da, Galatasaray'ın oyun yapısını düşününce "değerli görüyorum. Pas oyunu üzerinden, Donk'un Luyindama'nın önüne geçtiğini gördük. Bu geçişte, Mariano ve Fernando / Seri gibi isimlerin yokluğunda, sizi geriden çıkarabilecek tek ismin Marcao olması etken. Donk'un ayağı temiz olduğu için, ağırlıkla o oynadı. 

Stoper için düşününce, Alpaslan Öztürk'ün de ayağı temiz. Pas oyununa uyacak, seni geriden çıkartabilecek, yeri geldiğinde 6 numara ya da sağ bek olarak oynayabilecek bir futbolcu. Noksanları olsa da, alternatif anlamda bakınca değeri artar. Agresif, sert, çalışkan. Lider özelliği de var, takımın ateşini yukarı çekecek. Donk da yaşlandı, kabul etmek lazım. Yeni yabancı kontenjanı da yürürlüğe girmişken, bu tarz yerlilerin önemi daha da artacak.

Talipleri de vardı. Birçok büyük takımla adı anıldı, o haberleri takip ettik. Fatih Hoca'nın sözleşmesi bitti, yönetimin kısa günleri kaldı derken, bu işin bitmiş olması beni mutlu etti. Umudum yoktu, açık söyleyeyim. Aytaç Kara, kongreyi bekler diyordum da, Alpaslan Öztürk ile alakalı pek düşüncem yoktu. Sözleşmesi sona ermiş, alınabilecek bazı yerliler vardı. Alternatif üzerinden gidince de, almamız gereken 2 ismi yeni sezon hazırlıkları öncesinde bağlamak iyi oldu.

Beklentiyi doğru ayarladığımız sürece sorun yok. Belli de olmaz gerçi, bu yeni yabancı kuralı başka kapılar açabilir. 11 oynayacağı birçok zaman da olacak. Donk kalsa dahi, onun önüne geçeceğini düşünüyorum. Luyindama'nın durumu muamma, belki başka stoper transferi de gelecek. Kaan Ayhan'ı konuşuyoruz mesela, çok daha üst düzey ve joker isim. Alpaslan Öztürk de joker, rotasyonda elimizi çok rahatlatacak.

Bu takımın 4. stoperi Ozornwafor'du ve o da oynatılmıyordu. Stoper rotasyonunu genişletmek kadar, oyun düzenine uygun isimler bulmak da gerekliydi. Sözleşmesi de bitmişken, bu durum kendisini olmazsa olmaz kıldı. Düşünüyorum da, başka hangi yerliyi alabilirsin ki? Tabii maddi şartları düşünerek yazıyorum, yoksa alınabilecek stoperler var. Fatih Hoca'nın elinde, değerli bir alternatif. Milli Takım kapısını aralamıştı, belki de Galatasaray sayesinde açmış olacak.

6 yorum:

  1. Çok yönlü bir oyuncu.İyi oyun kuruyor ve hava toplarında da çok iyi.yararlı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaşçı, mücadeleci, lider karakteri de bence değerli.

      Sil
  2. Yerli ağırlığının artması ve yedek kulübesi adına gerekli iki transferdi. Yedekte bekleyen oyunculara bile 2-3 milyon paralar verdiğimizi düşünürsek maddi açıdan da doğru hamleler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Şartlar biraz bizi bu tarz hamlelerde itti.

      Sil
  3. Alpaslan aynı zamanda Vida'dan sonra en çok gol atan stoper. Galatasaray'ın bu eksiğine de ilaç olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuyu da bugün için yazdım. Duran top pek kullanamasak da, ceza sahası içi hakimiyetimiz de düşük. Mutlaka katkı sağlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir