22 Haziran 2021 Salı

Belhanda bizi bekledi ve bu bekleyişin sonu ne olacak?


Konu hakkındaki tahminimi yazayım. Montpellier cephesinin, Belhanda ile anlaşamadıklarını açıklamasının ardından, "Belhanda, Galatasaray kongresini bekliyordu" yorumları sanki doğru. Kongreyi bekledi, bu süreçte İstanbul'da kaldı (hala burada) ve olacakları görmek istiyor. Onyekuru da bunu yaptı mesela. Belki opsiyon hakkı geçti de, kendisine gelen bütün teklifleri reddediyor. Fatih Hoca'nın da devam edecek olmasından dolayı, onlar da Galatasaray'da devam etmek istiyorlar.

8+6 geldi, iş biraz daha yerli ağırlığına dönecek. Gelir mi gelmez mi, bunu şu birkaç gün gösterir. Geçen yönetimin çok büyük bir hatasıydı ve bu hata da "şampiyonluk" sürecinde takıma büyük zarar verdi. Çok daha kötü sonuçlar da doğurabilirdi. Belhanda istese kulübü mahkemeye verir, her türlü hakkını sonuna kadar kullanırdı. Yapmadı bunu, yapacağını da sanmıyorum. Galatasaray'ı tahmin ettiğimizden çok daha fazla seviyor.

Doğru maddi şartların oluşması durumunda da, takımda kalmasını isterim. Bir an önce hazır olmamız lazım çünkü. Birçok transfere ihtiyaç duyulduğu kadar, uyum gibi sıkıntıları yaşayacak vakit de yok. PSV maçları kapıda. Sadece PSV üzerinden bakmayın. Belki eleniriz de, ön eleme süreci devam edecek ve çok yoğun geçecek Ağustos ayı içine gireceğiz. Uyum sorunu yaşamayacak, takımı bilen, hocanın da sevdiği ve katkı aldığı bir futbolcu. Doğru maddi şartlar da oluşursa, neden kalmasın ki?

Ayrışma üzerine çekinenler var. Bu ayrışma konusu Belhanda'ya özgü değil, ülke geleneği. Belhanda olmaz, x için de ayrışırız biz. Hoca konusunda bile ayrışanlar var, daha da ötesi yok zaten. Ben, hocanın isteklerinin gerçekleşmesi taraftarıyım. O ne derse öyle olsun. Kalsın derse kalsın, kalmasın derse de başka isimlere bakalım. Mutlaka bunun planını, programını yapmıştır. Tahminim şu, Belhanda bizi bekledi ve bu bekleyişin sonu da dönüşü çok olası.

15 yorum:

  1. Belhanda kesinlikele şu aşamada doğru bir transfer olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortadayım şu an. Her dakika fikrim değişiyor :)

      Sil
  2. 1.5 eur civarı 2 yıllık bir sözleşme bence uygun olur.

    YanıtlaSil
  3. Belhanda ,Taylan ve gedson denendi bu ortasahayi biliyoruz. Taylan belhanda yanına gedson dan daha üst düzey kimi koyacagizda. Bu orta saha ofansta iş yapacak. 8+4 yabancı da belhandayi tekrar denemek elzem midir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denendi ve tuttu, başarılı hat ama elzem değil tabii.

      Sil
    2. Tuttu demek iddali olur ama zaman zaman işlevli, akıcı oldu. Ama istediğimiz randımanı vermedi. Kişisel düşüncem.

      Sil
  4. Oyuncu kalan alacaklarının ödenmesi konusunda kolaylık da sağlayabilir. Bugüne kadar FIFA'ya başvurmamasi bile bu transferle alakalı olabilir. Faydalı olur elbet ama yabancı kontenjanı eylül ayında ne durumda olacak ona da bakmak gerekecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu geçen biz de konuştuk. Süreç nasıl gelişecek merak ediyorum.

      Sil
  5. 1.2 belhanda 1.3 salih uçan ikisini de almalıyız. 2.5 a 2 oyuncu

    YanıtlaSil
  6. Belhanda gelsin, Feghouli gitsin.Feghouli olmaz ise Belhanda 'nın performansının artacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  7. belhanda en son senesinde fiziksel olarak geriye gidiyordu. ben genel olarak karşıt değildim ama gelmesini istemem. skor anlamında rekor kırıyordu gs kariyerde ancak fiziksel olarak da döküldüğü sezondu.

    daha da yaşlandığını düşününce, iyisi ile kötüsü ile bu kadar yeter. bir de taraftarı ayrıştırmanın bir anlamı yok tekrardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiziksel olarak geriye gittiğini aslında düşünmüyorum. Takımın daima ayakta kalan nadir isimlerinden biri oldu. Gelmemesi yönündeki bakış açın bazı açılardan bence doğru.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir