4 Haziran 2021 Cuma

Jimmy Durmaz'ı görmek lazım, o kadar da umutsuz değilim


Geçtiğimiz sezon, başka takımlarda kiralık oynayıp, bu sezon dönecek isimleri konuşurken ağırlıklı olarak gençlere odaklıyız. Arada Jimmy Durmaz, Sekidika, belki de Diagne gibi isimler var. Diagne'nin o beklediğimiz satışı henüz gerçekleşmedi. Bir bakmışsınız ki sezonun ilk idmanında sahada. Sekidika ve Jimmy Durmaz adına da bu geçerli, sezonun ilk idmanında, belki de kamp döneminde takımda olacaklar.

Bu isimlerle yolların ayrılmasını beklesem de, şu an bu yönde bir haber yok. Sekidika'yı takas gibi kullanabiliriz diyordum. Gerçi bonservisi yüksek olmaz, bir şekilde alıcısı çıkar. Konyaspor günleri, iyi kötü bir piyasa yaptı. Jimmy Durmaz için ise bu durum biraz daha zor. Bu sezon 8 milyon TL kazanacak, Anadolu'da bu parayı karşılayabilmek zor. Oysa bu kiralık isimler içinde, en iyilerden biriydi, belki de en istikrarlısıydı.

Karagümrük formasıyla toplamda 32 maçı var ve 3 gol 3 asisti bulunuyor. Solda, sağda, merkez orta sahada, hatta yeri geldi 3'lü savunmanın sol stoperi olarak oynadı. Farioli geldikten sonra bulduğu şans ve imkan daha da arttı diyelim. Performansı da sonrasında çok daha yükseldi. Taktik esnekliğe uygun bir isim olduğundan, Farioli ona net şekilde dokunmuş oldu. Hatta ağırlıklı olarak orta saha oynamaya başladığı dönem de bu zaman.

Jimmy Durmaz iyi bir futbolcu, bundan hiç kuşkum yok. Transferine de çok sevinmiştim. Galatasaray'da tutunamamış olması benim için sürpriz diyelim. Kanat olarak bilsek de, mevki değiştirmenin zamanı gelmişti sanki. Ben Jimmy Durmaz için "acaba sol bek olur mu" diye hayal kuruyordum, hala da oradayım aslında. Orta sahanın sol içinde de olabilirdi, o oyun aklı ve tekniği var çünkü. Hızı düşüyor, yaş 32 oldu. Bu tarz isimleri kanatlarda, özellikle kat etmesi adına kullanmak doğru olmayabiliyor.

Jimmy Durmaz, yeni sezonda Galatasaray'da kalabilir, hatta rotasyonda yer de bulabilir. 1 yıllık sözleşmesi kalıyor ve transferi olmuyorsa, katkı almaya çalışmak en doğrusu. Geçen sezonu da bana göre iyi geçirdi. Artık kanatlarda olmaz da, orta saha için alternatif diyelim. Yine sol içte, oyun görüşünü kullanabileceğimiz bir noktada. Sol bekleşmesini bilemiyorum, hız sorun olabilir, yaş da geldi. Yine de Karagümrük formasıyla, 3'lü savunmanın sol stoperi gibi dahi oynadı. Neden olmasın da derim. Görmek lazım, o kadar da umutsuz değilim.

10 yorum:

  1. Yabancı sınırı gelirse kalmalı yedek kulübesinde büyük esneklik sağlar

    YanıtlaSil
  2. Sol bek olarak denemek lazımdı bu yeni kuralda daha da kritik hale geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk geldiğinde düşünüyordum da, bugün sanmıyorum.

      Sil
  3. Sol bek olarak yerli alternatif olmaz mı acaba

    YanıtlaSil
  4. Yabancı sınırı gelirse kalmalı. Hem çok yönlü bir oyuncu hem de yedekten gelerek alternatif oluşturabilir.

    Bonservisi ile satmamiz imkansız zaten. Kiralık göndersek tüm maaşını kimse ödemez.

    YanıtlaSil
  5. güray'ın anteo ile yolları ayrılmış. sol bekte en azından alternatif olarak düşünülemez mi ?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir