22 Haziran 2021 Salı

Suçlu biz olduk demek


Önemli olan şampiyonalara katılıyor olmak diyebilirsiniz de, bu statüdeki Euro 2020'e katılmak zor bir şey olmasa gerek. Özellikle de Türkiye ayarındaki Milli Takımlar adına. Uluslar Ligi'nden 2 kez düştük, elemelerdeki performansımız nedeniyle pek konuşmadık. Yine o elemelerde, bazı iddialı maçlarda iyi sonuçlar aldık ama kolay maçları çözmekte zorlandık. Euro 2020'de ise en büyük fiyaskoyu yaşadık. Tartışmasız şekilde turnuvanın en kötü takımıydık.

İsviçre maçında da umudum yoktu, kaybedeceğimizi düşünüyordum. Kazanman, en azından reaksiyon göstermen lazım. 11'e bakıyorsun, Kaan Ayhan 6 numaraya geçmiş ve yine çift 6 ile oynuyorsun. İrfan Can Kahveci'yi de kanada atmışsın. Nerede tempo, nerede hareketlilik, nerede hız? Mert Müldür, sol bekte çok iyi iş çıkarsa da, o da kadronun fiyaskosu. Sol bek düşündüğün isimler yeterli değil işte. Çoğu isme süre vermedin, bazı isimleri maç kadrosuna dahi almadın.

Orta sahada hareketlilik dedik, Taylan Antalyalı düşünülmedi. Hücum ağır ve etkisiz kaldı, Kerem Aktürkoğlu süre dahi alamadı. Merih Demiral döküldü, Ozan Kabak'ın 1 dakikası yok. Orkun Kökçü desek, İsviçre maçının sonlarında ancak oyuna giriyor, yine iş işten geçtikten sonra. İyi oynadığın an yok, Türk duvarı dedik, delik deşik olduk. Savunurum, oyunu tutarım diye düşündün de, 1 dakika ayakta kalamadın.

11'de ısrar edilen hemen hemen herkes kötü, hatta kötüden de öte. B planı üretemeyen, alternatiflere yönelemeyen, bence kötü kadro planlaması yapan isim belli. Fiyasko büyük ve neresinden tutsak elimizde kalır. Yıllık 3.2 milyon avro alıyor hoca, Milli Takım'a dağıtılan prim cabası. Hangi Milli Takım'ın hocası bu kadar kazanıyor ya da hangi Milli Takım'a böyle primler dağıtılıyor? İtalya neyse diyelim, Galler ve İsviçre de ezdi geçti seni. Shaqiri az laubali olmasa, çok daha farklı bir mağlubiyet gelecekti.

Bu işin sonu istifa anlamına gelmeli. Dünya Kupası'ndaki iddiamızı kaybetmemek adına yapmalıyız bunu. Tarihin en değerli jenerasyonlarından birine sahibiz. Bu kadro, yıllara damga vurmalı. Bu kadar çağ dışı bir oyun anlayışıyla oynatılmayı hak etmiyorlar. Şampiyona heyecanımız büyüktü de, nedeni "kadro kalitesi, bu takımın yapabilecekleriyle" alakalıydı. Daha iyisini hak ediyoruz, umarım bir an önce aksiyon alınır.

6 yorum:

  1. 0 puanı anlarım bir yere kadar ama bu performansı anlamak mümkün değil. İsviçre maçının ikinci yarısındaki değişiklikleri Galler maçının başındaki kötü tercihleri ve oraya götürüp hiç oynatmadigi oyuncuları açıklamalı Şenol Hoca aciklayamiyorsa istifa etsin hemen. Böyle takım yönetilmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turnuvanın en karakter gösteremeyen, kötü performansını izledik.

      Sil
  2. son maça,
    kerem halil cengiz
    orkun taylan irfan
    rıdvan çağlar ozan mert

    şeklinde çıkmalıydı. galip gelemezsen ne olacak. diğer adamlarla zaten gelemedin. bari bu isimlere forma ver. masal anlatma bize hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkmaz işte, belli ezberlerin, tabularının dışına çıkmıyor.

      Sil
  3. Hakkını yemeyelim son maçta Dorukan'a şans verdi :) Şenol Hoca istifa etmez.Bu parayı kimse vermez bu devirde.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir