21 Haziran 2021 Pazartesi

Transfer konusunda agresif hareket edileceğini konuşuyorduk


Burak Elmas yönetiminin, transfer konusunda agresif hareket edeceğini konuşuyorduk. Çıkan haberlere bakınca da, o "agresif harekat" başladı gibi. Giden yönetimin "beceremeyeceği" birçok işi, daha doğru maddi şartlarla bitirebileceklerine inanıyorum. İş bitiriciliği göreceğiz, olması gereken yönetim böyle bir şey. Galatasaray'da geçen sezon kiralık olarak forma giymiş ve takımdan ayrılan Onyekuru, Gedson Fernandes, Halil Dervişoğlu gibi isimler de ilk hedef olacaklardır.

Fatih Hoca, Onyekuru'yu istiyor belli ki. İstiyorsa da bu transferi bitireceksiniz. Geçen yönetim yazılı olan opsiyonu kullanmadı. Ya da rakamı aşağı çekmeye çalışmadı diyelim. Onyekuru için bu arada birçok teklif yaptı, arada Monaco ile anlaşanlar oldu ama gitmedi işte. Kongreyi, Fatih Terim'i bekledi. Fatih Hoca da devam ettiğine göre, Onyekuru transferi geri sayıma geçti demektir. Bekliyoruz bu transferi. İşin saha içi, teknik detaylarında değilim. Transfer gerçekleştiği gün, o detayları zaten konuşuruz.

Gedson Fernandes adına da hareketlenme başladı. Benfica, kendisini takımda tutmayı düşünse de, o iş tam anlamıyla öyle de değil. Orada kalacağını sanmıyorum. X takıma bonservisiyle gidebilir desek, şu an için kimse o kısmı düşünmüyor. Fırsat oluştu yani. Galatasaray'ın, Gedson Fernandes'i opsiyonuyla birlikte kiralamasını olası görüyorum. Bu iş de uzamayacak sanki, Temmuz ayına kadar bitebilir. Başkaları bu futbolcuyla alakalı hayaller kurmaya devam edebilir. Gedson Fernandes de Fatih Terim'i bekliyordu ve Galatasaray'da kalmak istiyor.

Halil Dervişoğlu için de bugün yarın haber gelir. Brentford kendisini kampa davet ettiyse de, orada şansı olduğunu düşünmüyorum. Şenol Güneş sağ olsun, Euro 2020'de bekledikleri piyasayı da yapamadı. Bonservisi için beklentileri yüksek olsa da, şu an o paraları kimse vermez. Opsiyonlu bir kiralamayı olası görürüm, çünkü futbolcu burada büyüyordu. Fatih Terim'in elinde geldiği nokta, verebilecekleri belli. İş bitiren bir yönetime bakıyor yani, bu transfer de olacaktır.

23 yorum:

  1. Ünal Aysal dan beri transferde agresif bir yönetim göremedik. Bir çok kez transferde ezildik. Ama inşallah bunu Burak Elmas la atlatıp meydanın boş olmadığını herkese göstereceğiz....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da, lise algısı vardı. Genel kurula gitmesiyle de, iyi giden her şeyi bozmuştu.

      Sil
    2. Ama o çok büyük paralar harcayarak girdi işe.

      Sil
  2. Bu saydigin oyunculari hepimiz isteriz ama yine de duran top organizasyonu ve yaraticilik problemlerini cozecek oyuncular degiller kisacasi sadece bu oyunculari alabileceksek yine gecen seneki takima evrilmis oluyoruz ve CL elemesinde pek sansimiz olmaz umarim ekstra hamleler de dusunuluyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur daha, başka isimler de olacak :) Bu isimleri aldık, iş bitti diye bir şey yok ki.

      Sil
  3. Yönetimde Fatih Hoca'ya transfer noktasında dur diyecek birisi de olmalı. Tamam Fatih Hoca'ya saygımız sonsuz ama transfer konusunda çok hunharca hareket ediyor. Her transfer döneminde yeni bir takım kurmaya devam edilecekse bu iş olmaz. Örneğin Onyekuru... Bu adam olmuyor. bunu kabul etmek zorundayız. artık bağları koparmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hunharca hareket edildiğini ben zannetmiyorum. Şu an yeni bir şeyler gerekiyor.

      Sil
    2. Nzonziler döneminden beri her transfer döneminde hunharca hareket ediyoruz. (Önceki yaz dönemi hariç diyebiliriz belki) Şu an öyle bir durum yok ama olmamalı da zaten. İhtiyaç olan birkaç mevki bellidir oralara transfer yapılır. Bazen de ihtiyaç olan mevkiye hoca kendisi oyuncu çıkarır. Taylan örneğinde olduğu gibi.

      Sil
    3. Menajer kaynaklı yapılan işler başka. Ne kadar hocaya yazılır o süreç tartışılır. Bu döneme bakacağız. Oyuncu çıkarır dediğin isimler de transfer olup geliyor sonuçta :)

      Sil
    4. Bu olmadı yerine yenisini alalım mantığı olmamalı. Birkaç mevkide de takım içinden veya altyapıdan çözümler üretilmeli.

      Sil
  4. Sadece agresiflik değil maddi şartlarda önemli Riva'yi satıp 4m euro maaşla Belhanda Fegholi yi almak marifet değildi. Abuk sabuk maaşlar, 13.5m euro Bruma'nin bonservisi o günün şartlarında mantıklı değildi yatıp kalkıp sözleşmesi 1 yıl kala o parayı veren Leipzeig'e dua edin.

    Kasımpaşa 'nın genç halini ucuza aldığı Eren Derdiyok Donk gibi adamlara fazla fazla bonservis ödemek, Diagne Yekta vs bir yana...

    Terim'in Lokvenc Feti Yiğit Gökoğlan Emrah Umut Christian Fabio Pinto Cris vs tercihlerini de unutmadan,

    Abdürrahim bey gibi foto çektirmeden,

    Haldun Üstünel transferleri gibi, Onyekuru'nun ilk gelişi gibi basına sızmadan gerekirse hedef şaşırtarak hızlı gizli ve makul rakamlara adamlar alınmalı.

    Hiçbir yabancı oyuncu vazgeçilmez alternatifsiz değildir. Belhanda Marek Heinz Falcao da yaptığımız gibi aylarca bir oyuncunun peşinden takıntılı aşık gibi koşmayalım.

    Scout ekibine güvenelim oyuncu maçlarını kasetten de olsa tam maç izleyelim bari çaycı ahmet i göndermeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim'in olağanüstü başarılarını da unutmadan. Haldun Üstünel dönemi ayrıca, büyük fiyaskolardan. Para ile transfer yapmak kolay, hep demisimdir. Sen işin gizliliğini belirtmişsin tabi.

      Sil
    2. Lokvenc'i Terim çok istedi alamadık, Feti'yi Terim aldırmadı daha önceki dönemde alınmıştı ve başarılı bir performansı vardı,Umut yine kiralık olarak oynadığı sezonda büyük katkı verdi. Ama yigit, Emrah, Pinto hatta Prates transferleri fiyaskoydu; yine Chris, Almaguer, Frank de Boer, Abdullah transferlerini de yazabiliriz. Christian kötü futbolcu değildi ama Ümit Karan varken ısrarla oyuncu aramak ne derece gerekliydi?
      Terim'in transferdeki hatali tercihlerinden bjr yargiya varmaya çalışırsak, istediği hızlı kanat oyuncularında iki kez düşünmek lazım derim, sanırım hıza karşı zaafı var hocanın sadece hızlı diye oyuncu isteyebiliyor:) Tecrübeli lider savunma oyuncularına da fazla güveniyor olabilir ama burada Popescu, Ujfalusi, Donk, Nagatomo ve Mariano gibi iyi örnekler de var.
      Forvet oguncularından mücadele beklentisi büyük, Ümit Karan, Eren Derdiyok, Diagne hatta Gomis gibi isimlere karşı toleransı yüksek değildi.
      Scout ekibi ve yönetimin bunları dikkate alarak transfer konusunda görüşlerini belirtmeleri gerekir.

      Sil
    3. Negatif taraf 1 ise, pozitif taraf 15. Bu nedense konuşulmuyor. Geride kalan başarılar da :) Tek tek sayarsam destan yazarım, yazmama da gerek yok. Zaten biliyorsunuz da, konuşmak istememeniz neden :) Transferde yüzde 100 başarılı dünya üzerinde de kimse yok. Guardiola'nın dahi tonla fiyaskosu yazılır bu anlamda.

      Sil
    4. Terimin transfer başarısızlıkları konusu hep dillendirilir, oysa bakıldığında hata yaptığı başlıca mevkii bek ve kenar oyuncularıdır, burada hata ile kastım yıldız olacağı beklenilen isimlerin sönük kariyerleridir, yakın dönemde Carlinhos, junior Tavares gibi isimler akla gelir.
      Bununla birlikte, Fiorentina ve Milan dahil olmak üzere, gittiği her yerde en iyi yaptığı şey lider oyuncuyu bulmaktır, bu da bütçe gerektirir; 3. döneminde getirdiği Melo, imkan varken istediği Kaka, Tadic, Shaqiri böyle karakterlerdi, Sneijder ve Drogba'da yine öyle. 4. dönemide bu rolde Belhanda ve Feghouli vardı, geçen yılın sonlarına doğru Babel'e bu rolü verdi. Bu sene böyle bir oyuncu isteyecektir ve bu rol seçiminde Terim'e gözü kapalı güvenilebilinir.

      Sil
    5. Sayayım mı başarılı bek ve kenar oyuncularını. Gelelim mi 96'dan bugüne :)

      Sil
    6. Ne alakası var, zaten ben savunuyorum; Terim transferleri yukarıda eleştirilmiş, ben bahsedilen başarısızlıkların profilini çiziyorum, maddi olarak ta çok büyük yatırım değiller. Bu 2000 sonrasında, Terim Italya'dan dondugu siralarda Hincal Uluç tarafından gündeme getirilmiş ve sonra Terim'i eleştirmek için kullanilmiş bir olay, yeni bir konu değil. Ipleri Terime bırakmayin, transferi baskan yaoar geyiğinin uzantıları, onlara göre Hagi'yi, sonrasında Filipescu, Ilie, Poescu gibi isimleri yönetim getirmis Terim de onaylamış, yukarıda da benzer yorumlar yapılmış, Hatta Feti gibi Terim'den önce alınmış ustelik basarisiz da sayılamayacak isimler veya Lokvenc gibi Terimin cok istedigi ama alamadığımız ve cok ta iyi bir futbolcu olan adamın isimleri verilmiş.

      Sil
  5. Onyekuru şu an öncelik değil gibi hocam. Barış Alper haberleri çıkmaya başladı ki çok daha da güzel olur.

    YanıtlaSil
  6. Ercan Kara ve Yusuf Demir'i getirsinler Rapidden, sağ beke saymon cabral gelsin, sol bek'e uygun maliyetli bir oyuncuyu Hollanda liginden Işıtan Bey bulsun, Gedson kankasıyla birlikte kiralansın, Mohammed ve Henry'nin bonservisi alınsın, üstüne Barış Alper gelsin, Babel-Falcao-Feghouli gitsin, Belhanda gelmesin, Donk gitsin, Kaan Ayhan gelsin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Demir'in piyasası çok yüksek, o işi kim, nasıl hayal ediyor :)

      Sil
    2. Yusuf Demir için konuşulan para 10 milyon civarı, zaten Rapid wienne tarihinin en yüksek satış rakamı da 8M euro; tabii oyuncunun peşinde neredeyse tüm büyük klüpler var. Eğer Morutan için masaya oturabiliyorsak bence Yusuf için de oturmalıyız, milli takım seçimini Türkiyeden yana yapmasa da böyle bir oyuncunun Austuryalı Messi olarak anılması beni üzer. Tabii hayal eden kişi benim, başka hayal eden var mı bilmiyorum ama umarım vardır.
      Ancak Yusuf Demir gelirse onun üçlü orta sahanın değil ileri üçlünün parçası olacağını düşünüyorum, dolayısıyla orta sahaya Cicaldou gibi bir merkez oyuncusu alıp, Barış Alper Yılmazı da transfer edip Kerem-Barış-Oğulcan-Onyekuru gibi bir hat kurarsak o da çok güzel olabilir tabii ki..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir