1 Temmuz 2021 Perşembe

Ahmed Kutucu & Galatasaray, rotası bir noktada Türkiye'ye çevrilecekti


Ahmed Kutucu için rotanın Türkiye'ye çevrileceğini düşünüyordum ki, menajerinden de bu yönde bir açıklama geldi. Futbolcunun gelecek sezon Süper Lig'de forma giyeceğini söylemiş. Şu an eminim ki tüm büyüklerin kapısını aşındırıyor. A Milli Takım'a kadar yükselmeyi başarsa da, şu an o seviyenin uzağında. Ahmed Kutucu'nun Milli olduğu günlerdeki forvet rotasyonunun artık ötesindeyiz. Ahmed Kutucu da o seviyeye yeniden gelmek istiyorsa, göz önüne gelmek istiyordur.

Schalke 04'de süre almaya başladığı dönem, ciddi bir potansiyelden bahsediyorduk. Sonrasında aldığı o şanslar azaldı ve futbolcu da Hollanda Ligi'ne kiralık olarak gitti. Bu tarz liglerde, potansiyel forvetler genel olarak parlar. Ahmed Kutucu'nun ise 15 maçta sadece 2 asisti var. Oyun tarzı olarak biraz daha çalışkan, oyun içi katkısı olan forvet de, gol etkisi çok düşük. Gün sonunda, gol etkisine bakıyorsunuz elbette. Forvet oynayan bir futbolcunun, biraz daha iyi tabelası olmalı.

8+6'dan bahsediyoruz, bu kural daha da katılaşacak. Haliyle de bu tarz yerlilerin değeri arttı. Büyüklerden biri mi alır, yoksa iddialı olan Anadolu kulüplerinden birine mi gelir bilmem de, ciddi bir takımda forma giyeceği kesin. 21 yaşında, potansiyeli olan bir futbolcu. Ben olaya Galatasaray açısından bakıyorum. Halil Dervişoğlu isteniyor, o olmazsa Ahmed Kutucu olabilir deniliyor. Tarz olarak karşılaştırınca da, alakasız 2 isim ortaya çıkıyor.

Biri daha teknik, oyun aklı yüksek, tamamlayıcı bir forvet. Biri de daha çalışkan, oyun içi katkısıyla ön planda. Olay oyun içi katkıysa, mevcut gençler arasından da bu profilde futbolcular çıkar. Haliyle de Ahmed Kutucu transferi Galatasaray adına mantıklı durmaz. Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takımlar için de bu geçerli. Tabela katkısı düşük, bir yerde patlama yapabilir mi bilmiyorum. Hollanda'da olmadı işte, oysa tam ortamıydı.

6 yorum:

  1. Mücadeleci çalışkan bir forvet Fatih Hoca işini kolaylaştıran bu tarz futbolcuları beğenir. olursa eğer takıma faydası çokça olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bu tarzda elde forvetler var. Hem de geliştirilebilecek.

      Sil
  2. oğulcan, ali yavuz ve haklırsa halil varken evet çok ihtiyaç dahilinde değil ama necati elmander ikilisi gibi halil ahmed ikilisinden güzel performanslar çıkabilir tabi bu noktada kanatların ve halil'in tabela katkısı gerekir ki ahmed'in o eksiği göze batmasın yoksa ufak bir eren derdiyok hissiyatı yaşatır bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmed Kutucu bence Anadolu'ya gelecek de, şu an büyükler üzerinden pazarlanıyor gibi.

      Sil
    2. Basaksehir'e imza atmis hakli ciktin.

      Sil
    3. Gidebileceği en iyi adreslerden biri.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir