18 Temmuz 2021 Pazar

Feghouli'yi de buraya dahil edersek, bambaşka bir görüntü ortaya çıkacak


Transferi olur mu, olmaz mı üzerinden konuşmayacağım. Çünkü bilgim yok. Ben hala Beşiktaş'ta kalır diye düşünsem de, Galatasaray için yazanlar çok. Transferi gerçekleşirse ayrı konuşuruz da, bazı yargıları kırmak gerekiyor. Cezayir Milli Takım'ında Feghouli'nin yedeği olduğu gerçek değil mesela, Mahrez'in yedeği. Feghouli, Cezayir'de merkez orta saha gibi oynuyor ve orada oynadığında büyüdüğünü yazıyoruz. Galatasaray'da da bu yer yer denendi ve başarılı oldu.

Ghezzal gibi bir ismi aldığın an da, Feghouli'yi otomatik olarak merkez orta sahaya çekeceksin. Hazırlık maçlarında zaten deneniyor da, bu iş kalıcı duruma gelir. Feghouli de tatil yaptı, sözleşmesinin son yılı. İlk kez yaz dönemini rahat geçirdi. Bu sezon parlamaması adına sebep yok ve buna mecbur da. Ghezzal gibi bir transfer, Feghouli'ye de yarar diye düşünüyorum. Bu birliktelik, bambaşka bir görüntüyü ortaya çıkarabilir.

Bir yargı daha var. Futbolcu 29 yaşında ve mutlaka ciddi bir ücreti olur. Geçen sezonun lig mvp'si geliyor, başka bir rakama zaten getiremezsin. Sürekli "geri dönüşü olmaz" üzerinden muhabbetler dönüyor. Stanciu için de yazdım, bazen bu tarz isimler de alırsın. Bütün aldığın isimler potansiyelli olmaz, kadron olduğu gibi bu isimlerle kurulamaz. Elinde zaten bu tarz isimler var ve almaya da devam ediyorsun. İşin bir yanı da garanti katkı ve kalite. Ghezzal böyle bir isim işte.

Sözleşmeyi aldıktan sonra salar kısmına da katılmıyorum. Oynadığı oyundan keyif alan futbolcu neden salsın? Florya ortamı, Fatih Hoca gibi tonla pozitif etmen var. Dünya gamsızı denen Babel'in çabasına bakın. Futbolcuya dokunduğun an gerisi gelir. Geri dönüş konusuna geri gelirsek, her ismi sonrasında satarız diye alamazsın. Satma birini de, 3-4 sezon garanti katkını al. Ghezzal transferine pozitifim, kaliteyi ciddi anlamda arttırır.

31 lig maçında yaptığı 8 gol 17 asistlik katkı çok uçtu. Attığı tüm goller de, takımını ipten alan cinstendi. Mostafa Mohamed'i düşünüyorum, bu adam müthiş kafacı. Ceza sahası içinde büyük hakimiyet. Galatasaray'ın eksikleri nedir dersek de kenar ortalarındaki kalite ve özellikle duran toplar. Ghezzal'la birlikte bu sorunu da aşmış olacaksınız. 17 asist kısmını bilmem de, 10 gol 10 asist bandına yakın bir katkı mümkün. Feghouli'yi de buraya dahil edersek, bambaşka bir görüntü ortaya çıkacak.

12 yorum:

  1. Maliyet kısmındaki eleştirilere katılmıyorum, 2.8 deniyor ki Ghezzal için doğal ama bir yandan menajeri de gözümü korkutuyor. Fiyat arttırmak için bizle görüştüğü aşikar, sene sonu Gomis gibi olmasın :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.8 mi, 2.5 mi bilmiyorum. Maliyeti bilmeden de o konuda yorum yapmak hiç istemiyorum :)

      Sil
  2. Gedson, Ghezzal, Taylan, Berkan ve Aytaç'tan oluşan orta saha rotasyonu Galatasaray'a uzun yıllar hizmet edecektir. Bu futbolcuların yaş ortalaması 25,6.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kılınç'ı falan da ekle. O da idaeal yaşlarda.

      Sil
  3. Ben fegholi orta saha göbek ghezzal kanat olan takımın ligimizin yumuşak ve zayıf 2-3 takımı hariç sorun yaratacağını düşünüyorum. Beşiktaşta atiba souza bu adamı taşıyordu ve takım hücum pres yapıp topu kısa sürede kazanmaya çalışıyordu dolayısıyla ghezzal işin savunma kısmında rahattı. Gs hücum pres konusunda iyi değil birde yanında fegholi ile çok sorun yaşarız. Bence sahada tek general ghezzal olmalı ve takım onu taşımalı yada tam tersi formda bir fegholi ama ghezzal fegholinin hiçbir zaman yapamadığı tüm sezon boyunca katkı verdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de hem ghezzal hem feghouli ile olmaz bu iş. yine aynı sıkıntıları yaşarız. bize ilk 11'de sadece etiket yetmediğini yıllardır anlayamadık mı ? gedson gibi etiketi de olan ama savaşan oyuncular lazım bize. ya da kerem gibi yıldız edası olan ama sahada mücadelesinden ödün vermeyen adamlar lazım. yoksa yıllardır içinde olduğumuz kısır döngüden kurtulamayız. feghouli ya da ghezzal ikilisinden biri olmalı ve kanatta olmalı; merkezde ise daha mücadeleci, 8-10 oynayabilen bi oyuncu lazim. (taylan ve gedson'un önüne)

      Sil
    2. Kaldırır, neden kaldırmasın. Ligde çoğu maçta üstün oynayan sensin. Zor maçlarda, Feghouli kenara gelir, Berkan Kutlu ile oradaki tempoyu arttırırsın. Ön hatta Kerem ve Mohamed çalışacak, Gedson olur, Taylan ya da Berkan arkada. Bekler hızlı.

      Sil
    3. İnşallah gelmez kerem ile yunusun önünü kesecek

      Sil
    4. Kerem ile alakası yok.

      Sil
  4. Benim var. Sözleşmesinde son 1 yıl, mecbur atak yapmalı.

    YanıtlaSil
  5. Gelirse kesinlikle faydası olur da ben günün sonunda Beşiktaş'a gideceğini düşünüyorum. Mümkün olan en yüksek bedelle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum ama belli olmaz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir