4 Temmuz 2021 Pazar

Kayıp ilanını geri çekebiliriz


Kayıp ilanını geri çekebiliriz, çünkü Marcao geri döndü. Aslında öncesinde dönmüş de, Brezilya'dan gelen insanların belli bir süre karantinada kalması gerektiğinden dolayı takımla çalışmalara katılamamış. Özel olarak çalışıyordu, boş oturmadığını düşünüyorum. Ayağının tozuyla da zaten takımla çalışmalara başladı. Mevcut yapının belki de en önemli parçası. Marcao'yla sözleşme uzatmak, geleceği kurtarmak adına da önemliydi.

Şu an x ismi satıyoruz desek, en çok para getirmesi muhtemel isim kim? Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmıştı ve ipler kendisindeydi. Eski yönetimi sevmem de, bu sözleşmeyi güzel yaptılar. Tabii sonrasında başımıza "olmadık serbest kalma bedelleri" çıkmayacaksa. Belki de gizlediler, bilinmez. Bu yıl eski sözleşmesinde yazan rakamı alacak, sonrasında ise 3 yıllık yeni sözleşmesi devreye girecek ve zamlı rakamı kazanacak. Zamlı rakamı da gayet uygun.

Fatih Hoca devam etmeyecek olsa, Marcao'nun takımda kalma ihtimali olduğunu düşünmüyordum. Piyasası var, talipleri çıkacak, istediği ücreti de rahatlıkla alabilirdi. Bence hocanın varlığı onu takımda tuttu ve bu sözleşmeye imza attı. Şöyle 1-2 sezon daha üzerine eklesin, istediği transferi zaten yapar. Galatasaray da Marcao'dan ciddi bir bonservis geliri elde eder. Geçen sezonun Galatasaray adına, bana göre en istikrarlı futbolcusuydu.

İletişim konusunda bir sorun oldu. Marcao'ya ekstra izin verilmesi doğal da, şu karantina işi hesap edilmeliydi. Milli Takım da oynamamasına rağmen, takıma en geç katılan futbolcu oldu. Bu da açıklanmadığı için, türlü türlü senaryolar okuduk. Kimi de konuyu transfere yordu. Transfer olacak olsa, o sözleşmeye neden imza atsın ki? Neyse, geri döndü nihayetinde. Şimdi sıra Marcao'nun partnerini bulmakta.

4 yorum:

  1. Marcao geçen bir röportajda Terim için beni Portekiz liginin sonuncusundan transfer etti, güvendi gibi açıklamalarla duyduğu minneti belirtmiş. Bence buraya sandığımızdan da fazla aidiyet duyuyor, özellikle hocaya. Böylesi zor bulunuyor:) En çok para eden adam ama Muslera gibi uzun yıllar kalmasını çok isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca farkı o da. Bazısı görmek istemiyor. Bazı troller, Galatasaraylıyım adı altında (öyle değiller) gelip burada abuk subuk mesajlar yayınlıyorlar ama artık yorumları spam düşüyor, ben görmüyorum bile. Layık oldukları yere düşüyor :)

      Sil
  2. marcao luyindama gibi isimleri 10-15 milyon gibi rakamlara satıp yerlerini bedava caulker gibi isimlerle doldurmazsak kulüp nasıl düze çıkacak ki?

    evet her zaman aşı tutmaz ama pahalı sat ucuz al tekrar sat bedava al şeklinde bir döngüye girmeden ekonomi düzelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyelleri satıp, yerine geri dönüşü olmayan, yaşlı bir ismi mi almak doğru olan. Onu geçtim, Caulker ağır bir stoper. Oyun düzenine hiç uyumuyor ki. Luyindama yetmiyor derken, Caulker mi?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir