6 Temmuz 2021 Salı

Oyna devam diyorum


Belli bir rakamın altındaki transfer ücretlerinin artık "kapta açıklaması" olmayacak. Bunu Fenerbahçe ve Beşiktaş da yapıyordu diye biliyorum. X futbolcuyu aldık, şu kadar yıllık anlaşma şeklinde kap bildirimleri yapılıyordu. Trabzonspor bunun tam detayını veriyor mesela. Eskiden Galatasaray da veriyordu ama işin bonus kısmı Mustafa Cengiz döneminde açıklanmamaya başlamıştı. Yine de yıllık ücretler ve bonservisler bildiriliyordu.

Burak Elmas'ın göreve gelmeden önce vurguladığı en önemli noktalardan biri "şeffaflıktı". Karar doğrudur, yanlıştır, o ayrı bir şey. Şeffaflık dedikten sonra böyle bir karar alınırsa, o söylem ile çelişki oluyor. Yoksa alınan karara saygı duyuyorum. İlk etapta "şeffaflık" üzerinden eleştirsem de, sonradan düşününce işin mantıklı tarafları var. Fenerbahçe ve Beşiktaş açıklama yapmazken, senin açıklıyor olman, kendi kendine oluşturduğun bir handikap demek.

Şöyle düşünün. X futbolcuyu transfer etmek istiyorsunuz. Onun öncesinde ise Y diyeceğimiz futbolcuyu transfer ettik ve tüm mali detayları açıkladık. X ile pazarlık ederken, Y'ye ödediğin rakamlar maalesef önüne çıkıyor. Ona şu verildiyse, bize de bu verilmeli oluyor. Bu büyük bir handikap mesela. Aldığın futbolcunun önünde de engel bir de. İşin saha içi kısmını bırakıyoruz, paraya bakıp, beklenti içine giriyoruz. Bu da kimseyi beğenmemek demek.

İşin saha içi kısmına bakma taraftarıyım. Performansa bakacağız önce. Tabii şöyle bir şey de var. Bu alınan karar, kötü bir yönetimin elinde oyuncak olursa, kulüp adına büyük zararlar demek. Bilinmiyor çünkü bir şey, el altından kim bilir neler dönecek. Artık bankalar birliği var, zaten her şey biliniyor. Bu tabloları kendi divan ve mali kurullarında da açıklayacaksın. Haliyle de, şeffaflıkmış, değilmiş diye çok takılmadan, oyna devam diyorum.

13 yorum:

  1. Burak Elmas yönetimini, neden 10 gün içinde transferleri yapamadılar diye eleştirmeyeceğim fakat Galatasaray'ı yönetmeye talip olurken, hangi mali tabloyla karşılaşacaklarını bilmeden böylesine iddialı bir söylemde bulunmaları bence hataydı. Galatasaray'ı yönetmek adına 1,5 yıl önceden çalışmalara başlayan bir yönetim için güzel bir başlangıç olmadı, lakin her şeye rağmen sezon öncesinde beklenen hamleleri yapacaklarını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu mazeret sunmadılar zaten de, Cengiz yönetimi bu. Her dakika başka bir sürpriz çıkarabiliyorlar.

      Sil
  2. x,y li kısmı düşünmemiştim hiç. ben şeffaflık ve tezat kısmından eleştirecekken x,y mantıklı geldiği için ben de oyna devam diyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de düşünmüyordum, beni de ikna ettiler :)

      Sil
  3. Abi şeffaflığa ters ama yapılması çok mantıksız değil keşke Spk çıkıp bu konuda bütün klüpler açıklama yapmak zorunda dese de eşitlik sağlansa yakın zamanda Trabzon'dan da böyle bi hamle gelirse şaşırmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakipler bunu uyguluyorken, senin açıklama yapman, kendine handikap oluşturuyordu.

      Sil
  4. Birileri kuralları alenen çiğner ve buna kimse çıkarmazsa orada bir düzenden bahsetmek mümkün olmaz. Bizim de bizi rakipler karşısında geriye düşüren kimsenin uymadığı böyle bir kurala uyma gibi bir zorunlulugumuz yok artık.

    YanıtlaSil
  5. O degil de Okan Kocuk kiralandiysa sorun yok ama satildiysa bari bonservisinin yüzde 50 sini verseydin yada geri alma opsiyonu koysaydın 1m TL gibi.

    Giresunspor 'a yaranmak için mi acaba arkasında kimlerin olduğu belli Adana Demirspor da ha keza... çok sempatik takımlar çoook

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okan'ı satarsak çok arayacağız.. tarihe not düşülsün.

      Sil
    2. Bence de arayacağız ama futbolcunun oynama isteğine saygı duyuyorum.

      Sil
  6. Kap bildirimi transfer bittiğinde açıklanacak diye bir kural yoksa transfer dönemi bittiğinde hepsi toptan açıklanabilir. Böylece şeffaflıktan ödün verilmemiş olur. X, Y konusu doğru. Yine de ilkelerden taviz verilmesini ben kabul edemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verilmedi, o konu da açıklandı. Transfer dönemi sonrası rakamlar açıklanacak. Güzel izah edildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir