23 Temmuz 2021 Cuma

Patrick van Aanholt & Galatasaray, çok fazla seçenek de yok


Van Aanholt ve Alioski isimlerini, sezon içinde de konuşuyorduk. Saracchi'nin ayrılığı belliydi çünkü. Takımda kalma ihtimalini görmediğimden, sözleşmesi bitecek bazı sol bekleri kendimce yorumluyordum. Tabii o günler, sezon sonu için Alioski'yle anlaştığımız yazılıyordu. Gördük ki böyle bir anlaşma yokmuş. Van Aanholt'la da alakalı o günlerde çalışma yapılmıştır. Maliyet tabii bu işlerde biraz da konu. Arada Euro 2020 vardı. Çoğu futbolcunun amacı bu turnuvada piyasa yapmak ve sonrasında kendileri adına olabilecek en iyi transferi gerçekleştirmekti.

Van Aanholt, Euro 2020'de Hollanda Milli Takım'ının 1. sol beki olsa da, istediğini alamadı sanki. Hollanda 3-5-2 gibi oynuyordu ve Van Aanholt de sol bekten ziyade, sol kanadı bütünüyle kullanıyordu. Hızlı isim, çok tempolu. İyi de bir hücum etkisi olunca, kanadı bütünüyle ona emanet edebiliyorsunuz. Galatasaray'ın bu transferi gerçekleştirebilmesini isterim. Futbolcu 30 yaşında olsa da, bonservisi elinde. Gençleşmek kadar, fırsat bulduğunuzda değerlendirmelisiniz.

Zaten çok fazla seçenek de yok. Bir yandan, başka pozisyonlar adına da transferler konuşuyoruz ve hemen hemen hepsi bonservisi olan futbolcular. Haliyle de fırsat varken, sol beki bonservissiz geçme seçeneği değerlendirilebilir. Alioski ilk tercihim olurdu tabii. Nedeni de daha çalışkan, istikrarlı ve joker havası olan bir futbolcu olmasıydı. Maliyeti yüksek sanırım, bilemiyorum. Van Aanholt'un menajeri İstanbul'a çağrıldıysa, bazı şartlar olgunlaşmıştır demektir.

Van Aanholt'un iyi bir sol ayağı var. İyi de duran top kullanır mesela. Stanciu transferi de olursa, bir anda 3 tane iyi duran top kullanacak futbolcun olur. Kronik sakatlıkları olduğunu düşünmüyorum, geçen sezon omzuyla alakalı bir sorun yaşamıştı. Omzuyla alakalı en son yaşadığı sorun da 5-6 sezon önceydi. Gole yakın bir sol bek olduğunu da ekleyeyim. Sürekli hücumu düşünüyor ve rakip ceza sahası çevresinde topla buluştuğu an da önemli bir şut tehdidi. Asist rakamları ise biraz da oynadığı takım ve oyunla alakalı yorumlanır. Galatasaray hücum oynayacak, haliyle de bu rakamlar artar.

Savunma sezgisini de beğenirim, çok iyi pas arası yapar. Akıllı bir sol bek, Galatasaray'a katkısı ciddi şekilde olur. Beklerde biraz daha teknik özellik, geriden oyun kurabilmesini arıyorum tabii. Van Aanholt ise daha çok temposuyla ve hızıyla ön plana çıkacak, hücum desteği verecek. İşleyen bir düzen içinde, Van Aanholt'un bu çıkışlarını değerlendirmeli. Saracchi de sağlıklı olduğunda bu tempoyu gösterebiliyordu ama sorun şu ki sağlıklı olamıyordu.

12.07.2021 tarihli yazı..

20 yorum:

  1. Sürekli 60. Dakikalarda oyundan alinmasi ilginçti. Sanırım de Boer oyuncu yüksek tempo oynadığı için enerjisi bitince yanına çekiyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, o detayı bilmiyorum.

      Sil
    2. 5 değişiklik hakkının ve geniş rotasyonun verdiği rahatliktan öyle oldu sanırım.

      Sil
  2. Lütfen artık bonservisiz oyuncuyu fırsat gibi değerlendirmek vazgeçelim,bonservis vermeyince sanki kulüpten para çıkmıyormuş gibi bir algı var herkes de, 2.5 milyon maaştan 3 yıllık kontrat verince bedava transfer olmuyor bu, Van aanholt gelsin tabi ama maaş bu bahsettiğim gibi olursa hiç doğru bir transfer olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam da o paralar mi verilecek. O paraların verileceğini bilsem böyle mi yorum yaparım :) Ya da geçmiş yazılarda ne yazıyordum.

      Sil
  3. Abi sol bek hakkında bi alioski bitti deniyor bi pva bi Mario rui :) İnşallah sürpriz bi isim çıkar diye umutlanıyorum :) İsimler pek tatmin etmiyor):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merakla bekliyorum sürecin bitişini :)

      Sil
  4. Yedlin sağolsun, premier ligde tutunmuş herkes ligde fark yaratır tezini mahvetti, dolayısıyla çekinmiyor değilim bu arkadaş terine 2-3 milyon bonservis 700-800 maaşlı iskandinav/balkan ülkelerinden birini bulsa scout ekibi daha mantıklı olurdu ama sanırsam ya bulamadılar yada yeterli bulamadılar fakat gedson stanciu bonservis verirken heralde sol bek bonservissiz çözülmek isteniyrda olabilir hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O biraz farklı örnek tabii, istisna diyelim :)

      Sil
  5. Sol bek free agent halledildi, bu kadar genç yatırımın yanında kabul edilebilir demekki benzer yada daha düşün maliyetlerde daha gencini bulamadılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para farklı yerlere kaydırıldı belki de bu sayede. Mantıklı bence.

      Sil
  6. Rotasyon için genç bir yerli solbekde düşünülemezmiydi yanına çünkü ben emre Taşdemir ve Ömer Bayrama çok güvenmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimi alabilirsin ki, yerli sol bek yok bence.

      Sil
    2. Maalesef yok dedecek kadar az yerli solbek Süleyman luş bile daha guven veriyordu

      Sil
    3. Ne ara izledin de aldın o güveni :)

      Sil
  7. geriden pas ile çıkıyoruz. muhtemelen luyindama satılamayacak. dolayısıyla stoper bölgesinden sadece marcao ile çıkacağız. beklerde sasha'nın geriden pasla çıkabilmek özelliği pek yok sanırım. Van aanholtta da bu özellik yoksa yine marcao'ya ön alanda bastılar mı sıkıntılı maçlar bizi bekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam, Alanya da geriden kısa pasla çıkıyor ve bunu Moubandje, Tzavellas, Caulker ve Tayfur'la yapıyor. Yani yerleşim iyi olduktan sonra her türlü çıkarsın ama bizde taktiksel derinlik pek yok. Ayrıntılar çalışılmıyor ve baskı altında iş çok fazla bireysel yeteneğe kalıyor. Bunun da en önemli nedeni (bana göre) yardımcıların ortaya hiçbir şey koymaması. Dünyada bizim gibi geriden oyun kurmaya çalışan pek çok takım var Ghezzal'a o para verileceğine bu takımların teknik ekibinden transfer yapılsa Luyindama da parlar yeni gelen bekler de.

      Sil
    2. Luyindama iyi durumda değil, pek yükseltilebilecek gibi de değil. Alanya topu rakibe veriyor da geriden pasla çıkıyor. Sen topa sahip bir takımsın, bambaşka tarzlar. Biz Alanya gibi oynasak, taraftar isyan eder.

      Sil
  8. Standart bek yeter bize, tek sıkıntı 3 yıllık anlaşma 2 yıl oynar 3. yıl takım arar bulamayız genelde öyle oluyor. 1.8x3 yıl yapacağına, 2x2 yıl teklif et daha iyi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir