22 Temmuz 2021 Perşembe

PSV 5-1 Galatasaray, olabilecek en rezil başlangıç


En son Şampiyonlar Ligi grupları oynadığımızda, PSG ve Real Madrid deplasmanları vardı. Varlık dahi gösteremeyip, fark yediğimiz maçlar. Bu PSV maçının da pek bir farkı yok. Tur öncesi dahi o kadar umutsuz çıktık ki sahaya, gerçekleşmeyen transferiyle dahi "bu maçı gözden çıkardık" havası oluştu. PSV'e elenmek dünyanın sonu değil de, sezona böyle bir mağlubiyet alarak başlamanın da izahı yok. Bir takım ne kadar futbol oynayamazsa, o kadar futbol oynayamadık ve ezildik. 

Bu maçın hazırlığı ne olmuş onu da anlamadım. 3-5-2 gibi başladık maça, Kerem Aktürkoğlu / Babel forvet ikilisi, orta sahanın merkezinde de Aytaç Kara / Emre Kılınç / Arda Turan. Hücumda top tutabilmeni geçtim, orta sahada üst üste 3 başarılı pasın yok. Bas bas bağrıldı. PSV'e karşı açık alanda yakalanma, mümkün olduğunca top kaptırmamaya çalış. Üst üste 3 pas yapamadın, bunun rakibin baskısıyla pek alakası yok. Böyle bir hatta, çok fazla baskı da yapmana gerek yok.

Arda Turan ve Babel aynı anda sahadayken, hangi tempodan bahsedebiliriz ki? Tempon sıfır, hazır değilsin, eksiksin. 3'lü savunmayı sanki hayatımızda ilk kez oynuyor gibiydik. Kimse nerede duracağını bilmez, pas yapamaz, herkes birbirinden uzak. Kerem Aktürkoğlu'na top gelsin de, 2-3 kişi çalımlasın mantığıyla, bu seviyede hücum düşünülmez. Muslera da evlere şenlikti bugün. Yenilen gollerdeki basit ve bireysel hataları gündem yapmak istemiyorum yine de. Oynadığın oyun ve skor, tam anlamıyla birbirini karşılıyor.

Hadi ilk yarıyı bir şekilde 2-1' geride geçtin. Bu büyük bir şans. Golden hemen önce 4-3-3'e döndün ve bir aksiyon oluştu diyelim. 45'de yap hamlelerini, neden 15 dakikayı çöpe attın. Mostafa Mohamed, Feghouli ve Yunus Akgün, 45'de girse belki başka bir şey konuşacağız. Biraz daha tempon artacak, hareket kazanacaksın en azından. 3-1 oldu oyun, 15 dakikayı çöpe attın, ancak oyuna giriyorlar. O saatten sonra ne değişecek ki. İş işten zaten geçti ve oyun da 5-1'e geldi.

Rakibin de çok kritik eksikleri var bu arada. Onlar da olsa, 7-8 tane mi gol yiyecektin? Görüntü oydu maalesef, varlık dahi gösteremedik. Futbolun ne kadar temel doğruları varsa, hepsinden uzaktık. Şu mağlubiyet de pek tabii ki hocaya yazacak. Hazırlanamamış takım, ne oynadığını bilmiyor. Plan, program hepsi koca bir yalan diyeyim. Transferler bir yana, bu takımın fizik olarak ayağa kalkması gerekecek. Temel eksiklik orada işte.

36 yorum:

  1. tempo şart tempo. bu rakiplere karşı sahada halil, gedson, kerem, mostafa, onyekuru gibi dinamik oyuncularla baş edersin ancak. bu seviyelerde başka türlü çok zor yani kaç senedir hep aynı maçları izliyoruz ya şaka gibi vallahi. adamlara bak hepsi 20'lik canavar. bi de bizim takıma bak. falcao, arda, babel, feghouli filan... bu isimleri yazarken utandım ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 senedir bunu savunuyorum. emeklilere yer yok artık. dinamo zagreb slavia prag olacaksın. feghouli değil oğulcan oynayacak. evet pas hatası yapacak. ama dipçik gibi olacaklar. (iyi idman yaptıracaksın yani)

      Sil
    2. Oğulcan olsun da, izin vermiyorlar ki :( Geçen sezon en iyi oynadığımız dönemin örneğini sürekli verdim. Bence de asker isim, dinamik, tempolu futbolcular şart. Tempo her şey.

      Sil
  2. Sistemin olur kötü oynarsın anlarımda yıllardan beri takımın ne oynadığı belli değil. Tempo gereken maça arda ile çıkıp birde 45 den sonra yine 15 dk devam etmenin bir açıklaması olmaz. İki taraflı maçta bu kadar açık oynamanın da hiçbir açıklaması olmaz.Gecen sezon 1-2 gol yeyince dağılan takım yine aynı. Fatih Terim'in bu takıma hiç bir şey katacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PSV maçının hazırlığını hiç anlamadım ben. Sanki bilerek elenmek istermişiz gibi :(

      Sil
  3. Yıllardır aynı görüntü genetik fena bozuldu hoca oyuncu da değişse eski galatasaray geri gelmiyor.

    Yıllık 3m maas verip oyuncu almaya gerek yok o seviyenin topunu oynamıyoruz zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katiliyorum Galatasaray maas butcesi 42 milyon Pound, PSVninki ise 18 milyonmus yuh artik ya resmen futbolculari emekli etme tesisiyiz biz bunun baska aciklamasi yok Babel ile Feghouli ile bu adamlarin 5te biri kadar ucret alan gencler dalga gecti, hocanin da ne yapmaya calisitigini anlamadim bence kendisi de bilmiyordu bu gece ne yaptigini.

      Sil
    2. Pek olay o maaşlarla da ilgili değil sanki :( Feghouli dün oynamadı sayarım. İhale ise onda dönüyor. Ortada bir futbol düzeni yok ki.

      Sil
  4. Bunun bütçeyle başkanla vs alakası yok, 10m toplam bütçesi olan dolu takım, sahada ne yaptığını biliyor belli bir standartı var. Ostersunds vs. Tudor Terim Prandelli Hamza Rikenrink farketmiyor. Galatasaray standart tip oynayamıyor.

    Hamit Sneijderli takimin bile kimyası bozuktu.

    Çalışılıyor belki ama sahaya bakınca öyle görünmüyor artık ümidimi kestim. Hatta iddia ediyorum 100m euro ver, ancak kadro kalitesiyle, kalitesinin yine altında kalarak sınırlı iş yapar bu takım camia.

    YanıtlaSil
  5. Kosan ve biraz teknik hicbir takima karsi varlik gosteremiyoruz, maci izlerken utandim arkadas PSV o kadar üst duzey bir takim degil bir sonraki turda muhtemelen cok zorlanacaklardir da ben artik Avrupa Fatihi unvanimizi kaybettigimizi dusunuyorum bana göre koklu bir degisim sart yani kaleye otobus cekip berabere kalsaydik daha iyiydi oyle utandim bu rezillikten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O marka değeri de giderse, geriye hiçbir şey kalmayacak. 2 yıl önce, PSG ve Real Madrid deplasmanları gibiydi. PSV üst düzey de değil.

      Sil
  6. muslera maşallah 2 golü bizzat yedirdi. bu adam 40 milyon euro kazandı. helal olsun. ama dersin ki 1.5 veriyoruz istersen kal. 2.5 vermek çok gereksiz oldu. okan ile devam edilmeliydi. yerli kaleci büyük avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerel Lig icin yerli kaleci avantaj haklisin, sonucta Besiktas'in sampiyon oldugu kaleci ortada ya da Fenerbahce tecrubesiz diyebilecegimiz bir kaleci ile tepeye oynayabildi gectigimiz sezon. Muslera boyle maclarda da fark yaratmayacaksa gerek yok yani zaten 4 5 yiyorsun en azindan paran cebinde kalir.

      Sil
    2. Muslera bu maçı felaket oynasa da, yapabileceklerini iyi biliyoruz. Bu maçtan ona ihale kesmem.

      Sil
  7. biri bana anlatsın abi. gs fb bjk karması çıksın sahaya biz avrupa takımları gibi koşamıyoruz. yok abi çok belli o hız tempo çeviklik hiçbiri yok.

    çok net idman sorunu var bu ülkede özellikle bizde!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdman sorunu, fizik gelişimi, tempo. Ayak uyduramaz olduk.

      Sil
  8. Fatih Hoca neden temposu düşük arda ve babel ile başlar anlamıyorum.Gecen sezon ne zaman temposu yüksek oyuncular ile oynadik ve arda babel gibi temposu ağır oyuncular kulübede bekledi başarılı olduk. Hocanın bazı takıntıları var ve bunları kıramıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladı hadi de, neden ısrar etti ben de onu anlamadım.

      Sil
  9. Sahadaki oyunun transferle alakası yok. Eğer dünkü maça bakıp sorun transferle çözülecek kafasına girersek. 16-17 transfer, 1 teknik direktör, 4-5 tane de yardımcı transfer etmemiz gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç yok hem de. Tempo yükselmek zorunda, takımın dinamizmi başka bir şey.

      Sil
  10. Malesef transferler de gelse bu yıl da göze hoş gelen bir şey oynayacağımız yok,Luyindama belini döndürene kadar mevsimler değişiyor, yenilelim ama stoperde Işık Kaan oynasın, Barış A.Yılmaz oynasın, hiç değilse takımın bütçesi,eti kemiği budur diyelim.Diagne'yi de hiç göndermesinler bu takımın forveti de yok,nasıl olsa Eren Aydın'a şans vermezler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bilemem, görmek lazım. Başlangıç umut kırdı yalnız.

      Sil
  11. Gedson bu takıma neden katılsın? Muslera iyi güzel fakat sözleşmesi uzatılmamalıydı. Prensiplerin olacak. Misal Real Madrid Sergio Ramos'un sözleşmesini uzatmadı. Yenilikten, yenilenmekten çekinmemeli.

    YanıtlaSil
  12. Bence de. Herkes bunu kabul etmiş gibiydi. O ruh hali herkese yansımış. Sahada olana da.

    YanıtlaSil
  13. Fatih hocanın yılmaz bir savunucusu olarak 3 temel konuda bence çok yanlış yapıyor;1) takıma yabancı ve bilgili 3,4 yardımcı getirmesi lazım, hücum ve defansif set, duran top, taç vs çalıştaracak vee fizik kondüsyon açıdan üst limitlere çıkaracak üst seviye kondüsyoner 2) hiç kimse bana ffp bitmişken sol beke ve ghezzala 2-3 milyon maaşları anlatamaz, verirsin bonservisi max 24-25 yaşında alırsın adamı satış opsiyonun olur zaten bize gelen fiziken geri gidiyor atreman temposu hafif olduğu için birde son durak oldukmu hiç olmaz 3)taylan kerem ve marcao dışında kadroya gelen herkesmi geri gider bazısı az bazısı çok bu bile başlı başına antreman tempomuzun ve tarzının kötü seviyesini açıklıyor geldiğinde adam yiyen muhammed bile geri gitti. Bu sorunları yine çağa ayak uydurmaya çalışan fatih hoca çözecek ama sanki yabancı yardımcı işini kendisine tehdit olacağı içinmi yada başarı onlara pay edileceği içinmi bilemiyorum hiç yapmıyor, yapmamasına başka sevep bulamıyorum çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik heyet konusunda haklısın. Son derece yetersiz orası. Transfer konusunda ise yazmıştım, ben yaşa elbette takılırım da, tüm transferleri o şekilde yapamazsın.

      Sil
  14. fatih hoca 3 sene istiyor ama bu sene başarısızlık olursa seneye yollar ayrılır bence

    YanıtlaSil
  15. Abi onemli olan Avrupa maclari degil miydi bizim icin yani su saatten sonra Fenerbahce'yi Besiktas'i 5lesen ne olacak biri bana soylesin zaten binbir saibe dönen yerel ligde en kötü ilk 3'e giriyorsun neredeyse her sene ama vasat bir Avrupa takiminin ciddi eksik kadrosundan 5 yiyorsun bunu kabul edemiyorum bence bu sezon baslamadan bitti gibi bir sey oldu yani bunu bize yasattiktan sonra sampiyon olsan ne olur, bu takimda yanlis giden bir seyler degil, cok seyler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki Avrupa. Yerel mücadele değil, senin marka değerini Avrupa belirliyor. Biz de bunu kaybediyoruz.

      Sil
  16. Fatih Terim maçtan sonra gerekeni yapacağız demiş. Gerekenin ne olduğu konusunda bilgisi olduğunu sanmıyorum. Olsa 3 yıldır bir şeyler üstüne koya koya gelirdi.

    Topu oyuna sokan stoper istedi Serdar gönderildi Marcao Luyindama kendi onayıyla alındı Nagotomo Saracchi Omar Yedlin Nzonzi Seri Lemina vs. Galatasaray çapına göre adam aldı almaya çalıştı hepsinde de hocanın onayı vardı.

    Evet makas açık hiçbir Türk takımı 20m euro bonservis ödeyemiyor. Bu mudur sebep? Terim öncesinde hatırlamayalar için Galatasaray'ın asıl temeli 92 de atıldı. Hamza Yusuf Tepekule stumpf falco gutshow arif hakan hakan ünsal suat tugay vs. Manchester'i eleyen Roma yi burda yenen Feldkamp-Hollman takımıydı.

    Dursun Özbek dönemi gibi Ünal Aysal dönemi gibi bir anda dünyanın parasını harcayıp takım kurma devri de bitti.

    Biz sıfırdan isimsiz oyuncularla takım kuralım diyoruz Polonya'dan gelen Mapeza bugün bu takımda oynardı hiç öyle 3m maaş 8m bonservis vermeye gerek yok. Takımın seviyesi yerlerde.

    Aç ve ayrıntıcı bir teknik ekip lazım ve aç oyuncular, kağıt üstünde çok daha düşük profilli takım kursan bundan kötü oynamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sanıyorum, gerçekleşmeye başlayan transferlere bakınca. Altı dolduruldu yani. 3 yıldır diyorsun, kimse de tarihin en kötü yönetimini konuşmuyor. Bana ilginç geliyor :) O ortamda nasıl nefes alabildin hocam, helal olsun demek gerekirken.

      Sil
  17. Yönetim çıkıp top oynamıyor, sahada ezilmenin senkronize oynayamamanin derli toplu oynamanın sebebi bunlar değil.

    Bu kadar Terim bazlı (savunan yada eleştiren farketmez) bakmaktan miyop olduk.

    Mustafa Denizli bırakıp gitti olmuyor dedi Skibbe belki en başarılısiydı derli toplu birlikte oynatabilme anlamında O da olmadı. Rijkaard dönemi de dağınıktık. Prandelli de Rikerink de Terim'le şampiyon olurken de oyun anlamında dağınıktık. Tudor da cok ugrasti dağılmaya başlayınca gitti.

    Para oyuncu kalitesi önemli ama sorun o da değil. 96 öncesi yokmuş gibi davranıyoruz. Bu takım vasat oyuncularla bile ezilmeden derli toplu oynayarak sempati kazanmıştı bütün ülkeden. 2002 sonrası bunu kaybettik kim gelse ne kadar harcasak olmadı.

    Teknik ayrıntı konusunda da Terim ne zaman maçı yorumlarken sebepleri yapmak istediklerini somut ve saha içi olarak anlatırsa ve sahada bunun isaretini görürsek o zaman desteği artar. Yoksa bu vardır bir bildiği deyin koşulsuz itaat edin derse ikna edemez herkesi hatta oyuncuları da. Eskiden Galatasaraylı oyuncu özgüvenli ve inanarak çıkardı şimdi hoca dahil kimse ışık görmediğinden inanç vs yok.

    Kolay cozulmeyecek değişmeyecek gibi duruyor bu durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım şu transfer kısmı çözülsün, değişim sonu ne olacak. Bence konuşmak için çok erken. Bende inanç var :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir