18 Ağustos 2021 Çarşamba

Diagne'nin "sahte 9" tadındaki futbolu


Lig başladı ve Row-Z Report (@RowzReport) sahalara geri dönmüş oldu. Geçen sezondan hatırlarsınız, paylaşmış olduğu istatistikler üzerine bir şeyler yazma imkanı buldum. O da sağ olsun, izin veriyor paylaşmama. Giresunspor maçıyla da sezonu açmış olalım. Hücumda birbirine son derece yakın oynayan, rakip yarı sahada kalmaya başlayınca da, etkisini arttıran bir Galatasaray izledik. Diagne'nin "sahte 9" tadındaki futbolu, oynamak istediğimiz oyun adına olmazsa olmaz.

Feghouli, alışık olduğumuz gibi sağ kanatta, Kerem Aktürkoğlu ise sol kanatta oynadı. Tabii Feghouli'nin sağ kanattaki varlığı bir kanat gibi değil, sıklıkla merkeze kaymasıyla orta saha gibi. Mümkün oldukça Diagne'ye yaklaştı ve gol de öyle geldi. Feghouli'nin savunma arkası koşularını da özlemişiz bu arada, imza işlerinden biriydi. Cicaldau da hücuma yakın gibi konumlanmış ama oyunun 2 yönünde etkisi vardı. Oyun tarzını oldukça beğendim, iyi bağlantı oldu.

Bekler burada çok önemli. O kadar tempolular ki, hücum açısından elini güçlü kılıyorlar. van Aanholt mesela sık sık merkeze de kayıyor, orta saha edasıyla oyun kurabiliyor. Boey'in de sağda temposu büyük ve beklerle de alanı iyice genişletebiliyoruz. Feghouli'nin çok fazla savunma yardımı olmasa da ve merkeze kaydığında sağ kanadı boşaltıyor olsa da, Boey orayı tek başına süpürebiliyor. Beklerle sağlanan bu genişlik de, işimize oldukça yarayacak.

Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu çok fazla üst üste bindi gibi. Hala aralarında bir rol çatışması var, roller zaman içinde oturacaktır. Maçın ilk 20 dakikasında Taylan Antalyalı çok fazla geriye gelip, top kullanmak zorunda kaldı ve baskı yedi. Berkan Kutlu oraya biraz daha yaklaştığında ise, kendisini biraz daha hücuma atma fırsatı buldu ve rahatladı. Baskıyı bu sayede kırdık. İlk 20 dakikada, Berkan Kutlu biraz daha hücumu zorluyordu.


Gol beklentisi tarafında ise çok fazla konuşacak bir şey yok. Rakibin etkisi yok gibi bir şeydi. Maçın başında baskıları var gibi dursa da, pozisyonları yok. Bir de Galatasaray 10 kişi kalınca biraz olsun etki gösterdiler ama o da çabuk kırıldı. Galatasaray ise 20. dakikadan sonra net pozisyonlara girip, 2 golü hak ederek buldu. 2. yarıda daha fazlası da olabilirdi. 10 kişi kalana kadar geçen sürede girilen pozisyonlar var. Yine olayın şoku atlatıldıktan sonra, rakibin boşalttığı alanı iyi kullandık. Gol beklentisi 2.6 olsa da, çok daha fazlası olabilirdi.

12 yorum:

  1. Diagne rakibi parçaladı muazzam bir santrafor performansı hayran kaldım, premier lig antremanları onu güçlendirmiş ayrıca mental olarakta gelişmiş kavgayı falan ayırıyor :) bu en az luyinin sol stoperde ramoslaşması kadar enteresan :) beklerimiz muazzam anholt premier ligde yapmadığı şeyleri falan yaptı, bildiğiniz ortasahada sağda istasyon olmaya oyun açmaya gitti. Boye yılın transferi sassoulo falan yapar böyle işleri 1 milyona 20 yaşında kanadı tümüyle kullanan, defansif olarak görevlerini aksatmayan, sürekli bindiren, yakın savunma ve verkaç konusunda çok iyi adamı bu yaşta almak proje kulüplerinin işidir helal olsun. Fegin koşanı morutan gibi ve gedson ile türkiyede her rakibi döveriz, şampiyonluğumuzuda zor engellerler halilde gelse iyi olur ama diagneyi falan görünce olmasada olur ama oyun kurucu koşan kanat ve gedson zaruri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli o oyun kurucu kanat açığını dindirebilir. Ya da Kerem oraya evriliyor. Ama Gedson işi ciddi zaruri.

      Sil
  2. Ogulcan sorunu çözülmüş.Bu yılın sürprizi Ogulcan olabilir.Hem forvet hem de ortasahada pres futboluna çok yatkın.Gecen sezonun ilk yarısının sonlarında çok etkili olmuştu.Daha sonra sakatlık ve ceza nedeniyle oynayamadı.Sahte 9 gibi de oynar.Diagne'yi yedekleyebir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formdaydı da, hazırlık maçlarını iyi oynadı. Hem 9, hem kanatlar adına ciddi alternatif.

      Sil
    2. Burak Baskanin son aciklamalarina bakarsaniz Ogulcan sorununun cozulme ihtimali zor, hukuki yollarla santaj yapilmis Galatasaray Kulübüne cok ilginc detaylar var, Burak Baskan'a helal olsun ayrica mukemmel aciklama yapti.

      Sil
  3. Diagne çok güçlü bir santrafor.Tutulması çok zor.Onun yeteneklerinde bir oyuncu almaya kalksak 10 milyondan aşağı vermezler.Mohammed'in henüz bonservisi alınmadı ve modern futbola pek uygun değil.Set oyununda kayboluyor.Henüz genç ve öğrenmesi gerekecek.Benzer sorunlar Burak Yılmaz için de vardı ve kendini geliştirdiğini başka bir seviyeye geçti.Diagne ve Mohammed ile devam edip,alternatif olarakta Babel ve Ogulcan olacak düşüncesindeyim.Halil gelirse Muhammed veya Diagne'den biri gider diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten mental sorunu olmasa, daha fazlası da eder. Bence de üst düzey yeteneği ve fiziği var.

      Sil
  4. Diagne'nin bu oyunu kabul edip sahada bunu oynamak için çabalamasi çok kıymetli. Bu şekilde devam ederse Mostafa yedek kulübesinden çıkamaz gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum Diagne'nin Mostafa'ya göre artisi cok hem topsuz oyun, hem net pozisyon olmayan durumlarda gole yakinligi hem de savunmayi yipratmasi Mostafa'ya göre cok daha iyi, 3-5 milyona Diagne'yi gonderip tecrubesiz Mostafa ve Halil ile devam etmek bana göre hedeflerden uzaklasma anlamina gelir.

      Sil
    2. diagne bu takımın baş golcüsüdür. boşa geçen 2 sezona yazık kere yazık.. şimdiye gs tarihinin en golcü yabancısı olmuştu bile. hagi sanırım 59 goldü. geçerdi çoktan.

      duygusal açıdan bakarsak da bizi seviyor. mohammed bence pek alışamadı buralara.. keşke fransa ligine gitseydim diyor olabilir.

      Sil
    3. Sahte 9 işini iyi yapıyor. Bizim de forvette aradığımız bu işte. Top tutuyor, savunmayı gezdiriyor, faul alıyor, fırsatçı.

      Sil
    4. Diagne'yi tanimayan takimlara karsi da buyuk silah, zira yapisina göre hareketli ve dedigin gibi faul, kart, penalti aliyor ozellikle Avrupa kupasinda firsatciligini kullanabilirse bizim icin beklenmedik guzel isler yapabilecegini dusunuyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir