11 Ağustos 2021 Çarşamba

Transfer tamamlandığında, 0'dan, hem de iyi bir 11 kurulmuş olacak


Tüm transferler tamamlandığında, gelen isimlerle 0'dan, hem de iyi bir 11 kurulmuş olacak. Şu ana kadar 8 transfer var ve bu sayı artacak. En az 4 ismin daha gelmesini bekliyorum. Sağ kanat, orta saha ve forvet transferi öncelik olacak. Profilleri de sık sık paylaşıyorum zaten. Forvet adına hedef Halil Dervişoğlu, orta saha için Gedson Fernandes ya da muadil isim, sağ kanat adına da "yaratıcı" bir isim. Gerçi ne kadar "yaratıcı" isim desek de, gol özelliği yüksek, forvet tadında bir kanat hamlesi de konuşuluyor.

Kastım Onyekuru tarzı bir isim değil. 9 numara da oynayabilen bir kanat. Gol katkısı yüksek, tabela yapacak. Bu durumda, "yaratıcı" dediğimiz profil orta sahaya mı kayar diye düşünmeden edemiyorum. Scout hamleleri kadar, fırsatlar da karşımıza çıkacak. Öyle isimler gündem olur ki, stratejide ufak oynamalar yapabilirsiniz. Bu yüzden de transfer döneminin son gününe kadar beklemek gerekecek. Her an her şey olabilir.

Savunma hattı ve orta sahayı neredeyse yenilemiş olduk. Nelsson, Alpaslan Öztürk stoperde, van Aanholt ve Boey ise sol / sağ bek. Berkan Kutlu, Aytaç Kara ve Cicaldau da neredeyse sıfırdan yeni orta saha üçlüsü. Barış Alper Yılmaz da kanatlar adına, gelecek adımı. Söylediğim gibi, sağ kanat, orta saha ve forvet hamleleri de gelir. Kaleci hamlesi düşünmüyor dese de hoca, yerli bir kaleci için harekete geçilebilir. Bu pozisyonlar dışında kalan mevkiler ise sürpriz olur ama şaşırtmaz. Dediğim gibi, bu konuyu fırsatlar belirler.

Eylül'ün ilk haftasında oluşacak bir dönem var mesela. Avrupa'da transfer kapacak ve Türkiye'de devam edecek. Hatırlarsınız, Latovlevici ve Carrasso'yu öyle bir dönemde getirmiştik. Avrupa'da istediği takımlara gidemeyen ve elde kalan isimler adına, o dönem fırsat olacak. O dönem de oluşacak hareketlilikte, Türkiye'de transfer kazanı hiç olmadığı kadar kaynar ve Galatasaray da bundan nasiplenir. Tam bir fırsat haftası.

8 yorum:

  1. Bu takımın temel ihtiyaçları gedson yada muadili direkt 8 box to box, oyun kurucu kanat, halil dervişoğlu bu 3 transfer ile harika bir kadro mühendisliği oluşuyor. Seneye babel arda fegholi yerine 1 kanat 1 ortasaha ile transferi kapatırız ve bu sene yaptığımız temeli sağlamlaştırırız. Diagne gitmiyorsa forvet transferi bu sene yapılmaması gerekir. Diagne muhammedde yeter çünkü halil hem oyun kurucu forvet hemde türk olduğu için değerli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, benim de kastım bu. Belki Diagne, Falcao falan bir anda giderse, bir genç forvet daha alınabilir.

      Sil
    2. Enis Destan/Mohammed/Eren rotasyonu cok iyi olurdu Halil gelmeyecekse.. 4-3-1-2 oynarsak Kerem/Barış/Oğulcan'ı da diğer forvet rolü için ekleyebiliriz. Morutan da gelirse hücum hattımız tamamlanmış olur ki belki Emre Demir gibi yerli bir isimle de surpriz yapabiliriz.
      Bu hamlelerden sonra transferin son gunune kadar Gedson veya alternatifi icin firsat kollaysbiliriz.

      Sil
    3. Enis Destan konusunda hareketlenme var deniyordu, bakalım gerçekleşir mi.

      Sil
  2. Bizim transfer dönemi yine baya bı uzun sanırım diğer ülkelere göre. o artık zamanda yeni transferler gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül ayının ilk haftası da devam ediyor. O ara zaten fırsat işleri döner.

      Sil
  3. Çok fazla transfer yapılmasına karşıyım.Taraftar sürekli transfer istiyor.Gecen sene Fenerbahçe yaptığı transferleri bu sene göndermeye calisiyor.Suana kadar yapılan transferleri Alpaslan dışında iyi buluyorum.O da rotasyonda zaman zaman oynayabilir. Özellikle Berkan ,Nelson ve Boey iyi oyuncular.Cicaldau'da bize çok katkı verecektir.Gecen sezon Emre Akbaba ısrarını nedeni skora katkı yapabilen orta saha eksikligiydi.Cicaldau bunu yapabilecek kapasitede görünüyor.Gedson ve Halil gelirse çok iyi olur.Ama gelmez ise bence bu kadar yeterli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftar ister, taraftara bakmayacaksın. Şu an eksik olan, yapılacak hamleler belli ama sanki daha fazlası olacakmış gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir