22 Eylül 2021 Çarşamba

Gençlik, enerji tamam da, üst üste yük bindir derken, bu futbolcuları kaybederdin


Berkan Kutlu, Cicaldau ve Halil Dervişoğlu gibi isimler, Kayserispor deplasmanı kadrosuna alınmadı. Amaç rotasyon tabii, futbolcuların nefes almaya ihtiyacı var. Berkan Kutlu ve Cicaldau, her maç takımı taşıyan, sürekli mücadele eden, nefes dahi alamayan isimler. Gençlik, enerji tamam da, üst üste yük bindir derken, bu futbolcuları kaybederdin. Sadece rotasyonun zamanlamasını tartışalım. Alanyaspor maçında bu rotasyon gelmeliydi. Alanyaspor puan kaybının ardından, Kayserispor deplasmanı zor olacak.

Bu denli bir rotasyon beklemiyordum mesela. Şu olabilirdi, Berkan Kutlu / Cicaldau 2'lisinden biri Alanyaspor, biri Kayserispor maçında dinlenirdi ama en azından kadroda yer alırlardı. Şimdi 3 isim kamp kadrosunda dahi yok. Seyahat falan derken, yorgunluk üst seviyeye çıkabiliyor. Alanyaspor karşısında yapılan hata, Kayserispor deplasmanında telafi edilmeye çalışılacak. Zor olacak tabii. Hikmet Karaman sonrası ivmelenen, iç saha oyunu büyüyen ve yetenekleriyle ayakta kalacak bir takımla oynayacağız.

Muslera
Yedlin Nelsson Alpaslan Aanholt
Assunçao Taylan Morutan
Kılınç Mohamed Kerem

Açıklanan kamp kadrosuna göre de, beklediğim 11 bu şekilde. Barış Alper Yılmaz olsa, Kerem Aktürkoğlu da dinlendirilirdi. Fatih Hoca'nın, sağda Oğulcan Çağlayan, solda Emre Kılınç'la oynayacağını sanmıyorum. Gidip de Babel'i 11 başlatmasa bari, bence öyle bir tehlike de mevcut. Kerem Aktürkoğlu'nun yorgunluk durumu ne düzeyde bilmiyorum. Alanyaspor maçında, sakatlık hali de olmuştu. Kadroda olduğuna göre, oynayacak durumdadır.

Şu yazdığım 11 de gayet iyi. Assunçao'yu göreceğiz, takıma ne denli katkı vereceğini merak ediyorum. Taylan Antalyalı / Assunçao 2'lisi de orta sahadaki tempoyu belirler. Oyunun 2 yönünü oynayan isimler. Assunçao'nun artısı, geriden oyun kurabilmekte olacak. Morutan da merkeze çekildiğinde daha özgür ve etkili diyebilirim. Hücumda da, Mostafa Mohamed'in hayata dönmesini bekleyeceğiz. Hayırlısı diyelim, umarım kazanırız.

12 yorum:

  1. Kayserispor bu sene iyi gidiyor kesinlikle zor bir maç olacak bu maç ciddi anlamda bir test.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon ne ölçüde iş yapacak göreceğiz.

      Sil
  2. Ali yavuzu göndermese o bile oynayabilir di gayet iyi oynuyor,

    YanıtlaSil
  3. Besiktas CL maclarindan sonra rotasyon ile bu ligi cikaramaz derken kendimiz elimize gözümüze bulastirdik simdi daha dogru bir rotasyon olacak ama orada da kalite tartisilir Cica'nin ve Berkanin yerini saglam bir rakibe karsi doldurmak zor rakamlar bunu söyluyor tamamen Kayseri'nin ne yapacagina bagli diyorum umarim kaybetmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada, hücumda kaliteden şüphe etmiyorum. Bizdeki sorun bekler.

      Sil
    2. Kismen katiliyorum ama kadroya bakinca orta sahada formsuz Feghouli'nin, Cica veya Berkan'in yaptiklarini yapmasi da zor, Yedlin'i zaten konusmuyorum savunma yapsin yeter.

      Sil
  4. Şu an kadro senin söylediğinden biraz farklı. Ben doğru isimlerin sahada olduğunu düşünüyorum. Galatasaray adına hızlı ve hareketli bir oyun olacak. Mustafa Muhammed'in ilk 11 de olması sevindirici. Gol orucunu da bu maçla bozacak gibi geliyor . Ogulcanin performansını da ayrıca merak ediyorum. Yedlin inşallah bugün bizi üzmez. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ogulcanin nesini merak ediosun ben de onu merak ettim Ogulcan ne zaman Galatasaray seviyesine geldi ki inanilmaz yanlis bir kadro bana göre de.

      Sil
    2. Farklı olabilir, ne değişti (Burak Abin).

      Sil
  5. Şu satırları ilk yarı bitimi devre arası yazıyorum.sterse maç 6-2 ga kazansın ben fatih hocanın kötü lig başlangıçları ve ilk yarıyı çöpe atmasından bıktım artık. Böyle saçma rotasyon olmaz yemin ediyorum 2-3 aklı selim insana sorsan lazio gibi eforlu bir maç sonrası 2-3 kişiyle ki bunlardan 2si halil ve kerem olmalıydı yapıp bu maç dinlendirdiği adamları oynatıp diğer 2-3 kişiyle rotasyon yapılır, hafta sonu yine rotasyon yapıp ki berkan cicaldau gibi fizik gücü diğerlerinden yüksek adamları uefa maçı öncesi oynatıp 3-4 gün sonra uefa maçınada çıkartılır. Fatih hoca rotasyon yapmayıp alanya maçı sonrası yanılmışım diyor böyle plansızlık olmaz sonrada kör göze parmak sokup luyi berkan cicaldau berkan morutan halil 6 kişi rotasyona sokuyor olacağı söyliyim bu maç kaybedilirse hafta sonu tüm asları sahaya sürüp uefa maçı öncesi risk almıycak o yorgunlukla uefaya çıkıcaz yeter artık bu işler böyle plansızlığı kaldırmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir