19 Eylül 2021 Pazar

Ritüel oldu sanki, 45. dakikalarda bu adam kenara geliyor


Bu takımın, hücum noktasında en yetenekli ismi Morutan diyebiliriz. Ritüel oldu sanki, 45. dakikalarda bu adam kenara geliyor. Trabzonspor maçında, 45. dakikada oyundan alınması bence felakete yol açtı, elindeki galibiyet gitti. Alan açılmıştı, cirit atacaktı orada. Alanyaspor maçında ise bence kısır bir ilk yarı izledik. Merkezde o kadar kümelendik ki, kanatta Morutan'ı göremedik. Organizasyonun işlemiyor, olay "bireysel yeteneklere" bakmaya başlamış. 

Morutan ise, yeniden 45. dakikada kenarda. Mostafa Mohamed ve Emre Kılınç değişikliklerini doğru bulmuştum. Ön alan baskısı yoktu çünkü, bunu arttırmak lazımdı. Morutan da merkeze geçer diye düşünürken, Feghouli'yi izledik. Feghouli, takımda kalmayı garantileyince bir anda salmış. Alışık olduğumuz durum gerçi. Milli Takım'da uçarken, Galatasaray'da adım atamaz halde. Bunu hocaya bağlayacaklar olur şimdi de, uçan nasıl uçuyor?

Feghouli, maçı kurtarsın diye bekliyoruz. İlk dokunuşlar o kadar felaket ki, her topu dürttü ve kaybetti. Bir de tekte oynama hastalığı var, olmuyor işte. Morutan'ı merkeze çeksek, hem orta sahanın pres gücü, dinamizmi ayakta kalacak, hem de topla hareketli, dikine oynayacak ve rakibi hataya zorlayacak bir kozun olacak. Morutan'ın merkezdeki etkisini, sağ kanattaki etkisinden üstün görüyorum. Böyle yetenekli bir gencin varken, neden ısrarla kenara alıyorsun?

Morutan üzerinde ısrar etmek lazım. Gerekirse, Cicaldau sonrasında ilk 11'e yazacağın 2. isim olacak. Diğer isimleri ise sonrasında yazacaksın. Kötü de oynamıyor bir de, performanslar iyi. Alanyaspor karşısında kanatları unutmuş olman Morutan'a yazmaz ki. Seni merkezde kilitlediler ve orada kümelenmek zorunda kaldın. Kanatlara da iyi yardım götürünce, Morutan'ı unutmuş oldun. Merkeze al, özgürlük ver. Şutuyla da, asistiyle de, atacağı golle de katkı versin sana adam.

14 yorum:

  1. Tamamen rüzgara göre yapılmış bir yorum. 45 dakika oyunda kaldı da ne yaptı? Yorgun işte belli, istikrarsız bükreş'te de böyleydi. sadece ts maçında çıktı, lazio'da 80 dk oynadı adaleyi tuttu çıktı ne ritüeli allah aşkına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alakası bile yok. 45 dakikada topu kanatlara getirebildin mi? Ya da kim ne yapıyordu da, ihale Morutan'ın oldu. Hücumda en yetenekli ismin ve gol arıyorsun. Feghouli ne yaptı 45 dakika?

      Sil
    2. Morutan bizde süre aldigi maclarin hepsinde dripling olarak takimin ya da sahanin en iyisi olmus hep ve bu adam hicbir sey yapmasa oyuna hareket katiyor, hocanin yine yanlis degisiklik takintilarindan biri umarim duzelir.

      Sil
    3. En azından oyunun merkezine çekilmesi gerekiyordu.

      Sil
  2. Bu hakikaten "Hocanin bildikleri dusundukleri vardir" diye aciklanamaz bir boyut aldi, Yok yani su Feghoulinin Morutan yerine girmesinin mantikli olmasi icin maclarin 270 dakika olmasi lazim, o kadar enerji farki var ki 'yorulmus' Morutan'la taze Feghouli arasinda.
    Ya da oldurucu dokunuslarini yapmasi gerek Feghoulinin de dunyanin en gamsiz oyuncusu, Babel bile cok daha gayretli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'yi ilerleyen dakikalarda düşünürdüm, 45'de değil. Saha içi yerleşim haritası üzerine yazdım, orada düşüncelerim daha detaylı olacak.

      Sil
  3. Fizik kondisyon raporları iyi değil sanırım. FM'de olduğu gibi yüzde 55-60 seviyelerine düşüyorsa:) sakatlanmasin diye kenara alıyor olabilir. Başka bir açıklama yok ne yazık ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek düşüyor gibi gelmedi bana. Lazio ve Kasımpaşa maçlarını izledik.

      Sil
  4. Fatih Hoca'nın oyuna müdahalesi, oyuncu değişiklikleri, zamanlaması çok hatalı. Bir şeyleri değiştirdikten sonra pozitif katkı aldığımız maç sayısı çok çok az.

    Bir kere Babel, Feghouli gibi oyuncuları bence yok hükmünde saymalı. Yok öyle bir şey. Öyle birileri yok. Null, void.. Para verdik, kontratlı oyuncumuz bilme ne o kısım artık bitti. Babel gidecekti son ana kadar zorlandı. Artık bu adamı bırak hocam. Bizim sinir uçlarımızla oynama. Manasız bir inat. Kime neyi ispatlama derdindesin. 35 yaşına gelmiş, soytarılık peşinde koşan, sosyal medya sapığı birinden performans mı alacaksın? Bir kere terbiyesizin teki. Her tarafı futbolcu olsa ben külüpten içeri sokmam. Bu adamların kontratlarına sosyal medya kullanımı kısıtı koymamak bir kere en büyük salaklıktır!.

    Bakın taraftar ıslıklıyor. Bundan dolayı insanlara laf söyleme hakkınız yok. Siz buna müdahale edemezsiniz. yok efendim sahip çıkın işleri bitti. Kime neye sahip çıkalım? yılda 4'er milyon € maaş alan ama yıllardır yatan adamlara mı? Ya da temel futbol bilgisinden yoksun olduğu alenen belli olan ama ısrarla oynatılan birine mi? Hocam sen işine bakacaksın, boşver toplum mühendisliğini. Kamu ile kavga edemezsin. İnsanlara ne yapacağın veya neyi yapmayacağını söyleyemezsin! söylersen bugün futbolcuya dönen oklar yarın sana döner. İnatlaşman gereken en son kişi taraftardır. Taraftara rağmen iş yapılmaz. Taraftar birini sevmedi mi bitti! Yedlin bu takımda oynamaz. Bunu alırken anlamadınız mı? hiç mi izlemediniz? Bu adamın temel futbol bilgisinden yoksun olduğunu göremediniz mi_ Fundemental yok. Geçtim ortayı pası.

    Hadi Yedlin, Arda, Ömer, Lyundama vs…bu yıl gene kavga dövüş idare edeceğiz mecbur. Çilemiz var deriz çekeceğiz. Ama şu 2 arkadaşı lütfen ama lütfen bir daha oyuna sokmayın hocam. Maçın kaybedilmesi önemli değil bence. Biz bir yola girdik, bir projemiz var. Arada kazanırsın kaybedersin, oyunun tutmaz. Takım yorgundur. Olabilir. Ama sen prensiplerinden vazgeçme.

    Merak ettiğim son bir şey var? Galatasaray altyapısı bu kadar ama bu kadar mı kötü ki Sacha ve PVA’yı yedeklemek için Ömer ve Yedlin’den iyisini çıkartamıyor. Yani Rıdvan mesela 18 yaşında Beşiktaş’da oynuyor da bizim U21, U20, U19 neyse işte, ordaki sol bek sağ bek neden oynamaz? Bunu da merak ediyorum.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübeli isimlere dönüyor da, gençleşirken, maçı da onlarla çevirelim diye düşünüyorum.

      Sil
  5. İşin bence en kötü tarafı, hocanın ne zaman oyuncu değişikliği yapacağını veya kimleri oyundan alıp kimleri oyuna sokacağını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok artık. Eskiden 85. dakikaya kadar oyuncu değiştirmeyen hoca, (kaç maçta içimden, orta saha düştü, gol geliyor hocam, Allah aşkına yap bir oyuncu değişikliği dediğimi ben bilirim), şimdi 45. dakikada üç oyuncu değiştirecek diye ödümüz kopuyor. Bu 5 oyuncu değişikliği kuralının en çok zarar verdiği takım biz olduk sanırım. Lig uzun ve bende sizin gibi, bir şekilde Feghouli gibi oyuncuları kazanmak gerekiyor diyordum ama görülüyor ki, bu oyuncuların oynamak gibi bir dertleri yok. Mesela Diagne'ye son paylaşımı için normal şartlarda çok sert tepki gösteririm ama kızamıyorum çünkü adam oynamak istiyor. Hocanında artık kimlerin gerçekten futbol oynamak istediğini, kimlerin ise göbek büyütmekle meşgul olduğunu görüp ona göre aksiyon alması lazım. Arda'nın ölüsünğ bile şu Feghouli'ye tercih ederim. Adamı izlerken "yazıklar olsun" dedim sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, ezber işler. Kimin hangi dakikada, kimin yerine gireceği çok net şekilde belli.

      Sil
  6. yorumlarda herkes babel yazmış ama suç onun değil. kimse de demiyor ki bu kadar kaliteli adam niye fayda sağlayamıyor. adam topu kaleye 50 metre uzakta taç çizgisinin üzerinde alıyorsa tabi katkı sağlamaz. rakip kaleye mümkün olduğu yakın kadar yakın tutulursa ne denli etkili olduğunu gösterir. tıpkı geçen sezonun son virajı gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel kaleye çok uzak değil. Kendi önüne, koşu yoluna topu isteyen kendisi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir