23 Eylül 2021 Perşembe

Sorun şu, sabredilmez isimler üzerinde yapılan ısrarlar


1 Ocak söylemi transfer için değil de, takımın oturması adına olabilir, ona takılmıyorum. Genç yapı diyoruz, birlikte büyüyecek ve tecrübe kazanacaklar. Buna zaman verir, sabrederim. Lazio maçı gibi ışık almaya devam edersem de, beklerim yani. Sorun şu, sabredilmez isimler üzerinde yapılan ısrarlar. Olmayacak Feghouli'yi 11'e aldığın, Morutan'ı yedek soyundurduğun ya da 45. dakikada oyundan aldığın ortamda neye sabredelim?

Daha düne kadar Babel ısrarı da vardı. 80. dakikada Atalay Babacan'ın oyuna girmesi şov mesela. Gençleşme böyle bir şey değil. 21 yaşında adam ve ilk Süper Lig maçı. Gençleşme, sadece dışarıdan alacağın isimlerle de alakalı değil. Altyapın, değerli gençlerin var. Kimini kiralık gönderdin, kimini tuttun ama şans bulmuyorlar. Transferler genç ağırlıklı, hepsi de iyi isim. Maalesef oynanan oyun, plan gibi hadiselerde sorun olunca gençlerin gelişimi de sekteye uğrar.

45. dakikalarda çok fazla kestirip atıyoruz. Kenardan yaptığın hamleler, oyununu güçlendirmeye yönelik olur. İşler iyi giderken sorun yok, bekliyor hoca. İstenildiği gibi gitmediğinde ise, 45. dakikada öyle 2-3 hamle geliyor ki, tüm rüzgar rakibin arkasına geçiyor. Skor olarak önde olup, işler iyi gitmediğinde de aynı. 5 oyuncu değişiklik hakkını belki de en kötü kullanan teknik adam. Buna güvenip, çok fazla kestirip atılıyor.

Daha iyi olacağız, pes etmeyeceğiz, şu tarihten sonra böyle olacak gibi söylemlere de kimse bakmıyor. Son 4 maçta 2 puan alan, son 2 maçtır gol atamayan, doğru dürüst pozisyon dahi üretemeyen bir Galatasaray var. Rotasyon yapınca da aynı, sabit gördüğün 11'le de. Olayın rotasyon olmadığı da daha net anlaşılmıştır. Rotasyon gerekli ama böyle de yapılmaz. Zaten zorlanan organizasyonun, birbiriyle oynamaya çok da alışık olmayan isimlerle daha kolay iflas ediyor.

11 yorum:

  1. 3 oyuncu degistirip sahadaki oyuncularin aralarindaki sinerjiyi saglamanin bir yolu yok hoca dengeyi tamamen kaybetmis durumda, bu sefer ne TFF ne hakemler sorun icimizde kesinlikle. Ayni sablon ve sistemle devam etsek belki 1 2 macta yine sikinti yasardik ama mutlaka daha iyi olurdu, oyunu ve kadroyu surekli degistirmek sabit bir duzende kalamamak kisacasi istikrarsizlik bizim sorunumuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 oyuncu değişikliğini en kötü kullanan takım olabiliriz 2 yıldır.

      Sil
  2. Lazio üzerimize gelmeye topla oynamaya çalışan takımdi Lazio'ya karşı gösterdiğimiz dikkati ligdeki takımlara karşı da göstersek sorun bu kadar büyük olmaz. Genç takımız yeni takımız diyoruz ama bu takımın rayına girmesi için ne yapılmaması gerekiyorsa hepsini yapıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da teknik ekip yetersizliği işte. Hoca belli ki her maça aynı odak çıkmıyor :(

      Sil
  3. Fatih Hoca 'nın en büyük hatası yanında 1 tane dahi tecrübeli yardımcı olmayışı.Herşeyi ben bilirim ben yaparım modunda hoca.Geçmiş yıllarda saha içinde lider oyuncular vardı ve bu oyuncular Fatih Hoca 'nın en büyük yardımcısıydı.Bu takımda lider oyuncu yok maalesef ve Hoca herseyi kendi yapmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumun benzerlerini son 1 senedir kac defa yazdim buraya ya da baska platformlara hatirlamiyorum bile, kesinlikle katiliyorum.
      Temel 2 sorun var:
      1) Teknik Ekip Yetersizligi: Kornerleri, taclari, penaltiyi, serbest vurus organizayonlarini calistiracak dunya capinda antrenörleri var buyuk takimlarin ve hocalari bu tarz seylerle ugrasmiyor, gerci bizim hocamiz da ugrasmiyor zira ligin en kotu korner istatistikleri bizde hem de Cicaldau gibi iyi bir aticimiz varken ve dogru kullaniyorken sonuc alinamiyor.

      2) Tecrubeli/Lider oyuncu eksikligi:
      Bugun Besiktas'in puan ve averajini görünce utandim halbuki ne kalecileri ne savunmacilari ne de ileri uclari bireysel olarak bizden daha iyi ama tecrubeli ve lider oyunculari var, teknik taktik calistiran teknik ekipleri var ve Trabzonspor Marek Hamsik ornegi var bizi perisan etmisti ve bizi puan olarak gecen cogu takimda lider karakterler var bizde ise varsa bile tecrubesizlikten kimse iplemiyor durumda, Muslera ise yetersiz kaliyor kaptanlikta o Bulent Korkmaz havasini bir daha yakalayamadik.

      Sil
    2. Kendisi zaten yeterince tecrübe, yanında bir tecrübeye gerek var mı bilmem. Bence yok. Donanım, eğitim, işe kafa yoruş şekli önemli. Teknik ekip genel olarak yetersiz.

      Sil
  4. ben artık ilk yarıları 8-10 puan geride kapatıp, ikinci yarılar can hıraş farkı kapatıcam diye matematik hesabı yapmaktan yoruldum hocam. sezonu en erken açan takım olarak bu haftalar fırtına gibi olup ilerleyen haftalarda düşmemiş beklenirdi. biz daha ilk haftalardan düştük. 4 haftada 10 puan kaybettik ya, 10 puan. sonra debelen dur farkı kapatıcam diye:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yoruldum, hoca belli ki yorulmamış :)

      Sil
  5. Hep 2 ileri 1 geri durumu var farklı duzlemlerde, en çok umudu kıran bu, gençleşme gençleşme dediğimiz sezonunu başında, performansı şimdiden yetersiz olan yaşı ilerlemiş 2 isme 3 senelik yüksek ücretli sözleşme bağladık (Muslera, PVA) şimdiden böyleler 3. Sezonlarında ne halde olacaklar göndermek için ne taklalar atacağız düşünemiyorum. Transfer tutmayabilir çok doğal ama ya Assuncao gibi transferler tutmasın ya da yaşlı isimlere ağır sözleşme vereceksek vereceği performans garanti olsun.
    Hoca bıraksa bile güzel bir sezon sonunda bıraksın isterdim, öyle olmayacak endişesi var hocayı çok seven benim jenerasyon ve üstü taraftarlarda, dilerim yine herkesi yanıltır hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor olacak o 2 isim, bizi çok uğraştıracak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir