14 Eylül 2021 Salı

Yine bonservis muhabbeti yapılıyor da, konuşmak adına erken


Maç yazısında bir hatam oldu. Cornelius için "Galatasaray stoperlerini ezdi" derken, ezdiği isim Nelsson'du. Luyindama'lık bir durum yok, hatta Luyindama'nın toparlanma evresi devam etmekte. Gücünü hatırladı, hızı biraz olsun geri dönüyor. İlk yarıda, Cornelius'un her pozisyonda Nelsson'u ezdiğini gördük. 2. yarıda ise Cornelius ile eşleşen Luyindama'ydı ve o mücadeleden galip ayrılan Luyindama oldu. İlk yarıdan bu eşleşmeyi sağlasaydık diyeceğim de, Nwakaeme tehlikesine karşın, sağa biraz daha yaklaşmak durumundaydı.

Nelsson'un Trabzonspor maçı istatistiklerine bakınca, 0 top çalması, 4 top kaybı, 3'de 1 uzun pas isabeti, 5'de 2 kazandığı hava topu ve kazandığı ya da giriştiği herhangi bir 2'lü mücadelesi yok. Cornelius etkisi bu da, her fırsatta ezdi. Tabii ligin ilk haftaları, genç ve potansiyel sahibi futbolcu. Bekleyeceğiz, sabır göstereceğiz. Sol stoper oynaması da onu bozmuş olabilir. Bazen düşünüyorum, Luyindama sol stoper oynasa da, Nelsson mu sağ stopere geçse?

Yedlin sağ bek olunca, ister istemez onun savunma açığını gidermek gerekiyor. Stoperlerden biri ona yaklaşacak. Bu durum van Aanholt adına da geçerli ama Yedlin'e kıyasla, van Aanholt'a savunmacı bile dersin. Boey olsa durum değişir. Hatta Boey olsa, Trabzonspor maçını kazanırdık. Nwakaeme bu kadar rahat hareket edemezdi. Şu da var, sol önde kim oynasa (Kerem Aktürkoğlu ya da Babel), sol beki oldukça bozuyor ve savunmada yalnız bırakıyor.

Nelsson'a dönersek. Marcao geri döndüğünde toparlayabilir. Dün savunma arkasına attığı bir uzun top vardı ve pozisyon oldu. Transferi öncesi, bu uzun toplarını çok övüyorduk. Potansiyel gösterdi diyelim. Geriden pasla çıkmaya çalışırken, Nelsson / Marcao uyumu güzel olacak. Karşılarında biraz daha fizikli forvet bulduklarında ise işleri zor gibi. Orada da stoper hattı Luyindama'yı isteyecek gibi. Stoper işi uyum biraz da, beklemek lazım. Nelsson için eleştiriler var, yine bonservis muhabbeti yapılıyor da, konuşmak adına erken.

20 yorum:

  1. Pva 1.8 alıyor, her maç onun tarafı otoban oluyor ama eleştiren yok niye çünkü etiketli oyuncu, hücumda desen berbat kararlar veriyor, 3 yıllık kontrat yaptık ocak da sol bek bile arayabiliriz gibime geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.6 alıyor diye biliyorum, imza ücreti de yoktu. Olay bence biraz da önündeki isimlerin savunma katkısı. Aanholt yalnız kalıyor.

      Sil
    2. Anholt çok çıkıyor ama dönüşeri sorunlu birde kerem o kanatta olunca kriz büyüyor haliyle ayrıca anholttq bitirememe sorunu var top kaybından 4 lig maçında 2 gol yedirdi hepsi rakip sahada saçmalayıp bitirememek

      Sil
    3. Evet o konuda yanlış hareket ediyor..

      Sil
  2. Bu yaşta oyuncuları eleştirmek için çok erken. Yıllardır bu şekilde bir kadro hayali kurardik sabretmesinide bileceğiz. Nelson konusunda ta maçında iki gol pozisyonunda da ofsayt i bozmasiydi. Ama bunlar ilerde birlikte oynayarak aşılacak şeyler. Teknik kadro oyuna mudaheleleri duzeldikce herşey çok güzel olacak gibi duruyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençleşelim derken, bu işin içinde sabır olmazsa ilerleyemeyiz.

      Sil
  3. Bana normal geliyor nelsson un durumu çünkü bizim takımımızda herhangi bir savunma kurgusu yok.Rakipler 2-3 pas ile bizim yay civarına geliyor zaten yani çok kolay bir şekilde rakibi getirince ceza yayı noktasına isterseniz Van dijk ramos koyun onlarda sıkıntı yaşarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyum lazım, oturacak bir şeyler. Marcao dönecek mesela, onunla da ilk maçı.

      Sil
  4. En çok eleştirenlerden biri bendim TS maçından sonra. beğenmedim, ofsaytı iki golde iki defa bozması fiyaskoydu. Fakat dün yorumcunun birinin güzel bir analizini izledim, sizde dikkat edin göreceksiniz; ilk golde luyindama uyuyor geri dönmeyi unutuyor bakasetas a orta yapılınca mecbur nelson orayı kapatmaya koşuyor, fakat bakasetas topu kontrol etmeye kalkmadan direkt kafayla arkaya bırakınca ve PVA'da Nelsonun yaptığı takipçiliği yapmayınca gol geliyor. Suçu ilk başta kendisinde bulsam da sonradan çocuğa hak verdim. Luyindama ve pva'ya yazar o gol. Yukardaki istatistiklerde zaten o gün kötü oynadığını gösteriyor, ikili mücadeleye nasıl girmemiş bir defans oyuncusu hayret verici. Fenerde szalai'yi hayranlıkla izliyorum her geçen gün üzerine koyuyor. Fatih Terim keşke szalai transferi için daha çok sıkıştırsaydı o dönem yönetimi. Adını ilk duyuran fatih hoca, topçuyu kapan yine fener oldu. Nelson daha iyi olur inşallah ne diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson yükselecektir, eleştiri tamam da, asıp kesmek adına erken. Bu işler uyum işi, beklemek lazım.

      Sil
  5. eleştirmek için çok erken hatta bence iyi de bi oyuncu ama çok yanlış bi transfer oldu. 7m€ verilmesi yanlış. çünkü senin elinde zaten yatırım yaptığın stoperlerin var. özellikle de luyindama yerine alındı ki yani sen bi anlamda 8m€ verdiğin luyindama'dan vazgeçiyorsun. tesadüfen marcao'nun dışarda kalmasıyla luyindama ile devam ettin ve oyuncu da toparlamaya başladı. yok luyindama'ya güvenilip yola çıkılamazdı dersen de yine yanlış bi plan; çünkü elinde zaten donk gibi bi adamın vardı. 1 sezon daha kalabilirdi. e şimdi hangi yatırımını kenarda bekleticeksin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence olmadı, ederi buydu. Dortmund kendisini isterken, rakam daha yukarıdaydı. Yatırım yaptık, sonucunu bekleyeceğiz. Luyindama toparlıyor olsa da, o eski seviye zor.

      Sil
  6. Nelsson iyi değildi ama hem yeni geldi hem genç, ona gelene kadar Yedlin ve PVA transferleri eleştirilmeli,
    Bu Yedlin i kim önerdi, kim onayladı, umarım kendilerini sorguluyorlardir, benzer paralara BJK Rosier i getirdi yahu. Su yaz satamadik ya daha da satamayız kimse salak değil görüyorlardır halini.

    PVA desen şimdiden bu kadar savrukken bizim lige gelip Mariano gibi salınca dinamizmi de düşünce 2 sene sonra ne halde olacak düşünmek bile istemiyorum, biri kalede biri sağ bekte biri sol bekte 3 tane daha nurtopu gibi Babelimiz oldu yakında göndermek için kivranacagimiz, yoksa Nelsson'un adapte olamazsa bonservisi düşer biraz ama gönderirsin diğerleri dert.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedlin işi fırsat düştü, aldılar. Ortada önerme gibi şeyler olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  7. Israr edip gelişimini beklemek gerekiyor. Hataları olacak bu yaşta normal önemli olan bunları kapatmaya çalışıp çalışmadığı.

    YanıtlaSil
  8. Nelsson hal hazırda orta seviyyede oynuyur ancaq potensialı yüksek yetenekli oyunçu olduğunu belli edir.
    Trabzon maçında da gol onun sehviden deyil de Luyindamanın sehvinden geldi. Yene de o oyuna qayıdacaq olursaq ilk 11 oynayan her kesin haqqını teslim etmek lazımdır.
    Her kes yaxşı mübarize apardı
    Zamanla daşlar yerine oturduqca daha yaxşı oyun daha yaxşı performanslar görecik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao dönsün, bir de onunla uyumuna bakalım :)

      Sil
  9. Stoperlerin hatasız maç çıkaramama sebebi takımda bi defansif orta saha olmayışından kaynaklanıyor. luyindama mesela çok iyi maç çıkarıyor diyoruz ama bi bakıyoruz golde bi şekilde hata sahibi oluyor. örneğin ts maçı ikinci golün başlangıcı. adam her yere yetişmeye çalışıyor, her topta o var ve artık bi yerde hata yapması kaçınılmaz oluyor. sonuçta van dijk da değil bu oyuncu. halbuki takımda iyi bi dos olsa stoperlere bu kadar yük binmez ve çok daha az hata yaparlar. örneğin melo, fernando, atiba, gustavo gibi oyuncular stoperleri çok rahatlatırlardı. umarım assuncao'nun olumlu bi etkisi olur. yoksa taylan, berkan gibi oyuncularla stoperlerimize yine daha fazla yük biner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da etken ama net etken de değil sanki. Assunçao dönsün, o da eleştirilir. Daha çok top kullanımı ile öne çıkacak çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir