13 Ekim 2021 Çarşamba

Aytaç Kara'yla alakalı hayal kırıklığı büyük


Yaşadığım hayal kırıklığı büyük. Bunu yazınca "ne bekliyordun ki" diyenler olsa da, ciddi bir alternatif olabilmesini bekliyordum. Beğendiğim, istikrarlı bir isimdi. Özellikle de son Kasımpaşa dönemiyle diyelim. İyi bir çizgisi vardı ve Galatasaray'da da alternatif olabileceğini düşündüm. 6-8 için, oyunun 2 yönünü oynayacak, yerli orta saha işte. Bonservisi elinde, ligi bilen, tecrübe katabilecek. Şu ana kadar bunları göremedik.

Sezon başlangıcı da etken tabii. Transferler yetişmedi derken, PSV karşısında mevcut isimlerle oynamak durumundaydık. Aytaç Kara da bu maçlarda oynadı ve takımın geneline oranla fena değildi diyeyim. Sonrasında Avrupa maçları devam ettikçe, hatalar gelmeye başladı ve yuhalanmasının ardından da Aytaç Kara'yı kaybettik. Hoca yer yer şans verse de, pek kazanabilecek gibi değil. Hazırlık maçlarında da görüntü değişmedi.

Zaten son zamanlarda, maç kadrolarına da alınmaz oldu. Avrupa'da zaten yok, ligde de göremiyoruz. Bu saatten sonra, büyük eksikler oluşmadıkça göreceğimizi de sanmıyorum. Şu hazırlık maçları fırsattı, biraz olsun ivmelenmesini beklerdim. Mevcut orta saha yapısında, işin organizasyon tarafı da ona bakıyordu. Sorumluluk alabilirdi, daha fazla ön plana çıkabilirdi. Duran top kullanmak dışında hiç ön plana çıkmadı.

Şu an, Atalay Babacan'ı, Aytaç Kara'ya göre öne yazıyorum mesela. Atalay Babacan, her 2 hazırlık maçında da gayet iyi bir futbol oynadı. Hareketliydi, presin içinde vardı, mücadele etti. Rotasyonda, Atalay Babacan'ı biraz daha öne yazmak gerekecek. Elimizde iyi gençler var, hazırlık maçlarında da ivme yakalayan isimler oldu. Aytaç Kara, bulduğu şansları harcıyor ve bu tabloda, Ocak ayında kalır mı bilemiyorum.

6 yorum:

  1. Klasik anadolu topçusu olduğu anlaşılmış oldu. Anadoludan topçu almak risk, hele bonservisle almak büyük risk. geçmişte acı tecrübeleri çok yaşandı. Tabata, gökhan Ünal, Mehmet topuz, tarık çamdal vs birsürü sayılabilir. Aytaça bonservis vermediğimiz için şanslıyız. Hep kötü çıkacak değil tabi Berkana 4 verip aldık şuan parasının hakkını veriyor çocuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben buralarda tutunur diyordum, fazlasını beklemiştim.

      Sil
  2. Alpaslan 'dan çok umitli değildim.Aytaç oynar düşüncesindeyim.Tam tersi oldu. Kasımpasa da kadro dışı kalıp neredeyse yarım sezon oynamamak geriye götürmüş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Alpaslan'dan da umutluydum. O beklentimi karşıladı da, Aytaç hiç olmadı.

      Sil
  3. Geçen sezon oynamaması baya kötü etkilemiş anlaşılan. Devre arasında kiralık gider. Atalay'ın oynaması daha güzel olur hem

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir