19 Ekim 2021 Salı

Çift forvette, Diagne oynamadı da tepki oluştu söylemi hata olur


Elinde 3 tane iyi, formda diyebileceğin forvet var. Benim düşüncem, neden sadece 1'i ile oynamak zorunda olduğumuzdu. Çift forvete dönülmesi gerektiği ve 2'sinin kullanılması gerektiğini düşünüyordum. Diagne formda, bu sezon ne zaman oynasa çok iyi işler yaptı. Bir yanda da Mostafa Mohamed'in yükselişi var, gollerini de atmaya başladı. Çift forvet oynadığında, ilk yazacağın isim ise Halil Dervişoğlu olur. Çünkü bağlantıyı o sağlayacak.

Bu yüzden de, Konyaspor maçında Mostafa Mohamed ya da Diagne'den hangisi oynasa, buna kabulüm derdim. Her 2 isim de formda ve kendi açılarından "kullanılma" sebepleri var. Mostafa Mohamed genç bir forvet ve kazanılması halinde gelecek de senin olur. Diagne, güçlü ve formda bir forvet. Gerçekten de oynamayı hak ediyor. Bu 2 ismi bir arada kullanmak zor tabii. Hangisi oynasa, en ileri uçtaki isim olmak zorunda.

Halil Dervişoğlu da genç, potansiyelli, bonservisini alabilirsen geleceği sana getirecek bir forvet. Bağlantı da derken o ilk yazılır, alternatifi ise Babel olur. Mostafa Mohamed ve Diagne ise, mecburen birbirlerinin alternatifi olmalı. Hatırlayın, Falcao / Mostafa Mohamed 2'lisi de bir arada kullanıldı. Falcao için de bağlantı derdik de, ağırlıklı olarak rakip ceza sahası içinde etkili olmak ister. Uymamıştı yani.

Rotasyonu eleştirebiliriz. Diagne belki gider, daha tecrübeli ve maliyeti düşük bir alternatifi gelir. Mostafa Mohamed o zaman ağırlıklı olarak 1. forvetin olur. Şu an hangisi daha iyi ise o oynar. Ya da, o maç hangisine daha yakınsa o oynar diyelim. Çift forvette, Diagne oynamadı da tepki oluştu söylemi hata olur. Formdalar çünkü, hepsi yükseliyor. Senin de mümkün oldukça bu isimlerden en az 2'sini kullanabilmen gerekiyor. Konyaspor maçındaki kurgu bu anlamda doğruydu.

2 yorum:

  1. Mustafa Muhammed gol dışında çokta iyi oynadı bana göre konya maçında. Pres, hava topu ve mücadeleden kaçmaması yönüyle gayet iyi oynadı. Zaten öyle olmasa Fatih hoca çoktan alırdı Diagne'yi oyuna. Baktı ki Mustafa iyi onunla devam etti. Lig uzun maraton, yoğun maç temposu var. Hepsine ihtiyacımız var. Elbette eleştiri olacak ama bu dönemde bence yapıcı olmalı. Zira şöyle bir düşününce takımın dinamosu Berkan, bana göre en iyi transfer Sacha Boey ve defansın bel kemiği Marcao'suz yendik namağlup konyayı. İlla aksaklıklar olacak, takım tamamlandıkça daha iyi olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun içi katkı da veriyor. Orta sahaya gelişi, pas bağlantısı olması ya da uzun topları toplaması gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir