12 Ekim 2021 Salı

Çünkü tam da "dün dündür, bugün bugündür" noktasındayım


Kaan Ayhan ismi Galatasaray'la tekrar anılmaya başlamışken, üzerine bir şeyler konuşalım. Çünkü tam da "dün dündür, bugün bugündür" noktasındayım. Geçen sezon ya da yaz dönemi çok istediğim bu transferi, bugün o kadar da istemiyorum. Mevcut kadro üzerinden konuşuyorum elbette. Öyle bir yapı oluştu ki, Kaan Ayhan adına net bir rol biçemiyorum. 3'lü savunmaya dönmediğin sürece, Kaan Ayhan'ı Galatasaray ilk 11'ine yazmak zor.

Nelsson / Marcao tandemini bozamazsın, oraya ancak alternatif olur. 1. sağ bek olmaz, Boey gibi bir isme sahipsin. 6 numaraya yazamazsın, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu gibi isimler ne olacak. Üstelik Assunçao'ya gelmedik bile. İyi bir isim, daha da önemlisi iyi bir joker ama işin maddi külfeti? Sassuolo'da çok fazla şans bulamıyor olsa da, transferi düşünsen en kötü ihtimalle 4-5 milyon avro bonservis ve 10 milyon TL'e yakın yıllık ücreti konuşacaksın.

Alternatif düşüneceğin bir isme de, bu rakamları vermek doğru mudur? Bence değil. Haliyle de bu transferin bizim adımıza olur tarafı pek yok. Gençleştin ve birçok pozisyona, çok değerli alternatifler kazandırdın. 1 isimle 3 mevki yedekleme fikri yazın geçerliydi, bugün değil. Bugün zaten, o pozisyonlar adına değer ürettin. Üstelik daha elden çıkarmak istediğin bazı isimler dahi takımda. Şartları düşünerek konuşuyorum.

Galatasaray'ın transfere ihtiyacı vardır da, ihtiyaç duyduğu yerlere, daha net hamleler yapması gerekiyor. İlk 11 açısından da bu tarz transferlere ihtiyaç yok. Sağ / sol bek ve kaleci için alternatif üretmek gerekecek. Gidecek olur mu bilmem, üzerine farklı bir strateji de oluşabilir. Yerli ağırlığının oluşması, Kaan Ayhan gibi bir hamle yapmayı, bugün için gerektirmez. Yerli gerekir de, daha maliyetsiz ve alternatif olduğunda "lüks" kalmayacak isimleri konuşmak gerekir.

8 yorum:

  1. Katiliyorum bence bizim savunmada kaliteden cok istikrara ihtiyacimiz var, hatirlarsaniz Popescu da ilk geldiginde cok elestiriliyordu ama düzen oturduktan sonra kariyerinin zirve günlerine geri döndü. Su asamada Kaan Ayhan'a verilecek para lüks olur ve Kaan Ayhan sana maci cevirecek isler yapamaz onun yerine parayi Gedson, Mohammed'in bonservisi gibi yerlere harcamak cok daha akillica olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, alternatif adına lüks harcama olur. Nelsson / Marcao oturursa, bir şeyler düzelecektir de.

      Sil
  2. Maliyetine bağlı olarak düşünülebilir. İtalya'da durumu nasıl bilmiyorum ama sanırım bi düşüş yaşıyor o da. 2-3 milyon bonservis ve makul bir maaşla kadroda eli güçlendirecek birçok mevkiye alternatif olabilecek bir oyuncu her zaman alınır.

    YanıtlaSil
  3. Katılıyorum hocam ayrıca Kaan'ın abartıldığı kadar iyi olmadığını düşünüyorum. Bizim ligde 3 büyüklere gelsin bakın görün 2 ay içinde eleştiriler başlar. Marcao, Szalai gibi bana göre zirveye yakın stoperlerin bile eleştiri yağmuruna tutulduğu ligimizde kaan'a ne yaparlar siz düşünün. Kesinlikle gelmesi doğru değil. Alınabilecekse (bence çok zor) mert müldüre yönelinmeli. Zira Boey bu performansıyla elimizde çok durmayacak, ciddi miktarlara satılacak fikrindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü savunma oynarsan, alabileceğin en iyi stoperlerden biri olur. Diğer türlüsü sıkıntı başlar.

      Sil
  4. Yedek kalmayı kabullenecek birisi değil bence, yoksa niye Sassuolo'dan ayrılsın. Nelsson olmasa makul şartlarda yine alalım derdim. Öncelik kesinlikle yerli sağ bek olmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir