12 Ekim 2021 Salı

Galatasaray 3-3 İstanbulspor, basitçe yenen goller bir klişe değil


Savunma sorununu nasıl çözeceğiz, ben de merak ediyorum. Basitçe yenen goller bir klişe değil, Galatasaray gerçeği. Kaptırılan toplar, yenen kontralar, kaleci hataları gibi birçok farklı nokta var. İstanbulspor karşısında da bunun örneklerini gördük. 3 gol attığın maçta, 3 gol yiyorsun. Tuzlaspor maçı da farksız değildi. Geriden, amansız şekilde kısa pasla çıkma sevdasının da getirisi biraz. Presi yediğimiz an çıkmakta zorlanıyoruz ve hataya olabildiğince müsaidiz.

Aslında hücum yönünde de görüntü çok parlak değildi. Hadi onu futbolcu tercihlerine bağlayayım. İlk yarıda, Assunçao / Aytaç Kara / Emre Kılınç orta saha hattında üretim zaten zordu. Babel ve Diagne seni hücumda tutabildiği kadar etkili olabilirdin. Ya da ön alan baskısı yapacaktın ki yer yer bunu iyi yaptın. Attığın goller de böyle geldi zaten, rakibi hataya zorladın. Emre Kılınç'ın orta sahadaki varlığı, bu presi uygulayabilmen adına değerli.

2. yarıda ise, skor aradığın diğer maçlarda olduğu gibi 4-4-2'ye döndün ama hücum pek işlemedi. Diagne / Oğulcan Çağlayan forvet hattındaydı ve ön alanda top tutmakta zorlandık. Aytaç Kara da çok etkisiz, hayal kırıklığı yaşıyorum. Ağır kalıyor ve bu orta saha yapısında da organizasyon maalesef onun ayağına bakmak durumunda. Atalay Babacan / Ömer Bayram oyuna girdikten sonra biraz hareketlilik oluştu, durmadan duran top kullandık ama gol penaltıdan geldi. Yediğimiz gol ise, yine bir basit hata.

Hazırlık maçları sana ne verdi derseniz, Atalay Babacan'ı Aytaç Kara'nın önüne yazabiliriz. Çok hareketli, mücadele içinde ve ayakta kalıyor. Aytaç Kara'ya oranla da çok daha seri. Aanholt da diğer hayal kırıklığı, onun da hücum verimi hiç yok. Ömer Bayram'la, sol kanadı kullanabilmeye başlıyoruz. Ama bu geriden oyun kurma, baskı yediğimiz zaman çıkmakta zorlanma ve hücumdaki organizasyon problemi büyük. 4-3-3 zorlansa da, formasyon değişimini hala bekliyorum. Elimde böylesine formda forvetler varken.

9 yorum:

  1. Geriden pasla çıkamıyoruz ama mesela 2.lig takımı kusursuzca çıkabiliyor demek ki teknik heyet eleştirilmesi gerekiyor. Maçta şöyle sekanslar oldu; rakip rahatlıkla oyun kuruyor ve pasla çıkıyor sonra bir şekilde top bize geçiyor ve biz bu sefer oyun kurmaya çalışıyoruz ama çıkamıyoruz. Yani izlerken güldüm açıkçası sanırsın İstanbulspor büyük takım biz küçük takımız.Bu arada tuzla ve istanbuldan toplam 6 gol yedik marcao nelsson olmasına rağmen, bunun bir açıklaması da yok bireysel hata falan değil olay mesele savunamamak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. lig takımı kusursuzca nerede çıkıyor. Yediler baskıyı, sürekli hata yapıp, gol yediler.

      Sil
  2. Fatih Hocanın geriden kısa pasla oyun kurma inadı bizi sıkıntıya sokuyor.Bu kadar ısrarcı olmasını anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurarsın da, gerek yok bence. Daha direkt, dikine bir oyun etkili olur.

      Sil
  3. Önce 1 puanı olan Rize karşısında ki yenilen goller verilen pozisyonlar şimdi de hem tuzla hem bu maçta yenilen goller+bu maçtaki ekstra organizasyon ve geriden çıkamama sorunu. Kadroya bakınca da gayet iyi bir 11 hani 4 5 tane genç oyuncu ile çıksak böyle bir skoru doğal karşılarım ama oldukça as 11 vardı sahada ama ona rağmen rakibe üstünlük kuramadık ve 3 gol yedik bireysel ya da değil önemli değil sonuçta yedik. Maalesef bizi sinir hastası yapmaktan başka bir şey yapmıyor takım, uzun süredir keyifle maç izleyemiyoruz gerçekten bıktım artık bu durumdan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bireysel hatalar bitmeyecek gibi. Skoru koruyamıyorsun, bu da büyük eksi.

      Sil
  4. kadrolara baktım da, umarım bu maçları ciddiye alarak oynamışlardır. zira oynayıpta bu durumdaysak tehlike çanları çalıyor demektir. konya maçında hüsran yaşamayız inşallah. şu gol yeme sorununa çare bulamayacağız gibi gözüküyor, özellikle bireysel hatalar yüzünden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddiyetsizlik, savunma tarafında 2 maçtır vardı. Marcao ve Nelsson'un yaptıkları hataları da görünce.

      Sil
  5. *ilk cümle sonu oynamamışlardır olacaktı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir