9 Ekim 2021 Cumartesi

Galatasaray'la alakalı sürekli bir algı haberine denk gelmek mümkün


Galatasaray'la alakalı sürekli bir "algı" haberine denk gelmek mümkün. Şimdi de Nelsson'la alakalı başladılar ve Milli Takım'a seçilmemesi üzerinden haber yazmışlar. Galatasaray'da bu durumun şaşkınlığı varmış, haber bu. Futbolcunun piyasa yapması açısından "olmazsa olmaz" görüyorlarmış. Henüz 22 yaşında, bugün seçilmez, yarın seçilir. Daha düne kadar Ümit Milli Takım'da devam etti, sonra A Milli Takım'ı gördü. Ellerinde zaten geniş bir stoper rotasyonu var. Doğaldır yani.

Nelsson'u izleyip, takip ediyoruz. Bir de futbolcuyu ısrarla beğenmeyen tayfa var. O konuda da daha önce yazmıştım. Yok o kadar bonservis verilir miydi, yok elde Luyindama varken ne gerek vardı. Ne gerek olduğunu, maçları izleyenler görüyordur. Her geçen zaman üstüne koyarak devam ediyor. Son Rizespor maçına bakın, orada dahi çok tane kritik hamlesi var. Partnerleri değişiyor bir de, uyum da yok. Buna rağmen çabası.

Stoper tandeminde istikrar değerli. Biz ise eldeki şartlardan dolayı, arayış içindeyiz. Marcao cezalı, Luyindama pas oyununa uymuyor, Alpaslan Öztürk'ün defansif sıkıntıları olabiliyor. Nelsson da sürekli sahada ve bir sağda, bir solda. Sağ / sol stoper arasındaki gidip gelmesi dahi istikrar kazanmasına o kadar engel ki. Bir de herkes dinlenirken, Nelsson'u oynatmak durumundasın. Nefes dahi alamayanlardan biri de o. Haliyle de, Milli Takım'a seçilmemiş olmasını, dinlenmesi noktasında iyi bile görüyorum.

Yaş 22 ama olgunluk 32. Bir de "lider" havası var. Her aksiyonun içinde, sürekli yönlendirici. Gelecekte bu takımın kaptanı da olacak. Kalitesi ortada, sürekli yükseliyor ve gelecek onun. Nelsson'dan son derece memnunum ve futbolunu beğeniyorum. Başka stoperleri konuşuyorduk da, neden listenin 1. sırasında Nelsson var anladım. O piyasaya oranla, bence maliyeti dahi o kadar uçuk değil. Galatasaray açısından çok iyi transfer.

10 yorum:

  1. rize'de son dk hakemin başında beklemesi, marsilya'da diagne'nin kavgasına koşması vs. bunlar çok önemli şeyler

    YanıtlaSil
  2. Marcao'yla oynadığı zaman bambaşka bir görüntü çıkıyor ortaya. Sanki bu adamlar birlikte oynamak için doğmuş. Şöyle ki; ligin son sırasındaki rizeden 2 gol yiyen ve maçı zor kazanan Galatasaray; Lazio ve Marsilya gibi dünya devi olarak nitelendirilecek takımlardan bu stoper tandemi sayesinde GOL YEMEDİ. Bana göre müthiş istatistik. Ligde bu ikilinin oynadığı günleri iple çekiyorum. Nelson ligde napsın abi? Yanında saatli bomba ayaksız luyindama oynuyor, onu kessen özgüven patlaması yapıp orta sahaya top sürüp kaptıran Alpaslan oynuyor. Luyindamanın arkasını mı toplasın, Alpaslanın kaptırdığı gereksiz topları kapmaya mı uğraşsın? Nelson_Marcao tandemi ilaç olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ve uyumlu tandem oluyorlar. Takımın da oynamak istediği oyuna çok uygun.

      Sil
  3. Nazar değmesin övmesinler o kafayla yorum getirenlerin övgüsü dahi nazardır baksınlar dalgalarına.
    Zamanla neyin ne olduğu ortaya çıkar.
    Makine düzeni var gs a karşı faydasız derler öyle denerler bozmayı sonra işe yaramaz susarlar daha sonra başlarlar teklif var ama 10 mil fenerde oynasa 25milyon olanından hani yeter ki gs ile sağlıklı kalmasın bağı fayda sağlamasın kısaca. Bkz keita fenere gelse en az 3 senesi vardı. Lugano ya da gs da bu kadar uzun kalamıyabilirdi. Melo için tff başı ne dedi bi hatırlayın tazeleyin hafızayı. Kalite bu ne yazık ki futbol atmosferimizde..

    YanıtlaSil
  4. Danimarka 3 lü oynuyor.Teknik bir karar olabilir düşüncesindeyim.Belki sisteme uymuyordur.Uefa maçlarında kalitesini gösterdi.Insallah daha iyi olacak.Milli takıma secilmemesini çok umursanmamali bence.Marcao da milli değil ama takımın en iyisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabırsız işte herkes, her şey bir anda olacak diye bekliyor :)

      Sil
  5. 22 yaşında bi adamı 5 yıl taksitle 7m€ aldık bunun neresi pahalı abi bu taraftarı anlayamıyorum :) Nakit paramız olsa 4-5 arası biterdi eminim :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir