12 Ekim 2021 Salı

Her fırsatta elini taşın altına sokan, Erden Timur'a teşekkür etmek gerekiyor


Stadyum isim hakkı anlaşması, beklemediğimiz yerden geldi diyebiliriz. 2022'ye girmeye hazırlanan Türkiye ve marka değeri erozyona uğrayan Galatasaray şartlarında, 5+5 yıllık, 725 milyon TL'lik bir anlaşma gayet iyidir. Forma sponsorluğunu da dahil edersek, 110 milyon dolar'lık bir rakam görülür ki, başkanın vaadi 100 milyon dolar'dı. Para veren altın bulsun diyerek, her fırsatta elini taşın altına sokan, Erden Timur'a teşekkür etmek gerekiyor.

Erkek basketbolunda yapılanma dedik, devrede olan Nef. Stadyum isim hakkı dedik, yine devrede olan Nef. Bu geçmiş sezonlarda da böyleydi. Burak Elmas değil de, x yönetim olsa, yine aynı şeyleri konuşuyor olabilirdik. Erden Timur, elini taşın altına sokmaktan çekinmiyor ve yıllardır beklediğimiz ama bir türlü olduramadığımız Galatasaraylı iş adamı profili bu işte. Bu yüzden de, bir şeyleri eleştirmekten öte, önce teşekkür edelim.

Eleştiri tarafı da var tabii. Ya Erden Timur, ya da Dinçer Azaphan. 3. ismi konuşamıyoruz. Sponsorluklar bu 2 isim etrafında dönüyor ve bu isimler ellerini taşın altına sokmasa, sponsor bulabilecek miydik acaba? Ülkenin mevcut şartlarında, istenilen rakamlara sponsor bulmak elbette zor. Yine de Burak Elmas yönetiminden beklenti daha farklıydı. Sponsorluk konusunda daha farklı işler bekliyordum. Neyse ki bu 2 isim var ve ciddi rakamlara sponsor oluyorlar.

Yine günümüz şartlarında, yıllık rakamı avro bazında düşününce de gayet iyi anlaşma. Yıllık 9 milyon avro civarına denk geliyor. Anlaşma'nın TL üzerinden olması da, ülke içi bir anlaşma olduğu için, zorunluluk olması. Daha iyisi zordu ki, yabancı bir şirketle de anlaşsan böyle. Erden Timur'a, bir Galatasaray taraftarı olarak teşekkür ediyorum. Bu anlaşma da umarım Galatasaray'ın hayrına olmuştur, uzun bir birlitkelik olsun.

24 yorum:

  1. Türk futbolunun marka değeri çok düştüğü için uluslararası şirketler ilgilenmiyordur diye tahmin ediyorum. Arap sermayesi'ne karşı olduğum için NEF'in sponsor olması hoşuma gitti. Bu şartlarda gayet iyi anlaşma.

    YanıtlaSil
  2. seçim döneminde eşref ve şardan'ın dedikleri doğru çıktı. gerçekten de böyle bir sponsorluk yokmuş. nef'e ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir sponsorluk vardı, basın toplantısında gördük. Nef'in şartları daha iyi.

      Sil
  3. transfer ve sponsorluğun sonu güzel bitse de Burak elmas doğru çıkmayan 2 falso bıraktı.
    - transferler 10 günde bitecek.
    - forma ve stat sponsorumuz hazır ön protokol imzaladık.

    ayrıca seçim döneminde kadın basketbol takımının sponsoru hazır deniyordu o da yok.

    Eleştirim bunlar ama başkan ve yönetime güveniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer 10 günde bitmezdi, bunu herkes biliyor. Öyle hamleler yapıldı ki, 10 gün söylemini düşünmeye gerek yok. Şöyle genç bir yapının kurulacağına inanıyor muydun?

      Sil
  4. Erden Timur Bey'e ne kadar teşekkür etsek azdır. Ama Başkanın da geldiğinden beri bu ikinci yalanı oldu . Bir Galatasaray başkanına yakışmayacak şeyler bunlar. Dediğin gibi Allah'tan NEF var , yoksa bunlara kalsak işimiz harapmis....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalan ağır bir söylem. Çok ağır hem de.

      Sil
    2. Yalan degil dostum Nef yöneticileri daha önce görüsülen yabanci sponsordan daha iyi sartlar sundular baskan ve yönetim de dogal olarak bunu secti durum bu.
      Dursun Özbek gibi bos bardaktan su icen ve siyaset ugruna Galatasaray'in haklarini yediren Mustafa Cengiz-Albayrak yönetimlerini görûp bu yönetime yalanci demek en hafif tabirle cahilliktir.

      Sil
    3. Burak Elmas'ın yalanı falan yok, olanı söylüyor, konuşuyor. İcraat var.

      Sil
  5. GS liyim diye geçinen diğer iş adamlarına da yazıklar olsun. Aysal Aysal diyoruz kulübe katkıları yok. Kulube borç vermekle GS li olunmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Erden Timur gibi isimler ezber bozduğu için değerli.

      Sil
  6. Abi sponsor çıkmama sorununun temeli taraftar profiline dayanıyor. Bu yüzden sponsor gelmiyor. Sadece Galatasarayda değil Fenerbahçede Ali Koç sürekli sponsor oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence düşen marka değerine dayanıyor. Taraftar da etken tabii, kaostan beslenmek işe yaramıyor.

      Sil
    2. Oda etkili abi de yurt içinden sponsor çıksa rakip takım taraftarı boykot ediyor buda firmaları düşündürüyor

      Sil
    3. Bunlar olmamalı işte. Başkan da altını çizdi.

      Sil
  7. Basın toplantısını da izleme imkanı buldum, Erden Timur'un hedefi büyük bu noktada. Gün gelip Galatasaray'ın patron koltuğuna oturmayı hedefliyor, hak ediyor da. Böyle gönülden Galatasaraylı kişileri görmek ne güzel o koltukta. Burak başkandan şikayetim yok benim, önceki vaatleri konusunda sadece başkanlığı biraz tozpembe gördü diyelim. Zira çok zor olduğunu geldiğinde anlamıştır, o da her geçen gün gelişecek büyüyecek onunla birlikte Galatasaray da büyüyecek inşallah...

    YanıtlaSil
  8. forma sponsorluğu önümüzdeki sezondan itibaren mi başlayacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forma sponsorumuz var ya zaten, yeni anlaşma imzaladık :)

      Sil
  9. Bu konuda çok eksikti eski yönetimler. Nakit para akışı için bu sponsorluklar önemli. Avrupa'da başarı gelirse farklı sponsorluklar da görürüz.

    YanıtlaSil
  10. Bazı taraftarların yeni yönetimden memnun olmamasını anlamıyorum.Kadro genç ve yetenekli oyunculardan kuruldu. Sponsor anlaşması da çok iyi şekilde yapıldı.Surekli memnuniyetsiz olmak maalesef emek veren insanların hevesini kırabilir.Başkan ve yönetime destek vermek gerek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir