17 Ekim 2021 Pazar

Lokomotiv maçlarından 4 puan gelirse, ilk 2 olabildiğince ufukta olacak


Lokomotiv maçlarından 4 puan gelirse, ilk 2 olabildiğince ufukta olacak. Bazısı diyor ki 3. olalım, Konferans Ligi'nde ilerlemek daha kolay. Buna katılmam, mümkün olan en iyisi olmalı. En iyi seviyede mücadele etmeliyiz. Bunun yolu da bu grupta ilk 2 sırada yer almak ve mümkün olan en iyi noktaya doğru gitmek. Gider miyiz, gidemez miyiz zaman gösterir. Lazio ve Marsilya maçları fazlasıyla umutlandırdı.

Grup belli olduğunda, gençler adına büyük tecrübe olacak diyordum. Genç bir takımız ve bu tarz zorlu maçlar, tecrübe için olabilecek en iyi şey. Üstüne iyi iş çıkartıp, iddia oluşturduk. Hem tecrübe kazanıyorsun, hem ilk 2'yi hedeflemeye başladın, hem de Avrupa pasını atıyorsun ki, en önemlisi bu. Galatasaray'ın Avrupa'daki marka değeri öyle erozyona uğradı ki. Enkazı kaldırmaya çalışıyoruz.

Lazio galibiyeti ve Marsilya deplasmanındaki beraberlik de, enkazı kaldırma yolundaki ilk kürek darbeleri. Devamının gelişi, Lokomotiv Moskova maçlarında alınacak sonuçlarla doğru orantılı. Kötü ihtimalle 4 puan bekliyorum, bu da ilk 2 demek. Yeni bir teknik direktör getirdiler, görüntü elbette değişecek de, Galatasaray'ı daha iyi durumda görüyorum.

Vitrin bir de. En önemlisi de bu. Şampiyonlar Ligi tadında bir Avrupa Ligi grubu. Haliyle de gözler bu grupta oynanan maçlara kayıyor. Galatasaray'ın gençlerini düşününce, direkt olarak vitrine çıktılar. İyi maçlar geliyor, puanlar kazanıldı. Devamı da olacaktır. Marcao mesela, yerin dibindeydi. Şu an ise transferi, özellikle İtalya Ligi adına çok parlak. Sebebi de Lazio / Marsilya maçları.

15 yorum:

  1. Konferans liginin gelmesi Avrupa liginin prestijini baya yükseltti. Burada ne kadar ilerlersek o kadar kâr olur bizim adımıza oyuncularımızın tecrübe kazanması adına Avrupa çok önemli. Lig maclari olumlu anlamda pek bir şey katmiyor ne yazık ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru yorum. Avrupa Ligi bir anda değer kazandı. Bunu da kullanmalıyız.

      Sil
    2. Ek olarak grubumuz cok göz önünde bir grup özgüven ve piyasa anlaminda da genc takim icin motivasyon kaynagi Avrupa Ligi, kaybetmememiz gereken bir mac, heyecanliyiz.

      Sil
  2. Marcao gidecek diye endişeleniyorum yerini doldurmak zor olacak, Szalai'i çözebilseydik keşke zamanında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon bir yere gitmez.

      Sil
    2. Bugünki Trabzonspor Fenerbahce macinda gördük ki Szalai Marcao'nun yerini tutamaz yine bir Scout hamlesi gerekiyor Emre Utkucan ve takimi daha iyisini de bulacaktir bu yönetim ve hocanin olusturdugu yapiya güveniyorum.

      Sil
    3. Szalai'nin hızı düşük ve bazen bel dönmüyor. Hamleli değil, atlet hiç degil. Marcao orada biraz fark ediyor ona göre.

      Sil
    4. Katiliyorum ilk sefer müdahale edebiliyorsa ediyor sonrasi yok zaten Trabzonspor macinda olan da buydu bakti basabas mücadele edemiyor sarilmaya basladi, Trabzonspor ki Roma karsisinda acziyet icindeydi kisacasi üst düzey takimlar karsisina Szalai ile hic cikamazsin Marcao ise rakip kim olursa olsun sırıtmıyor cok daha komple stoper.

      Sil
    5. Szalai'nin Marcao'ya göre farkı hava hakimiyeti olur, başka bir özellik ile öne çıkmaz.

      Sil
  3. "kötü ihtimalle 4 puan" biraz iyimser olmamış mı ?

    YanıtlaSil
  4. Tipik Galatasaray özelliğini yaşamayız umarım. Büyük takımlardan lazioyu yendik marsilyayla beraber, lokomotif kim diyip hafife alırsak hezimete uğrarız. Disiplini bozmadan oynamak lazım. Zaten marsilya deplasmanı kadar oynasak ben galip geleceğimiz düşüncesindeyim. O maç muazzam oynamıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafife almak olmaz zaten bu seviyede. Her maç zor. Avrupa havası farklı olacak.

      Sil
  5. Men qruplar açıqlananda bele qrupdan cixacagimiza inanırdım
    Hətta senin vir yazına da yorum yazmışdım
    Təxminim 11 xal idi ancaq in sə Allah daha çox xal toplayariq
    Qətiyyən tərəddüd yoxdur biz Allahın izniyle bu qrupdan çıxacağıq

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir