13 Ekim 2021 Çarşamba

Ocak ayının önceliklerinden biri olacak


Milli Takım arasında, bu tarz haberleri kovalar olduk. Halil Dervişoğlu için, Mehmet Özcan imzalı haberi de konuşalım. Yapılan anlaşmada, öncelik hakkının Galatasaray'da olduğu açıklansa da, tam detayı bilmiyorduk. Brentford, Halil Dervişoğlu için yapılacak resmi tekliflerde Galatasaray'ı bilgilendirmek zorunda ve verilen teklifin 1 milyon avro aşağısına da bu transferi gerçekleştirebilir. Belli bir opsiyon miktarı olmasa da, iyi kötü ipleri bir şekilde tutmak iyidir.

Halil Dervişoğlu için tren geçen sezon yol aldı aslında. Futbolcuyu kiralarken, opsiyon eklenebilirdi. Futbolcudan beklenti vardı da, o denli yüksek değildi. Galatasaray'da parlaması sonrası yeniden değerlendi ve konuşur olduk. O gün kiralarken, 5 milyon avro opsiyon olsun desek, bence hayır denilmezdi. Onu yapmayınca, futbolcu da parladı ve sezon sonunda bu transferi gerçekleştirmek için çok zorlandın.

Bugün de biraz daha değerlenmiş oldu. Yine de beklenti çok uçuk seviyelerde değildir. Şu an çıkıp da biri 10 milyon avro vermez. Euro 2020 herkes adına hayal kırıklığıydı. Galatasaray'a geldi yeniden oynamaya başladı ama değerini de o noktalara çıkarmadı. 5-6 milyon avro'larda bir piyasası var diye düşünüyorum. Bu rakamlara bugün de alınır, Ocak ayında bu işi konuşmak lazım. Değer biraz daha arttığı an, çok daha büyük teklifleri konuşuruz. Eli çabuk tutmak lazım.

Forvette kim oynasın, nasıl oynayalım diye konuşsak da, Halil Dervişoğlu o opsiyonlar arasında önemli yerde. Bağlantıda 1 numara, çift forvet oynasan yine 1 numarada. Şu an bitiriciliği, gol özelliği tartışılıyor olsa da, asıl değerini daha büyük ve Avrupa maçlarında görüyoruz gibi. Yerli, potansiyel sahibi, senin elinde büyüyen bir genci daha da parlatmak, haliyle kazanmak lazım. Ocak ayının önceliklerinden biri olacak.

8 yorum:

  1. Fatih Terim'in Türk futboluna kazandırdığı bir değer olarak görüyorum. Zira Terim onu geçen sene çağırmadan öncesinde kimsenin adını bilmediği, hatta Galatasaraylıların takıma katıldığı zaman "Halil kim?" Sorularını dün gibi hatırlıyorum. Bugün herkes halil diyor. Bence muazzam bi yeteneğe sahip, geleceği çok parlak. Birçok yerde oynatıp katkı alınabilir. Forvet, kanat, forvet arkası (forvete yakın) bu pozisyonlarda seni üzmeyecek performanslar sergiler, safii yetenek bence bu adam + Türk kontenjanı. Umarım yurtdışından afaki teklifler gelmez ve sezon sonu katarız kadromuza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa zamanda kazandırdı bir de, direkt parlattı.

      Sil
  2. Taylan,Berkan,Kerem ve Halil.Bu oyuncuların 1 sene önce milli takım ile adları dahi geçmiyordu.Fatih Hoca 1 sene içerisinde 4 genç futbolcuyu hem Galatasaray hem de milli takıma kazandırdı.Halil 'in bonservisi kesinlikle alınmalı.Ileride çok farklı yerlerde olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil'i alma ihtimalimiz dusuk kardesim muhtemelen elimizde tutamayagiz bu bakimdan Mostafa'nin bonservisi kesinlikle alinmali su asamada en az 7 milyon Euro civari paralarin Halil icin soz konusu oldugu konusuluyor ayrica Brentford hic satmayabilir de deniyor. Rakip takimlarin teklifinden 1 milyon Euro asagiya alma opsiyonumuz oldugu soyleniyor ama hem ne kadar dogru bilmiyoruz hem de Irfan Can transferi gibi Halil'in bonservisinin de abuk rakamlara da cikma ihtimali cok yuksek.
      Opsiyonu ilk kiraladigimizda koydurmamakla büyük hata ettik ama en büyük hatayi 500 bin Euro icin Brentford'a kaptirmakla yaptik su an bana göre sürekli Halil'i oynatarak baskisina oyuncu hazirliyoruz.

      Sil
    2. Bence düşük değil. Halil Dervişoğlu adına, ödeyemeyeceğimiz teklifler geleceğine inanmıyorum. Ne kadar doğru olduğunu nasıl bilmiyorsun, başkan açıkladı, yalan mı söylüyor?

      Sil
    3. Baskanin aciklamasinin o kismini dinlememistim az once baktim Burak Elmas kira ucretini duserek ayni rakama biz alabilecegiz demis, kira bedeli de 1 milyon Euro imis, Fenerbahce yine topa girmek isterse 1 milyon Euro fazla vermesi gerekiyor o halde hic yoktan iyidir.

      Sil
    4. Fenerbahçe'nin bu konularda topa gireceğini sanmıyorum artık.

      Sil
    5. Yerli kurali devam ederse Ali Koc daha fazla fark bile verebilir zira bu ayarda yerli bir genc forvet yok benim cekincem de bu yönden zaten, Irfan Can demem o yüzdendi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir