7 Kasım 2021 Pazar

Ocak'a kadar bir şekilde idare edilir, yeter ki doğru isimler sahada olsun


Son dönemde "geçiş" oyununa kafayı taktım. Galatasaray'ın bu oyunu iyi oynadığını düşünüyorum, haliyle de konuşuyoruz. Samsunspor da Fuat Çapa yönetiminde ilk kez ciddi bir değişiklik yaparak, 4-4-2'ye döndü ve maçın 2. yarısında bol bol geçişi kovaladı. Olay aslında formasyon değil, oynadığın oyunun tarzı. Geçişi kovalayıp, hızlı hücumlarla rakibin üstüne gidince sonuca gidiyorsun. Hareketli ve bireysel anlamda yetenekli futbolcuların var.

En büyük farkı Savicevic ortaya koydu. Sezon başından bu yana bekliyoruz. Alternatifinin olmaması can alıcı, takım içindeki en büyük futbol aklı. 2. yarıda oyuna girdiğinde, Samsunspor hücumunun ciddi anlamda olgunlaştığını düşünüyorum. İlk yarıya bakınca da, sıkıcı bir hava vardı. Topa sahip olayım, pas yapayım diyerek bu iş ilerlemiyor. Olabildiğince dinamik ve hızlı oynayacaksın. Geçişi oynarken de, oyunu organize edecek, daha ince düşünecek futbolcu değerli.

Trabzonspor, Beşiktaş karşısında bu geçiş oyununu oynadı ve takımın merkezinde Hamsik vardı. Savicevic de Samsunspor için o işte. 4-4-2 değil de, 4-3-3 de oynayabilirsin. Tomane ön alanda çalışır, Savicevic merkezde akıl koyar, Hasan Kılıç da topla dikine iyi oynayabilmesiyle öne çıkar. Kanat rotasyonu zaten ligin en iyisi. Yasin Öztekin de bu oyunda ciddi katkı sağlar, Fofana gibi bir bireysel yetenek de.

Samsunspor'un diğer sorunu da, savunması. Stoper kalitesinin düşük olduğunu söylüyordum. Boli hayal kırıklığı, Barış Başdaş da iyi durumda değildi. Bir de anlamadığım şekilde kalede Aykut Özer'e döndüler. Samsunspor, sezon başından bu yana bir ton duran top golü yedi. Özellikle de yan toplar. Aykut Özer çizgide ve kısa kalıyor. Nurullah Aslan ise 2.02 boyuyla hepsini topladı. Yok şuradan kötü, yok buradan kötü, geçelim bunları. Eldekiyle kıyaslıyoruz, Nurullah Aslan en iyisi.

Yunus Emre Çift / Osman Çelik de stoper tandemiydi. Osman Çelik'i 6 numarada biliriz, yer yer sağ bek oynar da, stoperde ilk kez izledim. Fiziği var, stoper açısından bakınca da topla ilişkisi iyi. Yunus Emre Çift de, oynayan isimlerden daha kötü durumda olmadığını gösterdi. Gençler oynar, bazı gençler, elindeki isimlerden iyiyse şans bulmalı. Yarın Ali Kılıç da oynar, Bah'ı da beğenmedim mesela. Ocak'a kadar bir şekilde idare edilir, yeter ki doğru isimler sahada olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir