31 Aralık 2021 Cuma

Nelsson ise aynı çizgide devam etmekte


Galatasaray'da ligin ilk yarısında en çok süre alan futbolcu 1620 dakika ile Nelsson oldu. Berkan Kutlu da 1428 dakika ile 2. sırada. Nelsson'un istikrarı şu açıdan değerli, sezon başında transfer edilen yeni isimler arasında düşüş yaşamayan tek isim. Aynı çizgisini korumaya devam ediyor. Özellikle son dönemde çoğu isim düşüş içerisinde. Berkan Kutlu, Cicaldau gibi istikrarıyla övdüğümüz isimler de dahil buna. Nelsson ise aynı çizgide devam etmekte.

Inter'in onu izlediği söyleniyor. Şaşırmam, potansiyeli yüksek bir stoper. Kjaer'in ciddi sakatlığı varken, Milli Takım'da da kapılar ona açıldı. Dünya Kupası var, Galatasaray da Avrupa Ligi'nde devam ediyor. 25 milyon avro'luk serbest kalma opsiyonu var diye biliyorum, umarım bu rakam bizi üzmez. Ciddi bir satış ufukta görünüyor. Transfer olduğu dönem geldiği bonservis üzerinden eleştirildi de, adamın potansiyeli yüksek işte. Çok kısa zaman içerisinde bunu parlattı.

Savunma lideri. Marcao'yu parlatan isim olduğuna da inanıyorum. Marcao belki yetenek ve potansiyel olarak daha önde ama iş "savunma kimliğine" gelince de Nelsson öne çıkar. Savunma aksiyonunda daha iyi olduğunu düşünüyorum ve lider. Bu liderliği de Marcao'yu parlattı, çok daha iyi gösterdi. Herkese nerede duracağını gösteriyor, zamanlaması iyi, çok kurnaz. Özellikle de rakibi ofsayta düşürmeye çalışırken ki yapmaya çalıştıklarına bakın. Bir stoper için çok ince düşünüyor.

Henüz 23 yaşında ve bunları yapabiliyor. Yaşına göre olgunluğuna bakar mısınız. Bu adam yaş aldıkça daha büyüyecek. Şu yaşta lider, ilerleyen dönemde adından da söz ettirir. Galatasaray'ın sezon başında transfer ettiği diğer isimlerin de toparlaması şart. Potansiyelli isimlere sahibiz ama belki de takımın kötü gidişatı kaynaklı onlar da kötü görünmeye başladı. Yapılanma derken, bu futbolcuların parlamasıyla çarkı döndüreceğiz.

8 yorum:

  1. Avrupada biraz Marcao ve Keremin gölgesinde kalsa da ligde en iyi, en istikrarlı futbolcumuz şu ana kadar. Kendi adıma yıllardır hasretini çektiğim soğukkanlı, zeki İskandinav stoper diyebilirim. Fizik olarak kapasitesi sınırlı olmasa Premier ligde zirve-orta takımlarına transfer yapması işten bile değildi. İleride belki yine de yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2'sine oranla da aslında daha istikrarlı. Kerem Aktürkoğlu da yer yer sallanıyor, Marcao da. Nelsson'un düştüğünü görmedim. Uç noktası o 2li kadar olmasa da seviyesi oldukça iyi.

      Sil
  2. Lider ve akıllı bir stoper.Danimarka milli takımında süre aliyor zaman zaman.Kısa sürede transfer olacağını düşünüyorum.Özellikle İngiliz ve İtalyan kulüplerine gitme ihtimali yüksek. Şimdiden yerine Işık Kaan ve Emin Bayram hazırlanmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kjaer de sakat, önü olabildiğince açık şu an.

      Sil
  3. Ligin de en istikrarlı oyuncularından birisi. Ciddi paralara satılacak bir oyuncu takım biraz daha iyi gitse bu daha mümkün tabii.

    YanıtlaSil
  4. Nelson marcaodan bile mental olarak çok güçlü olduğunu don 2 maçta gösterdi bakın marcao antalya maçında da savruktu hatta denizli maçında da öyleydi hedefsiz ve dağınık bir hali vardınama nelson hep aynı çizgide profosyenellikte bence kaptanlık için marcaodan bile önde, kesinlikle 15 bandında bundesliga yada seria a transferi yapacağını düşünüyorum tam o liglerin stoperi taktiksel olarak mental olarak inanılmaz üst düzey bir isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson lider stoper zaten, yetiştiği yer, altyapısı her şeyi açıklar :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir