29 Aralık 2021 Çarşamba

Rezaletin neyi konuşulabilir ki?


Mazeret yok. Kaçan golleri ben mi atayım diyenler olacak, rakip kaleci de mutlaka ön plana çıkacak. 3 tane direkten dönen top var, ancak onu sayabildim. Şut sayısı, isabetli şut sayısı gitti benden. 10'a 3 gibi bitmesi gereken bir maç. Baskıyla başlayıp, baskıyla bitirdik. İlk dakikadan, uzatmanın son dakikasına kadar da net pozisyonları kaçırmaktan geri durmadık. Bu işin bir yanı. Diğer yanı da rakibi küçümseme, beceriksizlik, çoğu zaman laubalilik ve sahadaki bazı futbolcuların "bizim burada ne işimiz var" havaları.

Galatasaray'ın yediği gollere bakarsanız, "bizim burada ne işimiz var" etkisini görürsünüz. Cicaldau ve Marcao öyle performanslar gösterdi ki, yılbaşı tatillerine mi engel olduk da bu şekilde hareket ettiler. Denizlispor'un hem kadrosu dar, hem eksik. Yedek kulübesinde neredeyse futbolcuları yok. Takımın alabileceği tek aksiyon da rakip savunma arkasına sarkabilmek. Bunu yaptılar işte, o imkanı felaket yerleşim ve laubaliliğimiz ile verdik. Cicaldau, Marcao, Taylan Antalyalı. Dertleri neydi bilmiyorum.

Bitiricilik tarafını haftalardır konuşuyoruz. Yeteneksizlik bu kadarı. Kale ağzından kaçan goller. Rakip kaleci devleşti de, senin bitiremediğin ve zoru zorladığın an çok. Mostafa Mohamed az topa bassa ve gelişine sert şekilde vurmaktan vazgeçse şu maç 5 golü vardı. Kaleciyle karşı karşıyalar, uygun açıda pas vermeyip, en dar açıdan kaleye şut sevdalar. Halil Dervişoğlu da, Kerem Aktürkoğlu da, gol pozisyonuna giren herkes aynı. Ama en zirvesi Mostafa Mohamed.

Kaleciyi konuşmaya gerek var mı? Kalecisiz oynuyorsun. Burada suç İsmail Çipe'nin mi yoksa Okan Kocuk'u kiralık yollayıp, İsmail Çipe'yi 2. kaleci olarak planlamaya dahil etmek mi? Elendin işte, tek maç, geri dönüşü yok. Şimdi bu maç kaçıranlara mı, kalecine mi, yoksa bu takımı kurana mı yazacak. Feghouli hariç, bu takımda yer alan her futbolcuyu Fatih Terim transfer ettirdi. Hala mı transfer konuşacağız.

28 yorum:

  1. Mostafa'dan Kerem'e hepsi son derece bencil oynuyorlar. Bir ekstra pas ile yuzde yuz gol vurusu yapabilecekken dan dun Allah ne verdiyse... hali sahada boyle oynasan dayak yersin. Kaldi ki Mostafa bunu surekli yapiyor. Onune gelene... bir tane klas soguk kanli vurup attigi gol yok. Bugun yine alti pas icinde hem kaleci ustune, hem direge, hem rakip defansa vurdu. Ustune bir de gidip forma cikarip sari kart falan gordu, ekran basinda sinirden kendimi parcaladim, takim icinde biri gelipte yahu siz napiyorsunuz demiyor. Mustafa Sarp'in Pino'ya cemkirdigi gibi cemkirecek bir kisi olmaz ki ya!!
    Kerem karsi karsiya sagina pas cikarsa bos kaleye atacakken yine kaciriyoruz. Rakibin ilk golunu atacak bitirici bizim kadro da yok. Her donem ayni terane transfer transfer transfer ama gidilen bir gram yol yok.

    Hoca artik sana zaten soylenecek laf kalmadi. Et istifani, basarisiz oldum "Asssslolan Gassaray'dir"de ve yol ver bize. Biktik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O büyük sorun. Herkes golü düşünüyor, pas açısı mümkün olsa da odak kale. Mostafa Mohamed için bu sorun daha da büyük.

      Sil
  2. Eleştirilecek o kadar çok şey var ki... ama bizde ne enerji kaldı, ne maçları izleyecek sabır kaldı ne de heves.
    hocam istifa et, önümüz aç artık.
    bir transfer dönemi daha bu takıma yaşatıp kiralık miralık bir sürü adam aldırıp borca sokma. uzatma işte. olmuyor. olmuyor. daha fazla zarara uğratma. 58 kişi gelmiş. 20'ye yakın kiralık gelmiş.
    yeter, insaf ya!!!
    çaycısından, bahçıvanın ; hocanın getirdiği ne kadar liyakatsiz biatçı tip varsa hepsinin işine son verilsin. en başta Fadıl Koşutan isimli kaleci antrenörü!!! bu kadar liyakatsiz bir antrenör grubu toplamak da ayrı bir yetenek olsa gerek!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Borca sokma kısmını bilmem de, yazın yaptıklarıyla maddi anlamda geleceği kazandırdı hoca.

      Sil
  3. (Emre)
    Keske Atalay ve Assuncao oynasaydi, biraz da onlari gørseydik.. Hic degilse bu firsat her zaman gelmez deyip elinden geleni yapmaya calisirlardi. Kupa maclarini cok sans bulmayan oyuncular dørt gøzle bekliyorlar, forma verilse de kendimizi gøstersek diye. Son dakika golu olmasa, ve uzatmalara gitmese Kaan Arslan'i da dogru durust gøremeyecektik.

    Ismail Cipe ne sansli adamsin. Galatasaray formasiyla maca cikabiliyorsun ya.. Anlamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işık Kaan da daha uzun oynayabilirdi. Yazık oldu.

      Sil
  4. Vallahi neler yazmak istiyorum da yeri burasi degil, özet gececek olursam Mostafa daha önceden yazdigim gibi kötü bitirici abi (Eren Derdiyoktan da kötü :)) sadece isin mücadele tarafinda var daha plase yapmasini bilmiyor, topa abanmak sut atmak degil. Halil hep bencil oynuyor Denizli macinda bari asist yap daga tasa vuracagina, Baris Alper bal yapmayan ari hicbir etkisi yok, Ogulcan Yedlin'in yaptigini yapar diyenler de futboldan anlamiyor bu takimda hicbir yerde oynayamaz Ogulcan kimse kusura bakmasin.
    Ismail Cipe'ye gelince hocanin israri bu sonucu hazirladi Fatih Ozturk bu takimdan 3 gol yemezdi kesinlikle daha ne yazayim rezalet abi bu ya gercekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü bitirici değil. Öyle olsa attığı gol gelmez. Sadece her topa abanma sevdası var. Bu bitse, topa basmayı tekrar hatırlasa başka şeyler konuşuruz.

      Sil
    2. Row Z report'tan bir alinti paylasmak istiyorum abi sirf bunun uzerine bir yazi yazabilirsin detayli konusuruz ama ana sorun bitiricilik ve en fazla sure alan ileri uc oyuncumuz da Mohammed.

      Trabzonspor ve Galatasaray ilk yarıdaki 19 maçta neredeyse eşit xG üretti: 30.7 vs. 30.5 attiklari gol sayilari 36 vs 24 bu istatistik her seyi ozetliyor aslinda dunku Denizli maci da bunun net bir yansimasiydi Halil, Mohammed hatta Kerem bile ben atayim dedikce atamadik, ciddi kalite sorunu var ileride.

      Sil
    3. Bitiricilik problem, o konuda tonla yazı yazılmıştır :) Ama bunun nedeni şanssızlık değil, beceriksizlik. Bu isimleri de ben transfer etmedim, ihalesi bana kalmaz.

      Sil
  5. Rakip yetersiz, kalitesiz. Senin yedeklerinin bile çıkıp parçalaması lazım ama dümdüz saldır dışında bir taktik düzenimiz yok. Oyuncuların motivasyonu,isteği yok. Nerden tutsan elinde kalıyor.Sonumuz hayrolsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taktik düzen var, o olmasa 7 xg'lik tablo oluşmaz. Ben yenilen 3 gole takılıyorum.

      Sil
  6. Ciddiyetsizlik, bencillik ve motivasyon eksikliği sonunda elendik.Şunu da açıkça gördük ki 3 lig seviyesinde bir kalecinin Galatasaray 'da oynaması tuhaf. Denizlispor'u müthiş ve onurlu mücadelelerinden dolayı tebrik etmek gerek. Tek sevindiğim nokta Işık kaan 'ın performansı.Superligde birçok takımda rahat oynar.Hem topu iyi kullanıyor hem de iyi bir kesici.Alpaslan hırslı ama çok kolay çalım yiyen tek hamlesi bir stoper.Işık kaan Marcao ve Nelsson'un alternatifi olarak düşünülmeli.Keşke Atalay 'da oynasaydı ve izleme fırsatı yakalasaydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. Lig seviyesi olup olmadığı da muamma. Tercih etmezler diye düşünüyorum.

      Sil
  7. Buraya yorum yazmaya bile utanıyorum. Tarihin hiç bir döneminde Galatasarayın bu kadar aciz olduğunu hatirlayamiyorum. Lig gitti Avrupa için en kolay yol Türkiye kupasıydı ve biz bu işi Türkiye'de en iyi yapan takımdık. Her zaman bir şekilde kupalarimiz olurdu ama artık sıradan bir takım haline geldik bu son yıllarda böyle devam ediyor ve kimse çıkıp ben suçluyum demiyor. İlk defa Fatih hocamızın artık istifa etmesi gerektiğini söylemek zorundayım bu saatten sonra yeni bir isim gerekiyor ve yeni bir kadro yapılanması şart. Galatasarayın geleceğini kimse çalamaz kimse Galatasaraydan üstün değildir. Alp

    YanıtlaSil
  8. Birkaç şey daha ekleyeceğim. Arkadaşlar kronik sakat Falcao şu maçta olsaydı kalçasıyla bile 5 gol atardı. Feghoulinin olmaması da ayrı bir tezat. Oyunda olsa fişi çekecek isimdi. Takıma güvenim tamamen bitti Avrupa'dan elenmesi halinde ne yapacağız düşünemiyorum bile. Taraftar takımdan soğudu maçlara ilgi azaldı ne güzel bir oyun var ne başarı var ve bu durum son 3 yıla yayılmış durumda geleceği bu yapılanmada göremiyorum. Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcaom Feghouli, Belhanda ya da Sneijder'i sezlongdan kaldir getir fisi cekerdi katiliyorum, takimda lider ve yaratici oyuncu eksikligi hic bu kadar olmamisti hoca devam etmez ise de Okan Buruk toparlar bu takimi bana göre karakterli oyun oynatiyor.

      Sil
    2. Yine şişe aykırı bir yorum gelebilir. Biz Lizbon, Benfica vs değiliz oyuncu yetiştirme işini orta seviye Anadolu takımları yapsın biz aralara koyduğumuz alt yapı oyuncuları ve bazı genç isimleri kullanarak takımı hem genç yapalım olgun ve isim yapmış oyuncularla da seviyesini yükseltip tecrübe adına da belirli bir seviyeye gelelim. Dünya da en büyük takımlara bakın Lizbon Benfica gibi sürekli oyuncu yetiştirmezler atalardan birkaç oyuncu yeşertirler biz de kendi ulkemizde sürekli sampiyonlugu hedefleyen ve Avrupa'da belirli noktalara gelmek isteyen bir kulübüz ille gençlestirme adı altında bütün kadro tecrübeden yoksun deneme yanılma yöntemiyle test edilecek oyuncularla doldurulmamalı kizsanızda bunu hep söylüyorum. Şu maçta tecrübeli bir ayak vasat futbol oynamış olan Denizlispor a karşı en az 5 golü tek başına atardı belki de hem kupaya tutunurduk bu vesileyle de seneye Avrupa'da boy gosterebilirdik. (Alp

      Sil
    3. Avrupa da belirli yerlere gelmek istiyoruz o yüzden yetiştirici olamayız öyle mi? Tabii biz liverpool city bayern iz ya sürekli transferle takımı tutmak zorundayız öyle mi? Tr liginde gelirlerin çoğu ya sabitlenmiş kurdan yada tl olan bir takımın söylediğin yöntemle Avrupa da bir yerlere gelebileceğini ve yetiştirici olmaması gerektiğini düşünmek ne kadar doğru bir çıkarım anlayamadım açıkçası. Döviz kurları bu seviyelerde kaldığı sürece yetiştirici olmaktan başka çare kalmıyor. Ayrıca yetiştirici dediğin kulüplerin seviyesine bile gelemiyorsun sürekli transfer yapmakla yani geçtim Avrupa da bir yere gelebilmeyi o kulüpler seviyesine bile ulasamiyorsun. Büyük ihtimalle Avrupa da da son noktaya geldik ve elenme ihtimali çok yüksek peki o zaman ne yapacağız? Seneye Avrupa olmadan oradan gelebilecek gelirlerin olmadan ne yapacaksın? Arkadaşlar hataları böyle gerçeklikten uzak argümanlarla kapatmaya çalışmak doğru değil. Sorunun çok açık bir şekilde teknik yönetimle ilgili olduğunu kabul etmek çözüm için gerekli adımları atmanın ilk şartıdır. Gerisi laf ı güzaf olur.

      Sil
    4. 13.29 da yazan arkadaşım muhakkak haklı olduğun noktalar var ben biraz daha uç yorum yapıyorum bana katılan kişi sayısı az olabilir farkındayım. Ben direkt oyuncu yetiştirmeyelim demiyorum yetiştiriciliği abartmayalım tecrübe de olsun. Yoksa dünyada oyuncu yetiştiren bir çok takım sürekli şampiyonlar ligi finali oynarlardı. Tecrübeli iş yapan bir oyuncuya verdiğin parayı iki Avrupa galibiyetiyle zaten kazanıyorsun. Şampiyonlar ligine ayak basma parası bile ortada kur diyorsun da bunları da es geçme lütfen. Ayrıca kur bu yıl inanılmaz arttı Galatasaray özellikle 3 yıldır kötü gidiyor direkt kur diyemezsin kur bu yıl inanılmaz arttı bu seviyelerde değildi ve şaka gibi ama 50 den fazla oyuncu gelip gitti. Bakın şunu unutmayın Galatasarayın başarılı olduğu her dönem de her zaman kaliteli ayaklar isim yapmış birkaç kişi bu takımda yer bulurdu. Bunun yanında genç isimler de bulunur bir şekilde tecrübe kazanırlardı. Reklam ve taraftar ilgisi, forma satışı veya kritik bir anda alınan galibiyet isim yapmis bir oyuncunun ücretini çıkartabiliyor tabi olumsuzluklar da söz konusu olabilir ama dediğim gibi ben biraz daha iki taraftan da karışım kafasındayım sizlerinde yorumlarına saygı duyuyorum hepimiz Galatasaray için iyi şeyler düşünüyoruz. Ben Burak Erenin de bu tecrübe, kurun etkileri gençleştirme, yıldız isimler, transferlerin doğruları yanlışları vs konularında daha çok akademik şekilde olacakkapsamlı bir araştırmayla istatistiki bilgiler ışığında genel bir yazı kaleme almasını istiyorum (Alp

      Sil
    5. Böyle çok karşılıklı yoruma cevap yapmak istemiyorum ama kur bu sene arttı dediğin konuda yanılıyorsun çünkü bein tff ye güncel kurdan değil sabitledikleri bir kur üzerinden ödeme yapıyordu geçtiğimiz senelerde de hatta güncel kurun %60 larina kadar düşmüştü bu ödeme. Ayrıca ben de tam olarak senin yaptığını yapmayalım diyorum yani uç noktalarda düşünmeyelim son derece reel düşünelim diyorum. Şampiyonlar ligi şampiyonu cikaramayiz bunu evet yetiştirici kulüplerde sürekli Şampiyonlar ligi şampiyonu olmuyor ama gruplardan çıkıp çeyrek yarı finallere kadar gidiyor hatta uefa da daha da ilerliyorlar. Evet ben de tüm takımı yetiştirici plarak kuralım demiyorum ama burada önemli bir şey var ki genclesebilmek için de sürekli transfer yapamaz hiç bir takım artık bu döviz kurları ile hele ki kulüplerin maddi durumu bu halde iken. Deniz bitti çünkü kulüpler finansal olarak normalde batık durumda devlet desteği ile ayakta durabiliyorlar hatta durabiliyorlar mı ondan bile emin değilim. Hal böyle iken yetiştirici olmak oyuncu çıkarıp bulup satmaktan başka hiç bir çare yok. Yoksa yakın zamanda katarli Çinli koreli birileri gelip kulüpleri satın almaya başlayacak. Yani öncelik öncelikle maddi bataktan kurtulmak. Ilk hedef artık bu olmalı yoksa bırak transfer yapabilmeyi kulübü açık tutabilmek bile mümkün olmayacak yani.

      Sil
    6. Hala mı Falcao, hala mı etiket sevdası. Neyin reklam geliri, neyin forma satışı. Falcao olsaydı deniliyor, olmuyor işte. Şu an gittiği takımda da oynayamıyor. 5 - 10 dakikalık canı var. Şu an takımda olsa, mevcut kur ile zararı düşünebiliyor musunuz. Şu celladına aşık halden sıyrılın, etiket günü dahi kurtarmaz. Geleceği kazanmak, maddi kazanç gerekiyor. Bunun adına da çark dönmeli.

      Sil
    7. Galatasaray da gayet yetiştirici bir kulüp olabilir. Hatta olmak zorunda.

      Sil
    8. Yetiştirici kulüp olabilir değil olmak zorunda. O yüzden yöneticilerin artık hayal kurmaktan vazgeçip etiket sevdasını bir kenara bırakıp transferi de bundan uzak, hocanın bir zamanlar dediği gibi futbolcunun geçmişine değil geleceğine yatırım yapacak hale gelmek gerekiyor. Öncelik verilmesi gereken şey oyuncu bulmak yada oyuncu çıkarmak olmalı. Satış yapmak zorundayız. Futbolcunun son durağı olmamalıyız. Ve bunları yaparken de mutlaka ama mutlaka şampiyon olamasak bile Avrupa ya gitmek zorundayız. Çünkü vitrin orası. Süper ligde kalarak satacağın oyuncu 6 7 milyon eurolarda kalirken Avrupa da geçeceğin 1 2 turda hatta dahs üzerine çıktığında 6 milyonluk oyuncun 10 milyona çıkıyor. Gerçekten şampiyon olup olmamaktan ziyade en azından Avrupa ya gidebilme potasında kalıp maddi imkanlar elde edebilmek cok daha önemli. Yapılanmanın temeli böyle atılmalı.

      Sil
    9. Olmak zorunda tabii, ben de bunu söyledim. Çark başka türlü dönmez, ekonomik durumun belli. Reklam geliriymiş, forma geliriymiş bunlar hiçbir zaman gerçekleşmemiş işler, hayaller. Bu etiket bizi maddi anlamda dara soktu. Hala bunu savunmak, celladına aşık olmakla eş değer.

      Sil
  9. Ligde durum belli kupadan Avrupa'ya gitme ümidi de kalmadı. İş böyle üç yıl istenen proje ilk yıldan rafa kalkar seneye Avrupa'ya gidilmeyecek olunursa.

    YanıtlaSil
  10. Maç sonu konuşmalarında yine herkes dışında herkes hatalı herkes suçlu. Hocanın maşallahı var sabun gibi üzerinde pislik durmuyor. Kusura bakma hocam ama bu takımı sen kurdun. Feghouli dışında hepsi senin transferlerin ve takıma tek tek baktığında hemen hepsi iyi özellikleri olan oyuncular. Sen bunlardan bir takım yaratmayı başaramadın. Şampiyon olunan senelerde de aksaklıklar eksiklikler vardı ve hala bunlar düzelmiş değil hatta düzelme ihtimali bile yok. Aşırı derecede gerginsin sinirlisin. Senin takımlarının en büyük özelliği olan saha içi disiplin kaybolmuş forma adaleti yok olmuş. Bu kadar uzun süreli başarısızlığa tahammül başka hiç bir teknik adama nasip olmadı ama böyle sürme imkanı da yok. Eyvallah kredin var eyvallah bize çok büyük başarılar yaşattın ama bu kadar da boş vermislik bu kadar basibozukluk kaldırmaz bu takım ve taraftar. Hocam ya toplarlan ya bırak git daha fazla yipranmadan.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir