26 Aralık 2021 Pazar

Son yılların en saçma konusu yine hortlamış


Son yılların en saçma konusu yine hortlamış. Bunu hortlatan da Ergün Penbe. Galatasaray'da eskiden forma giymiş bazı futbolcuların, bugünlerdeki hocaya karşı nefretini de anlamıyorum. Bu nefreti "saçma sapan" yorumlarla süslemelerini ise daha da anlamıyorum. En saçma konusu dediğim olay da, Fatih Hoca'nın şu ana kadar yanında hiçbir teknik direktörü yetiştirmemiş olması. Sanki böyle bir görevi varmış gibi.

Mustafa Denizli, Derwall'in yardımcı antrenörüyken, onu okulu olarak gördüğünü söylediğini biliyoruz. Bu işler böyledir. Sen bir şey öğretmezsin, yanında olan senden bir şeyler öğrenir. Ümit Özat'ın açıklamalarını da unutmam. Fatih Hoca, Milli Takım'ın başındayken, birlikte çok kısa bir zaman çalışıyorlar. Ümit Özat o dönemlerde futbolcu ve bahsettiğimiz kısa zaman içinde hocadan "ilerideki teknik direktörlük yaşantısı" anlamında çok şeyler öğrendiğini söylüyordu.

Kendimi düşünüyorum da, Fatih Terim gibi bir ismin yanında yardımcı antrenör olma fırsatım olacak ve onun ağzının içine bakmayacağım. Her hareketini kopyalamaya çalışırım, bundan daha büyük bir fırsat var mı. Burada sorun hocada olmaz, yanındaki isimlerde olur. Fatih Hoca'yı bugün adına eleştireceğimiz birçok konu var da, bu onlardan biri değil. Bu konuda da eleştiri getirmek artık saçmalamanın ulaşabileceği son nokta.

Hocanın görevi tam anlamıyla "saha içi". Bu konuda eleştirilir, taktik / teknik meseleler sorgulanır, transfer konusuna da girilir ama bu başka mesele. Galatasaray'ın teknik heyeti zayıftır, orası için antrenörler yine konuşulur. Bu gelecek için Galatasaray'ın teknik direktörünü belirlemek değil, bugününü toparlamak adına. Bir de, eskiden hocanın saha içerisinde öğrencisi olup, bugünlerde nefret kusanları anlamayacağım.

12 yorum:

  1. Fatih Hoca adıyla teknik direktör olacaksan zaten hiç olma.Olamiyorsan sorunu kendinde ariyacaksin zaten. Bur Emre bir Sergen hocayla çalışıp mi buralara geldi. Volkan bile bu işten ekmek yiyorsa ki inşallah başarılı olur hocayla çalışıp hala sağda solda dolananlarin kendisine bakması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik adam oldu da, bu açıklaması hoş değildi.

      Sil
  2. Teknik direktörlük yapıp birinci adam olarak çalışmak istemesini anlayışla karşılarım. Fatih Hoca'ya laf dokundurmaya çalışması ise saçma olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ergun orada diyor ki Fatih Hoca bana el verip beni teknik direktor yapmadi.
    Ayrica Hikmet Karaman'i neden kimse adamdan saymiyor gayet iyi hoca kendisi bir donem Fenerbahce ile bile ismi aniliyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledim, gayet yanında kimseyi yetiştirmedi tarzında konuşuyor. Ayıp etmiş.

      Sil
  4. Fatih hocanın böyle bir görevi yok bu konuda eleştirilmeyi haketmiyor ama bilerek veya bilmeyerek seçtiği yardımcılar hep vizyonsuz kişiler. Mesela bir ara Sneijderin ismi geçiyordu belki biraz duygusal olacak ama o adamda ben o taktik zekayı, hırsı görüyorum ama Ümit davala, necati, Selçuk falan ne bileyim abi inanan var mı bu adamların hocaya ve takıma kayda değer bir faydasının olacağına? Ama mesela Arda Turan olacaktır ondan eminim. Bu sene bırakırsa seneye hocanın 1 numaralı yardımcısı olacaktır. Bir de Riera vardı o da faydalı olacak gibiydi noldu ona biliyor musun bir süredir görmüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekip onun ekibi, kararı o verir. Kiminle rahat ediyorsa onunla çalışır. Selçuk İnan neye göre vizyonsuz mesela, nereden bu kanaate varıyorsun. Daha önce antrenör olarak görmüş müydün :)

      Sil
    2. Tabiki öyle onun ekibi. Ancak Selçuk'u 3 sezon izlemeye gerek yok anlamak için, bu hikayeyi daha önce Ümit Davala ve Hasan Şaşta görmedik mi? Açıkçası Necati ve Selçuk da aynı enerjiyi veriyor bana maç içerisindeki hareketleri, basın açıklamaları vs itibariyle. Bu arada yanlış anlaşılmasın antrenör olarak herhangi bir eleştride bulunmadım, bence Selçuktan iyi bir antrenör olacaktır ama iyi bir yardımcı td ve ileride 1. Adam olarak hayal edemiyorum Ardanın aksine.

      Sil
    3. Bu nasıl bir ön yargıdır. Ben de Volkan Demirel'den hayal edemezdim, kendisi şu an 1. adam :) Sizin bu mantıkla zaten İlhan Palut gibi isimlerin şansı bile yok ama adam tarih yazıyor.

      Sil
  5. Ülkede kendi emeği ile başka yerlere gelmektense birilerinin sırtına basarak biryere gelmeyi isteyen çok kişi var maalesef.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir