25 Ocak 2022 Salı

Galatasaray'la FM 22 #2; Diğer hedefimiz de tamamıyla yerlileşebilmek


Hedeflerimizi yeniden hatırlatmak gerekirse, uzun vadede borcu 0'a indirmek bu kariyerin temel amacı. Diğer büyük hedef de 0 yabancı ile oynayıp, bütünüyle Türk futbolcularla yola devam etmek. Bu da orta vade hedefi diyebiliriz. 2. sezon bitti, 3. sezona girerken artık transfer düşüncesi bütünüyle yerlilere kayacak. Futbolcu satmak, altyapıdan isimler getirebilmek, yerliye yönelim amaçlıyorum. 5. sezona doğru bu konuda yola çıkmış oluruz.

Ligde şampiyon olmak mesele değil. Bol rotasyon, genç futbolcuların süre alması, bazı isimlerin pozisyon değişimi derken yeni denemelerim var. Taktik anlamda 4-3-3'den devam da, orada da bazı dokunuşlar yapabilirim. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali gördüm, PSG'e kıl payı elendim. Bu başarıydı mesela. Mevcut kadro kalitemle bunu yapabilmek değerli. Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı da kazanarak 3'de 3 yaptım.  Tabii bunlar işin aracı, çok üzerinde durmuyorum.


2. sezondan itibaren mali tabloyu paylaşacağımı satmıştım. Oyuna girerken 390 milyon avro civarı bir borç vardı. Transferler de yapıyorum bir yandan. Orada da kısıtlamalara gittim ve taksitli kimseyi almıyorum. Kiralama da yapmıyorum ki işim kolaylaşmasın. Satışlar önemli, Şampiyonlar Ligi gelirleri olmazsa olmaz. İlk sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalamamam sorun oldu da, 2. yıl çeyrek finali görünce gelir arttı. Borç da 100 milyon avro'ya yakın düştü. Satışlar gelecek, maliyetleri kısmaya çalışıyorum. Böyle böyle indireceğiz rakamı.


Süper Lig'de yılın 11'i bu şekilde. Ayrıca Lorenzo Lucca hem gol kralı, hem de sezonun futbolcusu oldu. Ben yılın menajeri seçildim, Emin Bayram da yılın defans oyuncusuydu. Eren Aydın da yılın 11'indeki, bu da Galatasaray altyapısından 2 isim demek. Eren Aydın'ı sol kanada evirdiğimi paylaşmıştım. Forvetten çok buradaki katkısı daha değerli. Bu tarz mevki değiştirme hamlelerini seviyorum ve devam edeceğim de.


Lorenzo Lucca başka bir seviye. 2.01 boyuyla da hiç ağır değil ve ciddi bir hakimiyeti var. Böyle bir hakimiyet olunca da, Boey'in asist rakamı oldukça çıldırdı. Paylaştığım isimler en ciddi katkıyı verenler diyeyim. Arezo'yu sağ kanada çevirdiğimi görebilirsiniz. Bence onun da asıl potansiyeli sağ kanatta ve kanat rolünde oynatıldığında ortaya çıktı. Enes Ünal'ı da geçen sezon sol kanatta, kanat forvet rolüne dönüştürmüştüm.


Eren Aydın ve Emin Bayram, altyapıdan gelen isimler. Işık Kaan Arslan da bir sonraki sezon bu isimlerin arasında yerini alır. Atalay Babacan'a da ciddi süreler vermeme rağmen istediğim gelişimi sağlayamadı. Ali Yavuz Kol ve Bartuğ Elmaz ise iyi bir kiralama dönemi geçirdi, gelecek sezon takımda kalmak adına şansları olacak. İşin regen tarafını ise bir sonraki sezondan itibaren daha ciddi konuşmaya başlarız. Orada da beklenti duyduğum yetenekler olacak.

4 yorum:

  1. hangi ligler açık?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hemen Avrupa'daki tüm ligler açık. Oynanabilir halde.

      Sil
  2. Zorunlu U21 meselesi filan kadro kurarken zorluyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11'de değil de, maç kadrosunda o zorunluluk vardı. Oyunda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir