24 Ocak 2022 Pazartesi

Sürekli tekrar eden duruma de ne kadar hata denir bilmiyorum


"Birçok sorunumuz var. Gol yemek ya da atmak dışında çok fazla sorunumuz var. Daha çok kişisel olan hatalardan saçma goller yiyoruz. Çok fazla bir şey söyleyemiyorum." Nelsson'un maç sonu yapmış olduğu açıklamalar değerli. Birileri reaksiyon göstermeli, liderlik etmeli derken, Nelsson haricinde kimseyi göremiyoruz. Oynadığı futbol kadar, karakteriyle de büyük. Futbolundaki sıkıntı, artık yalnız başına hareket etme durumunda olduğu.

Marcao da düştü, özellikle Fatih Hoca gittikten sonra. İyice dağıldı ve basit hatalar yapar halde. Boey felaket döndü, önündeki orta sahalar daha da felaket. Trabzonspor karşısında, Cornelius gibi çok çalışkan ve fizikli bir forvet karşısında çok iyi durdu. Hava topu bırakmadı, mümkün oldukça hareket de ettirmedi. İşin liderlik tarafını yapmaya çalıştığında ise, yanındaki ve önündeki parçalar o kadar hataya müsait ki.

Adam haklı, mesele sadece gol yemek, gol atmak değil. Mental anlamda dibi gördük, herkes 0 halde. Nasıl yeniden inanacaklar? Moral kazanmak gerekiyor, birileri bu adamları ayağa kaldırmalı. Nelsson şu an savunma hattındaki tek isyan eden isim. Saha içi boyutunda da haklı, saçma sapan goller yiyoruz. Aynı hatalar tekrar ediyor ve sürekli tekrar eden şeye de ne kadar "hata" denilir bilmiyorum. Taylan Antalyalı çevre kontrolü yapamaz, Berkan Kutlu pas hatası yapar, kalecin yok, Ömer Bayram ayakta duramaz, Marcao topu rakibe verir. Sürekli aynı şeyler.

Transfer işine gireceğimiz kesin de, her geçen zaman ihtiyaçlar artıyor. Şimdi stoper, bek arayışı da mı başlayacak. Satışlar, alışlar ne olacak, zaman çok kısa. Kötü gidiyoruz, son 3 maçta 4 kez öne geçip kaybettik. 3'de 3 yapsan Avrupa hattındaydın, şu an düşme. Umarım ayağa kalkarız ne diyeyim. Transfer olur da, iyi yansır diyelim. Sorun elbette futbol da, takımın sıfırlamış morali, motivasyonu nasıl toparlar bilmiyorum.

12 yorum:

  1. Kilit noktalarda maçı bitiremiyoruz, bu da psikolojik baskı oluşturuyor. PvA'nın penaltısı, Emre Kılınc'ın topunu mükemmel çıkaran Hatay kalecisi, Kerem'in direkten dönen topu, Uğurcan'ın insan üstü kurtarışları. Psikolojik baskıyı yiyince kişisel hatalar da artıyor doğal olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Kazanamadıkça da bu baskı artıyor.

      Sil
  2. Hep yazdım bizim sol bek transferine ihtiyacımız var. Ömer kesinlikle bek oynamaz olmaz böyle yakar. Anholt daha dengeli ömere göre. Marcao düştü evet malesef. Ama asıl taylan emin olun hocanın elinde ortasaha olsa ilk taylanı keser aytaç alpaslan vs denemeleri boşuna değil, ee kalecide yok forvet biri sakat biri afrikada çok şanssız hoca çölde bedevi gibi alanya maçı asıl kıstas o maç torrentli gsnin geleceği için önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da, birçok yere ihtiyaç var :( Nasıl aşarız bilmem.

      Sil
  3. (Emre)
    Abi bir bilgi vereyim. Omar'a lisans cikarilacak son dakika birsey yasanmaz ise. Bilgi kendisinden. 1 sene futbol oynamadigina bakmayin, fizik olarak cok iyi durumda. Cok fit. Calismayi hicbir zaman birakmaz. Mental olarak da cok guclu, lider biri zaten Olympiakos olsun, Norvec Milli takim , hep kaptandi. Maclara cikmaya baslasin takim uzerinde iyi hava getirir. Isyan eden biri cunku. Boey'den ønce form tutabilir søyleyim. Sag bekte sikinti son bulacak insallah Tabi tek o yetmez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkarılsın, umarım durumu iyidir. Şu an çok ihtiyaç var.

      Sil
    2. (Emre)
      Bu bilgimi bugun Burak Elmas dogruladi. Ali Naci Kucuk'de hemen ardindan Torrent'in Omar'i Boey'in ønunde gørdugunu yazdi. Umarim bir kac hafta icinde forma giyer.

      Sil
    3. En iyi transfer bu olur. Eldeki ismi kazanmak.

      Sil
  4. Ben taylan ve marcao'nun ayrılmak istediğini düşünüyorum artık. ikiside bu italya'dan teklifler haberlerinden sonra konsantre değiller. takımında şu anki durumunu düşünürsek doğal olarak bu ortamdan kaçmak isteyecekler. Özellikle marcao'nun menejeri baya çabalıyor bir an önce götürmek için.

    Oynamak istemeyen oyuncuya zaman harcamak gereksiz gözümde gitmek istiyorsa istenen bonservisi getirip gidebilir.

    Ama burda elimizi bağlayan avrupa maçları. 3 oyuncu yazdırabilecek olmamız doğal olarak marcao'yu sezon sonuna akdar elimizde tutmaya bizi mecbur ediyor.

    Nellson örneğinde de bir kez daha gördük ki bizim yönelmemiz gereken pazar kuzey ülkeleri. Güney amerika ve kuzey afrika'lı oyuncuların ciddi profesyonellik ve konsantrasyon sıkıntısı oluyor.

    Marcao maçta resmen kendini attırmaya uğraştı. Hakem atacak olsa en az 2 kere 2.sarıdan atardı. Maçı bıraktı cornelius'a patron benim mesajı vermeye felan uğraşıyor.

    Sene sonu maalesef yeniden bir yapılanma gerekecek. Yaşım 42 Fatih Terim'in daha önceki transfer facialarını da çok iyi hatırlıyorum. Maalesef fatih hoca iyi bir kadro verirsen seni "şampiyon yapar". Ama hocam al kadroyu kur dersen geçmiş olsun. Kadro mühendisliği başka bir şey. Hocanın en başarılı zamanlarına bakın hep kadroyu çoğunlukla yönetim kurmuştur.

    Neyse biz bugüne bakıcaz artık hoca gitti. Ama yönetimde gidecek gibi gözüküyor. Bu durumda yeni gelecek yönetim nasıl bir yol izleyecek. Torrent kalacak mı ? Luis campos ile görüşecek mi yeni yönetim ? Gençlik planı devam edecek mi ?

    Yani nerden baksak elinde kalıyor şu durum. Muslera'nın inanılmaz saçma salak bir kontratı var. Adama zaten öyle bir özgüven vermişsin ki buranın ağası benim modunda. Onu kimse kesemez. Yedeği de "onu kesemeyecek" kalibre de olmalı zaten şeklinde.. Yabancı sınırı varken sahadan 1 hamlen direk taca çıktı.

    Sol bek yok..Sağ bek maalesef pek olumlu sinyaller vermiyor. Oyun anlamında değil bahsettiğim.. Perez dersem anlayacaksın zaten neyi kastettiğimi.

    Stoper marcao gidecek artık belli..Bu durumda oraya 1 tane direk 11 oyuncusu stoper şart. ışık kaan var elde emin bayram'da geri dönecek. artık bu çocuklara şans verilmeli. Stoper rotasyonu yeterli olacaktır. Tabi direk 11 için alınacak stoperin artık tecrübeli biri olması elzem.

    Orta saha yok zaten. Taylan ile berkan anca yedek olur şu anki pas kaliteleri ile. ikisi de sahada oldu mu göbekten gidemiyorsun. Yaratıcılık yok , dikine oyun yok.

    Gedson hamlesi okey. 6 numara malanga mı gelir diawara mı ( ki sanmıyorum ) bilmem ama oda kiralık olacağından sene sonu oraya da kalıcı bir hamle elzem. Cicaldau tamam güzel hoş mücadele ediyor da sorumluluk olayında pek ortalıkta yok. Transferler sonrası görmek lazım. Arka taraf daha güvende olunca hücuma daha yakın oynadığındaki durumunu görelim.

    Kerem şu an tek silahın. işin kötüsü oda farkında olunca biraz fazla zorlamaya başlıyor. Sene sonu marcao ile birlikte mecburen satılacaktır. Oraya'da transfer. Sağ taraf emre kılınç idare ediyor gözüküyor. Morutan'da var. Tabi yeni hoca gelirse bunlar benim sistemime uymuyor derse haydi oraya'da transfer.

    Forvet dememe gerek yok. Yahu allah için topu kaleye vurabilecek 2 tane forvet.

    E nerden baksan 10 kişi oldu.

    EEE hani yapılanma. Hani kadro mühendisliği.. 30 milyon harcadın sonuç.

    Maalesef sil baştan yapmak zorunda kalacaz. İnşallah bu yönetim devam eder etmez bilemem ama etmezse de yeni gelecek yönetim luis campos ile anlaşır. Kadro mühendisliğini "işi bilen" birisine teslim eder.

    Son olarak'da Galatasaray küme felan düşmez. Sosyal medyadaki 3-5 şaklabanın gazına gelmesin kimse. 3 transfer yaptın mı, 2 maç üst üste kazanmaya bakar iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılmak isteyebilirler tabii. Belki kafalar da o zaman dağıldı. Umarım istediğimiz teklifleri alabiliriz. Futbolcular piyasa yaptı derken, kötü gidişat bunu yine aşağı çeker.

      Sil
  5. Marcao toparlar diye düşünüyorum. Van Aanholt neden sol bekten kesildi onu anlamadım. Bütün bunlari orta sahaya gelecek olan kaliteli bir 6 numara halledebilir. Diğer oyuncuların yaptığı hatalar da orta sahada topu alıp dönecek bir oyuncu olmaması ile ilgili biraz da topla çıkarken özellikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka toparlar da, süreç iyi işlemiyor. Onun da aklı Fatih Hoca'da kaldı gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir