4 Ocak 2022 Salı

Trabzonspor işini şansa bırakmıyor


Rakipler hakkında pek bir şey yazmam da, Trabzonspor için bir şeyler yazasım geldi. 38 yıllık hasret var ve işi şansa bırakmak istemiyorlar. Mevcutta da şampiyonluğun en büyük adayıyken, son hamleler sonrası şampiyonluk kaçınılmaz. Hatta gelecek sezon adına da oldukça iddialı bir yapı. Kadroda yaş haddi yüksek isimler var derken, genç ve gelecek için ciddi rakamlar kazanabilecekleri isimler de mevcut. Harmanı güzel oluşturdular.

Çok yaşlı, sürdürülemez bir yapı olduğuna da inanmıyorum. Şampiyonluk için risk alabilirsin bu arada, 38 yıllık hasret var. Daha iddialı, garanti gördüğün transferleri yapmaktan doğal bir şey yok. Risk kısmı maliyet, bu da şampiyonluk için. Abdullah Avcı geçen sezon gösterdiği performans sonrası bu yıl "şampiyonluk" ihtimalini ortaya çıkardı. O ihtimal üzerine belki de maddi riskler alındı ve daha iddialı hamleler gördük. Şu an bulundukları nokta sürpriz değil. 

Abdullah Avcı'yı Başakşehir dönemi "büyük takım futbolu oynatmıyor" söylemi üzerinden eleştirdik. Oynatmıyordu da gerçekten. Trabzonspor'da kendi oyunundan ödün verdi belki de, oynattığı futbol gayet şampiyonluk için yeterli. Sorun ne desek savunmayı gösteririz, orada da tutanı çok iyi. Sol bekte sorun yaşıyorlardı, genç ve potansiyel bir isim aldılar. Sağ kanatta sorun yaşarken de ligin en garanti ismi Visca geldi. Taşların yerine oturuşuna bakar mısınız?

Alternatif sorunken, artık böyle bir sıkıntı da kalmadı. Transferleri bir de şimdiden bitiyorlar, son güne kalmıyor iş. Yazın da böyleydi, bugün de böyle. Eksikler belli ve mümkün olan en kısa zamanda giderildi işte. Yazın ise 1-2 satış daha yaparlar, üzerine yine hamleler gelir. Abdullah Avcı orada olduğu sürece de sorun yaşayacaklarına inanmıyorum. Şampiyonluk sonrası havaları ciddi anlamda değişebilir. Özellikle Visca hamlesi net mesaj oldu. Ligin en garanti ismi belki de. Hamsik, Bakasetas, Nwakaeme gibi isimleri de düşününce, çok kaliteli bir hat oluşuyor.

11 yorum:

  1. Moral bozan bir transfer. Rakipte ilk 11'de 4 net tecrubeli usta ve performansi 10 uzerinden 7lik oyuncu varken sende sadece 10 uzerinden belki 4lük Feghouli (o da net 11 oyuncusu degil) var elbette puan farki yiyeceksin ve korkarim o fark simdi daha da artacak Taylan ile yanina pas atamayan Berkan ile bu adamlarla mucadele etmen imkansiz Nef Arenada Trabzon maci sandigimizdan farkli gecebilir hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik noktalarıydı ve şampiyonluk istiyorlar. Olabilecek en garanti hamle.

      Sil
    2. Katiliyorum, garanti hamle ve heryerde gucluler saha ici, saha disi ve mali yonden, sampiyonlugu kacirirlarsa cok sasiririm gercekten.

      Sil
  2. Planlı gidiyorlar transfer konusunda çok akıllı hareket ediyorlar. Abdullah Avcı varlığı belli oluyor.

    YanıtlaSil
  3. para çok denetleyen yok. devir onların devri.
    32 yaşında bu adam. başakşehir kazançlı.

    YanıtlaSil
  4. Yazilanlara göre 31 yaşındaki Visca için 4 M € bonservis, yıllık 1.5 M € maaş ve 750 B € imza parası ödenecekmis saniyorum Trabzon harici bu yükün altina girebilecek kulüp yok su an bizim ligde, gerci birkac zor mac cözerse parasini cikartir gibi zira garanto katki olacagini bilerek aliyorlar, Cicaldau'ya 6.5 milyon Euro vermekten daha az riskli katki bakimindan ama futbolcubun satilma ihtimali de daha dusuk elbette.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paralar çok da, bu beni ilgilendiren kısım değil. Benim kulübüm değil sonuçta.

      Sil
  5. Trabzon günü kurtaran hamleler yapıyor.Şampiyon olmaları tabiki önemli.Ancak Avrupa'da bu kadro iş yapmaz.3 günde 1 maçı kaldıramaz bu oyuncular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 38 yıllık hasret, elbette günü kurtaracaklar :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir