2 Mart 2022 Çarşamba

Cicaldau'nun bu rolü adına Morutan düşünülemez mi?


Cicaldau, Göztepe karşısında oyuna sonradan dahil olduğunda iyi iş çıkarmıştı. Rizespor karşısında ise 11 başladı ve son dönemdeki kötü görüntüsü devam etti. Taraftarlar arasında şöyle bir durum oluştu, şu aşamada kötüleyen herkesi "değersiz" kılıyorlar. Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı gibi isimler de bunu yaşadı, Cicaldau da yaşıyor. Şu an kötü gidişat oluşması ve performansının beğenilmemesi onu kötü futbolcu kılmaz. Değersiz değil, potansiyeline inanıyorum.

Yarın, öbür gün "satışları" konuşacağız. Futbolcuları değersiz kılarak o satışları başaramayız. Şu da var. Cicaldau için transfer edildiği ya da Galatasaray'daki ilk günlerinde konuşulanları hatırlıyorum. Ne oldu da fikirler bir anda değişti ve kimine göre futbolcu olmadığına kanaat getirildi. Bence de düşüşte, görüntüsü kötü. Rizespor karşısında da "hayalet" gibi dolaştı. Toptan kaçıyor gibi, sorumluluk almıyor. Öz güvenler düşüşteyse, Cicaldau o halayın başını çekiyor.

4-2-3-1 başladık, şu günlerde ise 4-1-4-1 gibi oynuyoruz. Cicaldau / Berkan Kutlu hücuma biraz daha yakın. Berkan Kutlu ön alan baskı ve presinde etkili de, Cicaldau biraz daha işin "tabela" tarafında var olmalı. Diğer yandan da hücumu yönlendirmesini, ön alandaki dokunuşlarını bekliyoruz. Sorumluluk almayarak bunu başaramazsınız. Morutan niye yok diye de sorgularken, Cicaldau'nun bu rolü adına Morutan düşünülemez mi?

Morutan'ın tarzına daha uygun çünkü. Asıl potansiyelinin de orta sahada olduğunu söylemiştim. Sağ kanatta sınırlı kalabilirsiniz de, orta sahada özgürsünüz. Böylesine yetenekli futbolcular adına en ideal yer. Morutan, işin mücadele tarafında da var olmaya çalışıyordu ve çok hareketliydi. Rakip geçer, topla dikine çıkabilir, şut atar, yeri gelir seni ipten alır. Gol, asist katkısının da böylelikle artacağına inanıyorum ama kadroya alınmıyor.

Cicaldau formsuzken, o rol için Morutan denenebilir. Elimizde de daha iyi alternatifler yok. Bazı futbolcular artık kadronun dışında ve doğal olarak şans bulamayacaklar. Morutan o isimler arasında değildir diye düşünüyorum. Hazır durumu da kurtarmaya başlamışken, bazı gençleri yavaştan kazanabilmek lazım. Satışları konuşacağız diyoruz ya, Morutan'a bu şekilde mi piyasa oluşturacağız? Hazır hücum keyif vermeye başladı ve organizasyon oturuyor, Morutan'ı da kazanalım.

20 yorum:

  1. Tüm orta sahalarımız enteresan bir şekilde tamamlayıcı oyuncular :) ama tamamlamaları gereken omurga oyuncular maalesef yok. Taylan Cica omurgası derdik mesela sene başı olsa hiç görmemiş olsak takımı, şu an bakıyoruz ikisi de o seviyeden uzak. Berkan zaten rol oyuncusu, doğru kullanırsan güzel katkı verir kullanamazsan yetenekleri kısıtlı. Elimizde orta sahada omurga olabilecek bir tek kiralık Pulgar var o da fiziksel olarak eksik durumda, hoca güvenip 11de bile çıkaramıyor. Morutan, Emre Kılınç gibi adamlarsa orta sahaya çekince bence toy kalıyorlar. Dene babam dene bakalım doğru formülü bulabilecek mi bay Torrent :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Berkan Cicaldau üçlüsüne derdim ben hatta :)

      Sil
  2. Savunma zaafları etkili olmuştur gibime geliyor, Cicaldau'nun formsuz hayalet halinin bile fundamentalleri Morutan'dan farklı, pozisyonuna sadık kalıyor geçişlerde nerede duracağını biliyor.
    Onun dışında çok mantıklı bir öneri, ben de çok istiyorum Morutan'dan faydalanmamizi, mevcut kadro yapılanmasında ona en uygun pozisyon Cicaldau'nunki gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle, tercih edilmesi de bundandır. Yine de hücum etkisi bekliyor insan.

      Sil
  3. Morutan da farklı bir olay var takm sürünürken bile oynatılmadı kimse de sormadı sormuyor hadi Terim den korkuyordu millet Torrent e biri sorsun bari Morutan ve Fatih Öztürk ne yaptı diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Öztürk vertigo, adamın futbola devam edip edemeyeceği belli değil :)

      Sil
  4. Ben morutanın ortasaha iç pozisyonunda oynayabileceğini düşünmüyorum, ancak çift ön libero önünde oynar, son maçta tek ön libero ve sağ sol iç li oyun oynadık ve bunun devamı gelecek gibi duruyor. Morutan iç pozisyonu için çok top kaybediyor ve savunma yardımı cica kadar iyi değil, cica topun değerini bilen az top kaybeden birisi, morutan asıl top kaybının ortasaha kadar sorun olmayacağı kanatta oynamalı yada gol gereken be cicanın günğnde olmadığı maçlarda yerinede girebilir, morutan kanatların çizgide kaldığı şu düzende lokomotif maçındaki gibi enteresan asistler yapabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence net olarak oranın futbolcusu ve o pozisyonda şans bulduğunda da fena iş çıkartmıyordu.

      Sil
  5. Morutan bu kadar kolay silinip atılamaz. Ciddi bonservis verildi. Bir şekilde kazanmak gerekiyor. En kötü ihtimalle san yarım saatlerde filan girmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beli biraz doğrultalım da, sonra bakarız da demiş olabilir Torrent.

      Sil
    2. Kerem'e farklı şeyler öğretiyor. Aynısını Morutan'da bekliyordum ben bu kadar yüzüne bakmaması şaşırttı.

      Sil
    3. Kadroya alınacak deniyor. Umarım gelişim sağlanır.

      Sil
  6. Ben de Morutan için aynını düşündüm. Cica'nın yerinde biraz ısrarla denenmeli. Çok fazla top kaybı yaptığı ve pozsiyon bilgisi zayıf olduğu için orta saha veya iç oynaması riskli ama rakip kaleye yakın 10 numara gibi oynarsa bence iş yapabilir. Çalım özelliği var, dripling özelliği var, şutu var, ara pas da verebiliyor. ama denemek ve ısrar etmek lazım. Özgüveni örselendi. Üstelik bu sene hala alışma evresinde. Torren bence onu hazırlıyor. Kanatlarda Kerem veya Emre'yi kesemeyeceğine göre oynarsa zaten bir tek Cica'nın orda oynar.
    Bir de top kaybettiğimizde geriye koşup mücadeleye de giriyor.
    Kesinlikle sırtımızı dönmemeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top kaybı yapsa da orada durmuyor ki, geri kazanmak için mücadele ediyor. Hareketli bu futbolcu.

      Sil
  7. Mərkəzdə kəsici oyunçunun olmaması hücum oyunçularının ekstra performans verməsini məcbur qılır ən azından Gedsonu alsaydıq hər kəsin yükü azalacaqdı
    Cicaldaunun performans düşkünlüyü burdan başlıyır
    Başımızda baş məqçi olmadığı üçün bunu görə bilmir
    Aldırdığı oyunçunu da oynatmır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson olmadı artık, geride bırakmamız lazım.

      Sil
  8. Cicaldau 'yu çok beğeniyorum.Formsuz olması onu kötü futbolcu yapmaz.Bu sezon çok maç oynadı.Bu seviyelerde ilk defa bu kadar maça çıktı. Morutan'ın problemi top kayıpları.Şu dönemde sonuç odaklı oynadığımızdan Morutan'ın oynamaması normal. İleride yararlı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yapmaz ama şu am ciddi anlamda düşüşte. Morutan orada değerlendirilebilir diye düşünüyordum.

      Sil
  9. Sağ kanatta Emre varsa sağ içte Morutan'la oynamak mantıklı olabilir, Konya-Barca-Besiktaş-Barca trafiğinde tüm oyunculardan maksimum şekilde faydalanmak gerekecek. Takım bu trafikten büyük yara almadan çıkarsa bireysel pergormanslar da artacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten Morutan'ın en iyi olduğu yer de orası gibi geliyor. Orta sahanın sağ içinde. Hem kanata deplase olacak, hem içeriden kat edecek..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir