29 Mart 2022 Salı

Hadi Fatih Terim bu şekilde kullandı, Torrent ise yüzüne bakmıyor


Cicaldau, Milli Takım'ının formasıyla, İsrail'e müthiş bir gol attı. Rakip ceza sahası içerisindeki o top kontrolü, rakibi ekarte edişi ve bitiriciliği ne kadar da rahattı dimi. El ayak dolaşmadan, son derece sakin. Öyle bir ortam oluşturduk ki, hemen hemen herkesin eli ayağı titrer hale geldi. Özellikle de bazı futbolcular için kullanılmasından nefret ettiğim kavram kullanılıyor, oysa bu futbolcular oldukça yetenekli. 

Hatta öyle bir kesim var ki, Cicaldau için böyle demiştim, şöyle demiştim üzerinden "ben demiştim" dışında bir şey konuşmuyorlar. Yok o kadar etmez, yok bu kadara gitmez. O kadar da eder, bu kadara da gider. Daha önce konuştuk işte. Sampdoria iddiaları boş değil. Yarın başka bir takımla da anılabilir, o iddia da boş olmayacak. İş biraz da futbolcuyu parlatma, yükseltme meselesi. Etiketi zaten yapıştırdık. En kötü şartlarda dahi zarar etmeyeceksin.

Cicaldau'yu doğru kullanmak da mesele. Burada Fatih Hoca da hatalı. Avrupa Şampiyonası sonrası Barella hayranlığını dile getirmişti ve Cicaldau'yu bu şekilde kullanmak istediğini söylemişti. O şekilde de kullanmayı denedi. Cicaldau kötü oynamadı bu arada, sezonun ilk yarısındaki görüntüsü iyiydi ama 10 liralık malzemeden 6 liralık katkı gibi. Cicaldau, Romanya Ligi'nde forvetin arkasında, 2. forvet gibi hareket ettikçe etkiliydi.

Oyun kurucu değil, 2. bir forvet gibi. Topla orada da az buluşuyordu ama gol noktasında var oluyordu. Sasa Iliç'i bu şekilde kullanmış ve müthiş tabela almıştık. Cicaldau da biraz böyle diyelim. Rakip ceza sahası içine bol bol sokar ya da o çevrede topla buluşturursun. O da tabelasıyla ön plana çıkar. Romanya Ligi'ndeki yüksek gol rakamları böyle geldi. Galatasaray'da da sezona gollerle başlamıştı ama sonrasında orta sahanın merkeinde dolaştırdık.

Hadi Fatih Terim bu şekilde kullandı, Torrent ise yüzüne bakmıyor. O da hata. Cicaldau'yu kaybetmek değil, kazanmak zorundayız. Covid sonrası süreci iyi geçmediği doğru da, aslında o kadar kötü durumda olmadığını Milli Takım performansıyla gösteriyor. Yazın satılmasını bekliyoruz, satılmaması halinde de takıma faydası olacaktır. Yeter ki doğru teknik direktör olsun ve dokunuşu yapsın. Bu dönüşümü de yaşayacağız.

26 yorum:

  1. Fatih Terim geri gelecek yeni yönetimle ve seneye Cica da Morutan da ve eklemeli bu kadro ile şampiyon olacağız. Büyük bir hayal değil bu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sanmıyorum artık :)

      Sil
    2. Fatih Terim gelirse takımın yarısını gönderir, yerlerine transferler yapar sonrada ocak ayında tekrar 4-5 transfer yaparız.

      Sil
    3. Fatih Terim son gəldiyi dönəm transferlərə xərclənilən pul 70 milyon avro
      Satışdan qazanılan pul 38 milyon avro + burda Ndiayenin satışı,Cavanda,Carole Babel və Mitroglounun kiralıq ücrətləri çıxılır
      Və hələ əlində Marcao Kərəm Nelsson kimi satışından böyük bonservislər qazanacağın oyunçular var
      Artıq anlamağa çalışın hocanın gətirdyi oyunçuların çoxu FFP qaynaqlı ya kiralıq ya da bonservissiz oyunçular olub. Sadəcə ilk bu dönəm rahat hərəkət edilib və 26 milyon transferə pul xərclənib
      Əksikləri tam tamamlaya bilsəydi əmin olun daha çox şey bacarardıq ancaq yenə də bu oyunçular "çöp yetərsiz "deyiləcək oyunçular deyil

      Sil
    4. Büyük paralar harcandı da, ffp zorunlu kıldı bazen seni. Bu sezon yapılanma ise geri dönüşü fazla edecek.

      Sil
    5. Mən də zatən onu deyirəm abi
      Sadəcə bəzi kəsimlər anlamaq istəmir
      Dərdləri Fatih Terim düşmənliyi

      Sil
    6. Yok ben sana demedim bunu :)

      Sil
  2. Fatih Terim The End.
    Kendisine de Galatasaray'a da yazık.
    Galatasaray'ın efsanesi tamam ama kendisi de Galatasaray'da efsane oldu.
    Artık başka bir çıkış yolu aramalı/bulmalı gelecek yönetim.

    YanıtlaSil
  3. yüzüne mi bakmıyor? cicaldau birçok maçta oynadı yahu? keşke yüzüne bakmasa ayrı mesele ama oynuyor adam. esas yüzüne bakılmayan morutan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun oynadı, formsuzdu. Yalnız yükseltilemedi. Milli Takım performansına bakınca bu görünüyor.

      Sil
  4. (Emre)
    Torrent'in 10 lig macinin 9'unda oynatmis. Bu maclarin da 3'unde yedekte baslamis. Formsuz olmasiyla alakali yedek kalmasi bence, ki gercekten cok formsuz.. Formayi garanti gørmemek adina dogru bir hamle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, formsuz olmasıyla alakalı ama Milli Takım performansı da pek formsuz durmuyor.

      Sil
    2. Abi milli takimda adamlarda yaratici oyuncu sorunu yok ki, takim yapilari cok farkli bence Cicaldau Taylan ve Berkan gibi kısır orta sahalarla oynadigi icin verimsiz ver yanina duzgun bir 10 numara ve 6 numara en az 10 gol ve uzerine de asist katkisi verir duzenli olarak.
      Milli macta topla bulustugu yere bak bizde zaten orada bulusturgumuzda da derbiler de dahil hepsinde golünü atti, oyun icinde formsuz onun bir nedeni de takım yapisi zaten Sampdoria bu adami ne yapacak diye anlamamalari da bu yüzden Cica dogru oyuncularla cok daha verimli olur en az 1 sene daha yeni transferlerle görmek lazim.

      Sil
    3. O da yapılanma sorunu. Futbolcuları kötü kılmaz bu iş. Ama Cicaldau mevzusu formsuzluk değilmiş. Böyle değildi bu adam.

      Sil
  5. Emre Akbaba'dan sonra Cicaldau'nun da olmaması süpriz mi? Fatih Hoca'nın işin tekniğinde taktiğinde ne kadar geri kaldığını, inatlar içinde olduğunun bir göstergesi de bu.
    Hoca da takıntı derecesinde bir 4-3-3 bağımlılığı vardı. Asla vazgeçmedi. Elindeki kadroya uygun olup olmadığına bakmadan inatla uygulamaya çalıştı. Emre de Cica da SS diye tabir edilen oyuncular. Bu adamları ceza sahasına 2. golcü olarak sokarsan 10+ gol katkı alırsın. ama bunları orta sahanın derinlerine atarsan yok olurlar.
    Fizik mücadele, top çalma, oyun kurma işleri olmaz. Olmadı da. Cica da kayboldu gitti. Cica'nın Romanaya'da veya Steau'da, Emre'nin Alanya'da takır takır atmasının sebebi bu.
    Hocanın 5 yıldır bozulmaz ezberleri vardı. Hep kafasındaki plan uğruna aldı beğenmedi gönderdi, bir daha aldı. 100 kişi geldi gitti. UEFA'daki başarının sırrı kadroya, oyuna, oynanan platforma uygun taktikle çıkmasıydı. Ama nedense ligde inatlarından vazgeçmedi.
    Torrent için yorum yapmıyorum. Zaten 2 ay sonra olmayacak biri. Ortasında geldi, kendi kurmadığı, sistemi ile alakası olmayan bir takıma anca bu kadar koçluk yapıyor. Zaten seviye olarak kariyer olarak Fatih Hoca'nın 5 gömlek altında biri. O sebeple kıyas bile etmek ayıptır.
    Ama hoca kendini yenilemedi, onca eleştiriye rağmen ekibini yenilemedi, modern oyuna uygun taktik esneklik yapamadı, sene başında eksik takım yaptı özellikle orta sahada 3 kişi eksik olarak sezona başladı. Ondan dolayı da böyle kötü bir sezon yaşadık. Ben artık Fatih Hoca'yı gerçekten istemiyorum.. Yeniden gelirse camiada, statta, sosyal medyada ve heryerde büyük kavga olacak. Onu sevenler ve sevmeyenler var. Bu doğrudur demiyorum ama bu bir realitedir. Kabul edelim veya etmeyelim bu bir gerçektir! Ben objektif bakıyorum. Hocayla duygusal bağım var. 96-2000 dönemini gençken yaşadım. O lezzeti aldım. Ona olan minnetim asla bitmez.
    Ama artık Galatasaray'ın artık onsuz bir gelecek çizmesine en başta onun müsade etmesi lazım. Yoksa yine kavgalarla, tartışmalarla geçecek bir dönem gelecek. Ben artık böyle gelecek başarıyı da sahiplenmek istemiyorum. Sürekli kavga ve kaos. sistemle savaş. Hak veya haksızlık üzerinden yapılan değerlendirmeler vs...
    Artık benim beynim kaldırmıyor. Güçlü başkan ve işini iyi yapan iyi bir hoca ve ekip istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba'yı sakatlıklar bitirdi, gayet iyi başlamıştı. Taraftar tepkisini de unutmayın. Her şeyi Fatih Hocaya yazayım da, ne olursa olsun düşüncesinden sıyrılalım :)

      Sil
    2. Öyle bir düşüncede değilim. Akbaba'yı sakatlık çok etkiledi ama bizim oyun sistemimiz de bir türlü oyununu oturmasında çok etkendi. 4-2-3-1 veya 4-4-2 oynamadık hiçbir zaman. Israrla 4-3-3 oynadık. Ona uygun oyuncu grubu var mı yok mu bakmadan. Hocanın tercihidir bir şey denmez ama işte bu sene orta sahada 3 kişi eksik başladın. madem bu sistemde ısrar edecektin 3 tane adam alman gerekiyordu. Almadın. Ben bunu demek istedim. Fatih Hoca'nın teknik direktör olarak misyonunun bittiğine inanıyorum. Bu benim şahsi görüşüm.

      Sil
    3. Akbaba için 4-2-3-1 oynamazsın. Akbaba da Alanya'da verdiğini belki sende veremez. Orada oyun onun üstünden döner de, burada başka işler.

      Sil
  6. Cicaldau çok kaliteli kumaş.Zaman zaman iyi değerlendirdik ama bence de santrafor arkasında çok daha etkili.Yaz sezonunda kesin transfer olur.İleride çok daha iyi yerlere gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Çabuk silinip atılıyor da, bence atılmamalı.

      Sil
  7. Okan Buruk gelecek olursa, Cicaldau da gitmezse... Muazzam katkı alır diye hissediyorum. Belki de öyle olmasını istediğim içindir, bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Buruk, kim başkan olursa olsun gelecek bence.

      Sil
  8. Maaşlarda filan da sıkıntı olabilir. Bu adam en başta iyiydi. Son dönemlerde çok düştü ve çok ruhsuz görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da mutlaka etkendir ama herkes aynı durumda değil.

      Sil
    2. Covid sonrası toparlamaq çətin olur
      Zatən kamanda olaraq dibləri görmüsən
      Burda artıq hər şey bir etken. Orta sahanın yükünü çəkəcək bir oyunçumuz olsa Cica da rahat öz işini görə bilərdi

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir