30 Mart 2022 Çarşamba

Mancini'yi severim, sevmemek için de bir nedenim yok


Mancini'yi severim, sevmemek için de bir nedenim yok. Galatasaray'a çok talihsiz bir zamanda geldi. Fatih Hoca ile öyle bir zamanda yollar ayrıldı ki, kim göreve gelirse gelsin kendisini sevdirip, beğendirmesi zordu. Adınız Mancini olsa da zordu. Çok büyük bir profil, iddialı teknik adam. Galatasaray da o zaman güçlüydü tabii. Fatih Hoca ile 2 yılda müthiş bir seviyeye gelmişti ve dominasyon kurmuştu. Yollar ayrıldı, sonra Mancini geldi, hemen ertesinde de Juventus deplasmanı vardı.

O Şampiyonlar Ligi grubundan, hem de Juventus'u arkada bırakarak çıkmak zordu, bunu başardı. Ligde ise beklenen başarı gelmedi. Yine de Fenerbahçe'nin cezası sonrası, lig 2.'si direkt Şampiyonlar Ligi katılım hakkı elde ettiği için bu da başarıydı. Tabii o 2 yılın ardından şampiyonluk gelmeyince, ister istemez başarısızlık görünür. Mancini'nin ülke futbolunu bilmemesi gibi bir handikabı vardı. 6+0+4'lük yabancı kuralından söz ediyoruz. Bu kurala uyum sağlamaya çalışmak başlı başına mesele.

Sonra o Ocak ayı transfer dönemi geldi. Orada büyük yanlışlar var. Yerli transferinde dahli olduğuna inanmıyorum da, yabancı tercihleri hatalıydı. Bazı isimlerle yollar ayrıldı, yerlerine gelenler daha kaliteli değildi. Uyum sağlamaya çalıştı ülke futboluna işte. Türkiye Kupası'nı kazandı. Tam ligde uyumu yakaladı, deplasman oyununu çözdü ve ideal 11'i kurdu derken lig bitti. İç saha mesele değildi, deplasmanları çözememek sorun oldu.

Görevden ayrılırken, futbolcular da onu sevmeye başlamıştı. 1 yıl daha kalsa, bence lig şampiyonluğunu da görecekti. Transfer ister tabii bu hoca. O maddiyatı sağlamak zor. Bugün de "var bir hayalimiz" deniyor ya, istediği transferleri nasıl yapacaksınız? Galatasaray'a düşüşte geldi, bizden sonra da intifa kaybeder diyordum ki, 1-2 başarısız denemenin ardından, İtalya Milli Takım'ı ile yeniden yükseldi.

Çok güzel bir karakter. Takımdan ayrılırken 1 lira dahi tazminat almamış olması üzerine dahi güzel konuşurum. Büyük bir tazminatı vardı, kulübün önünü tıkamadı. Bugün bu karakteri herkes göstermez. İlişkileri iyiydi, buraya sağlayabileceği en iyi uyumu sağladı. 1-2 yıl daha onu izlemek isterdim. Görevden ayrılmasını da hiç istememiştim. Hatta ayrılmayacak gibi de düşünürken, sürpriz bir ayrılık oldu.

19 yorum:

  1. Mancini ismi dahi benim tüylerimi diken diken ediyor. Keşke gelse. Keşke alabilecek bir ortam sağlansa. Ekibi ile birlikte; taç hocasına kadar taktik, sistem, kurgu ve iddia. Kenarda böyle bir kariyer böyle bir winner çok isterim.
    Ama Ünal AYsal dışında onu getirebilecek bir başkan adayı yok.
    Büyük karakter, büyük insan. Tazminatını almadan gitmesi, Juve maçı öncesi gelip hemen sahaya çıkması - birileri gibi geri vites yapmadan. Adamlığın kitabını yazmış biridir.
    Hikayesi yarım kalmıştır. Benim gönlümde yatan aslandır. Bize de çok yakıştırırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ünal Aysal da getiremez artık. Daha doğrusu, kendisi de gelemez. Kaçtığı Galatasaray artık yok :(

      Sil
    2. Kaçma konusunda aynı fikirde değilim. Ünal Aysal önemli bir başkandı. Ben Galatasaray'da başkanlara inanan biriyim. Lider olmadan başarı olmaz. Örn: Burak Elmas.

      Sil
    3. Net kaçtı hem de. Bugün de beklediğim gibi aday olamadı.

      Sil
  2. Mustafa Denizli'nin Athletico Madrid maçına çıkmamasıyla, Mancini'nin ne münasebet dercesine Juve deplasmanına çıkmasını hiç unutamam. Ayağının tozuyla, bahane üretmeden, cesurca. Tazminat almaması vs. bunlar hep karakter kalitesini belli eder. Teknik direktörlüğünü tartışmaya gerek yok zaten.

    YanıtlaSil
  3. Mancini yabanci olarak buraya gelebilecek en iyi teknik direktör bana göre bunu tartışmam bile, bize geldigi zaman dahi teknik ekibi olsun, oyun okumasi olsun, iletisimi olsun hepsinde cok iyiydi ve bu ligin üzerindeydi.
    Giderken kulüp zor durumdayken tazminat dogru olmaz deyip gönlumüzü tekrar kazanmisti zaten sonra da cok basarili oldu Galatasaray'a da sempatisi var halen belli, dünkü röportajinda neden olmasin dedi Galatasaray icin, bu ekonomide imkansiz ama Mancini benim icin cok iyi hoca cok iyi karakterdir yolu acik olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel adamdı, bence başarısız da değildi.

      Sil
  4. (Emre)
    O Ocak ayini iyi hatirliyorum, søzlesmesi 6 ay kalmis ve bence hala katkili olan Riera'ya tazminat verip gønderip, sonra Hajrovic 3,5 milyon euro verip 6 ay sonra o da bedava ayrilmisti. Tarik, Veysel, Ontivero, ve hic anlamadigim Burdisso? Stoper lazim bile degildi.. Bu transferler takim icin degil bazi yønetici/ menajelerin cebine para sokmak icindi bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok alakasız hareketler onlar. Amrabat, Riera ve Dany'nin gidişini hala anlamam.

      Sil
  5. Gerçekten dediğin gibi tam kendini takıma kabul ettirdi, oyunu oturttu lig bitti. En az 1-2 sene daha onun Galatasarayını izlemeyi çok isterim. Ama bundan sonra yolunun buralara düşeceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig bitti ipleri eline aldığında. Yazık oldu :)

      Sil
  6. Güçlü ve vizyonu sağlam bir başkan vardı gidip ikna ediyordu Mancini, Prandelli gibi adamları. Sonrasında iki yıl geçmeden Mustafa Denizli sonrası hoca bulamıyorduk takımın başında maça çıkması için. Bu da iş bilmeyen beceriksiz yönetimlerin işiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para da etken ama o işlerde. Prandelli'^ye verdiği sözlerin de yalan olduğu ortaya çıkmıştı :)

      Sil
    2. O zaman parası olan adam gelsin para etkense. İş bitirici yönü olan sağlam bir başkan olduğu sonucuna varırım ben Prandelli'yi bir şekilde getirmeyi basardiysa.

      Sil
  7. Bir daha böylesi zor gelir diyeceğimiz tarzda, kalitede, isimde bir teknik adam Mancini. Dediğin gibi giderken tazminat almaması, Inter'de çalışırken Podolski için "Galatasaray'mızda çok başarılı olacaktır." demesi ile beni benden alan isimlerdendir. Keşke gelse derim ama o vizyonu, o güveni verebilecek başkan adayımız yok ne yazık ki... O devre arası transferlerde de parmağının olduğunu düşünmüyorum, orada bir dolaplar döndü bence. Mancini klas adam, bahane üretmeden çalıştı, elinden geleni yaptı. Ne gelen oyuncuya bir şey dedi, ne gidene; ne de ayağının tozuyla Juventus maçına çıkmaktan korktu. Yolu bizimle tekrar kesişir kesişmez bilmem ama yolu her daim açık olsun, her daim başarılı olsun isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O maddiyatı da kimse sağlayamaz. Olay vizyon değil sadece.

      Sil
  8. Vizyon Reyiz değil de uzun vadeli plan yapan şova kaçmayan bir başkan döneminde gelse bize, hikayesi çok farklı olabilirdi. Tudor'la birlikte içimde uhdedir daha uzun süre takımın başında görmemiş olmak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de olurdu. Bir handikabı da, Fatih Hoca sonrası göreve gelmesiydi. Yazın da gelememesi sorundu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir