1 Mart 2022 Salı

Mostafa Mohamed'le yıpratır, Gomis'le fişi çekersin


Galatasaray'ın son 2 maçtaki geri dönüşünde Gomis büyük etken. Liderliği, tecrübesi, ağırlığı ve diri halde oyuna girişi oldukça etki etti. Ağırlıktan kastım da varlığının oluşturduğu etki. Gomis'in oyuna diri girmesi kadar da, Mostafa Mohamed'in oyunda kaldığındaki müthiş mücadelesi etken. Afrika Uluslar Kupası'nda beklenen performansı vermemiş olsa da, geri dönüşü oldukça iyi. Her şeyin başında çok istekli ve ısırıyor.

Göztepe ve Rizespor karşısındaki Mostafa Mohamed performansından oldukça memnunum. Pozisyona girmiyor görünse de, ön alandaki mücadelesi üst düzey. Rakip stoperleri yıprattı, çok koştu, pas aksiyonu içine girdi ve en önemlisi de ön alandaki baskının temel unsurlarından biri oldu. Mostafa Mohamed'in rakip stoperleri yıpratması sonrası, Gomis oyuna girerek fişi çekti diyelim. Seni hücumda tuttu, pozisyonlara soktu, kendi pozisyonlara girdi ve golleri var.

Ben birlikte kullanılabileceklerini düşünüyordum. Rizespor maçını canlı izleyenler ise, Gomis'in 90 dakikayı tamamlayamayacağını söylüyor. Rizespor maçının sonlarında da yorulmuş, eller bele gidiyor. Belli ki tam anlamıyla hazır değil ve yaş haddi de var. Şu sıralar ekonomik olarak kullanılması daha doğru gibi. Pulgar'ın da iyi görüntüde olmaması, kafamdaki 4-4-2'yi çöpe atar. Orta sahayı 3'lü tutarken de, forveti tek kullanmak en doğrusu.

Mostafa Mohamed de şu aşamada kesilmez. Doğru bir plan var. Torrent'in Mostafa Mohamed'i kullanma şekli doğru. Mostafa Mohamed de bu oyun tarzına güzel cevap verdi. İştahını kaybedeceğini düşünmüyorum. Ön alandaki bu hareketliliği devam ettikçe, faydası atacağı "gollerin" önüne geçer. Mostafa Mohamed'le yıpratır, Gomis'le fişi çekersin. Çizili, çalışılmış, keyifli set hücumları izliyoruz. Mostafa Mohamed savaşıyor da, Cicaldau gibi isimler gereken katkıyı vermeyince "gol odağından" uzaklaşmış oluyor ve sadece mücadelesini konuşuyoruz.

12 yorum:

  1. güzel taktik ama sürekli 60 gibi çıkacağını bilmek mohamed e zarar verebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takıma zarar vereceğine mostafa ya zarar versin bu süreçte. Zarar görmek istemiyorsa da bitiriciligini geliştirmeye çalışsın biraz kendisi özel antrenmanlarla bi zahmet.

      Sil
    2. Daha ne kadar zarar olacak kardesim koca Afrika Kupasi'nda forvet oynadi tek golü yok bizde en cok süre alan forvet gol etkisi sıfıra yakın adam gecip attıgı bir gol hatırlamıyorum ben Gomis'in attigi son golü ne Mostafa ne de Halil atamaz diyorum mutlaka ellerine yuzlerine bulastirirlar golcü olmak baska bir sey Mostafa net bir golcü degil bunu kabul etmek lazım, rakamlar ortada zaten.

      Sil
    3. Vermez, o da kendisine verilen rolün farkında olmasa bu mücadeleyi vermez.

      Sil
  2. İçinde bulunduğumuz durumu göz çnünde bulundurunca bu yapıdaki oyuncuları bu şekilde oynatmak mantıklı. Mustafa'ya güvenim çok. İyi bir isim olduğunu düşüyorum Gomisin gelmesiyle de performansını bence biraz daha arttırdı. Gomis yaşına ramen hala diri gözukuyor. Son dakikalarda çok can yakacak :) Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde ısırmaya, mücadele etmeye devam ederse ben de güvenirim.

      Sil
  3. Mohamedin de arada gol yada goller bulması gerekiyor bu süreçte. yoksa 2 maç sonra ben çalışıyorum gomis atıyor taraftar da onu seviyor psikolojisine girebilir. Yada biz taraftar olarak onun bu çabasını görüp beğendiğimizi belli etmeliyiz. Maalesef çok profesyonel değil bu konularda, çabuk dağılabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde mücadele etmeye devam eder, hücum da güçlenirse, gollerini atar. Sistem, düzen attırır daha doğrusu.

      Sil
  4. Mohamed'e gelebilecek en iyi rol modeli geldi, hem rekabet vesilesiyle hem de Gomis'in oyununu gozlemleyerek seviye atlar inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önünde müthiş bir lider var, artık öğrenmesi lazım.

      Sil
  5. Bence ilk defa bu sezon forvette doğru bir rotasyon yapılıyor, gomis 2 gol attı diye başlamadı hoca ki doğrusuydu fiziği belli yetersiz mustafa ile başladı ki fena değildi mücadele pres açısından iyiydi 2 tanede gollük pas verdi eski mustafa kendi bitirirdi. Gomis ise yorulan defansa ezilmedi asıl hocanın maç sonu neden 2 forvete dönmedin sorusuna verdiği cevap gedaon gibi çok iyi bıx to box varken 2 ortasahaya düşmek olmazdı dedi ah fatih hıcam ortasaha boşaltarak çok maç verdik ki gomis feg ile birlikte az ama öz bitirdik yoksa takip kaleye gol hariç son 20-30 dk pek gidemedik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent bu maçı iyi geçti. Planı gayet iyiydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir