31 Mart 2022 Perşembe

Şu günlerde saha içine odaklanabilmek zor


Şu günlerde saha içine odaklanabilmek zor. Tek odak noktası "genel kurul" olacak. Bu 1 ay içerisinde de sadece bunu konuşacağız gibi. Karagümrük maçının kazanılmaması halinde kötü rüyaları yeniden görebiliriz bu arada. Aslında saha içinden kopmamak lazım da, süreç bizi farklı noktaya sürükledi. Metin Öztürk, ilk anda başkan adaylığını açıkladı. Eşref Hamamcıoğlu'nun da adaylığını açıklaması bekleniyor. Camianın beklentisi ise daha başka gibi.

Daha güçlü, etrafında kenetlenebileceğimiz bir aday bekleniyor. Bunun için de çaba var. Ünal Aysal deniyordu, beklediğim gibi aday olmadı. Her seçim dönemi aynı muhabbet. Aday olabilirim, olacağım derken tüm odak ona kayar, sonrasında aday değilim açıklaması gelir ama o seçim adına kendisini kanaat önderi yapar. Bugün de aynısı oldu. Kendisiyle alakalı şu yaşananlara pek şaşırmamak lazım. Dün Twitter'da kendisiyle alakalı anket yaptığımda çoğunluğun heyecanı vardı da, olacak belliydi.

Dursun Özbek de konuşuluyor. Son 3 başkan dönemi kötü geçiyor. Her gelen de, bir önceki yönetimi hatırlatıyor. Dursun Özbek dönemini de övecek değilim. Yine de şöyle bir durum var. Önümüzdeki dönem ciddi mali sorunlara gebe ve kasa kolaylığını sağlayabilecek az isim var. Ayrıca hala Dursun Özbek dönemi projelerini konuşuyoruz. Üzerine kimse bir şey koyamadığı gibi, her gelen de bu projeleri över oldu. Kemerburgaz, Riva, salon projeleri gibi.

Şimdi Dursun Özbek çıksa ve "ben devam etsem bu projeler gerçekleşmişti" dese kimse bir şey diyemez. Belki o da gerçekleştiremeyecekti ama ortaya bir şeyler koydu. O ara Fatih Hoca'yla da anlaştı ama çalışma fırsatı bulamamıştı. Mustafa Cengiz dönemi tam anlamıyla, Dursun Özbek'in ortaya koyduklarının üzerine geldi. Burak Elmas da, Dursun Özbek'in Riva ve Florya projelerini uygulamaya çalışıyordu.

Metin Öztürk'ün söylemleri çok popülist. Torrent için söyledikleri mesela. O açıklamaları Torrent okusa, tazminat adına anlaşmamak adına çabalar. Eşref Hamamcıoğlu da geçen seçim dönemi bana çok sıcak gelmemişti. Gerçi Burak Elmas sıcak gelmişti de ne oldu, büyük hayal kırıklığı. Bu işlerde biraz da ekipler konuşacak. Güçlü yönetimler gerekiyor. Galatasaray adına 24 saat bazen 365 güne bedel, o son gün her şey olabilir. Listenin verilmesine 8-9 gün var, daha çok şeyler konuşulur.

10 yorum:

  1. Şu ana kadar ismi geçenlerin hiçbirisi istenen profiller değil. Birkaç aya kadar bunlar da dağılıp ilk kongrede ibra edilmezler. Seneye bu zamanlar yine seçim konuşuruz başkan adayı konuşuruz. Camianın güçlü bir başkan çıkarması şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbra işini bilmem de, maddi anlamda bizi yükseltecek isimler değiller.

      Sil
  2. Camiada güçlü bir adam yok. Varsa da, başkanlıkla falan ilgilenmiyor. Yani suyun karşı tarafı kadar güçlü profil çıkmıyor bizde senelerdir. Son güçlü profil tüm eksileri ile Aysal'dı. Ben bir de artık herhangi bir başkan adayına güvenmek veya onu desteklemek konusunda yokum. Hep hayal kırıklığı. Belki de olmasını istemeyeceğimiz birisi olacak ve başarılı olacak. İlk defa nötr şekilde bekleyeceğim.

    Kim olursa olsun da Galatasaray kazansın artık. Ne kadar umutsuz olsam da, Tolkien'in bir sözü vardır; "Umut ve hatıra, çimenlerin yeşil kalacağı gizli bir vadide yaşamaya devam edecektir." Bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da, şu ortamda kimse taşın altına elini sokmuyor :(

      Sil
  3. özbek hariç herkes kabul. zaten fazla aday yok.
    hele taraftarın istemediği kimse o gelse daha "isabetli" olur.

    YanıtlaSil
  4. Bir defa da gelen gideni aratmasın yeter, benim aradığımız profilde hem maddi kolaylık sağlayacak hem futbol aklı ve planlaması getirecek (Trabzon veya Basaksehir'deki) gibi bir yönetim beklentim yok. Mucize beklemiyoruz makul beklentileri karşılasalar bari. M. Ozturk ve Hamamcioglu'nun fútbol aklına açıklamalarından hareketle zerre güvenmiyorum tek dileğim ekiplerini nispeten iyi seçmeleri. Çok çok zor bir süreçten geçeceğiz yönetim zaafları çok ağır sonuçlar doğurur.

    YanıtlaSil
  5. Dursun Özbek'e Ahmet Ocaklı ve Erden Timur'un içinde bulunduğu şampiyonlar ligi gibi bir liste hazırlanmış ama sorun şu ki bu listenin başında Galatasaray tarihinin Burak Elmas'tan sonraki en kötü başkanı olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O liste ile kötü olacağını hiç sanmıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir