1 Mart 2022 Salı

van Aanholt'un Rizespor maçında attığı 2. gol, bu sezon attığımız en güzel gol olabilir


van Aanholt'un Rizespor maçında attığı 2. gol, bu sezon attığımız en güzel gol olabilir. Oluşumuyla mükemmel bir gol. Taylan Antalyalı'nın uzun pası, Kerem Aktürkoğlu'nun  ve Berkan Kutlu'nun dokunuşları, son Feghouli hamlesi ve van Aanholt'un harika bitirişi. İşin güzel tarafı da buna benzer pozisyonları sıklıkla denememiz. Çalışılmış set hücumlarını severim. Bunun ezberi olunca da hücum gücün olabildiğince artar. Hele ki bu ligin kalitesinde bu tarz hücumları durdurmak çok güç.

Hücum için bek katkısı olmazsa olmaz. Omar'ın da iyi dönüşü etken mesela. Rizespor maçında, Göztepe maçına oranla çok daha iyi hücum katkısı verdi. van Aanholt'un Göztepe maçında oynamaması ise yanlıştı. Rizespor maçında 11'e geri döndü ve maçın adamı oldu. Onun sol kanattan sürüklediği hücumların hepsinde akıl var diyebilirim. Israrla hücumu zorladı, kısa paslaşmalarla rakip ceza sahası içine girmeye çalıştı ve etkili oldu.

Bu özelliği yeni değil. Tarzı bu zaten. Temposu ve oyun aklı hiç fena değildir. Özellikle de rakip ceza sahası içi ve çevresinde iyi şut çıkarır. Randers maçını hatırlayın, orada da buna benzer bir golü vardı. Israr etmedik maalesef, bu tarz hücumları kullanmadık. van Aanholt da doğal olarak performansıyla eleştirildi. Onun hücum gücünü ön plana çıkartmalıyız. Rakip ceza sahası çevresinde o kadar seri ki, kısa paslaşmalarla ceza sahasına girişleriyle de, o çevrede atacağı şutlarla da çok etkili olur.

Avrupa Ligi performansı iyiydi bu arada. Lazio ilgisi vardı ki şaşırtıcı değil. Yaz dönemi rahatlıkla elden çıkartır, bonservis de kazanırsınız. Kenara alınacak, kesilecek isim asla olmadı. Bunda biraz da alternatifsiz olmasının etkisi olmalı. Ömer Bayram'ı "yerli kontenjanı" diyerek oraya yazınca, takımın kalitesi adına ödün vermiş oluyorsunuz. Bazı isimleri mecburen kesemezsiniz, van Aanholt da onlardan biri olmalı. Umarım şu hücum setleri güçlenerek devam eder de, van Aanholt etkisini hissetmeye devam ederiz. Sürpriz değil çünkü bu performans, o kalitesi var.

21 yorum:

  1. Ömer'in arkasında bir süredir yedek beklemek onu epey hırslandırmış.

    YanıtlaSil
  2. Van aanholtun yerine Ömer'i yazdığınızda sahaya ekleyeceğiniz yabancı takıma büyük etki etmesi gerek o kadar etkili bir yedek yabancımız olmadığı için bu hamle saçma ve mantıksız oluyor maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek de yok o duruma, yerli sayısı gayet yetiyor :)

      Sil
  3. Anholttan yazın bonservis beklentim hiç yok evet bu maç çok iyiydi ama rakip 18 önünde pas vermesi gerekirken topu kaptırıp yediğimiz 2 gol ve geri dönmede sıkıntı yaşayıp yedirdiği goller yine çok baait 4.bölge pas hataları ile hatırladığım çok maç var, ha hala en iyi sol bek takımda çünkü başka sol bek yok son maçında hem savunmada iyiydi hemde hücumda 10 üzerinden 10 du torrent etkisi ve oyın planı etkisi olduğunu düşünüyorum ama anholt çok çok basit hataları ile aıkıntıda yaratıyor 10 luk iş yaparken 3 lük işte yapabiliyor işte sıkıntı bu bence bek pozisyonunda bu kadar dalgalı performans olmaması lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son tercihleri genelde sıkıntılı evet. Bence biraz iki ucu keskin bir oyuncu bu yüzden. Fiziği temposu iyi, yetenekli ve zeki bir futbolcu evet ancak şu basit pas / tercih hataları yüzünden verdiğimiz kontraların da haddi hesabı yok. Keşke her maç şu son maçtaki gibi oynasa hepimizi hayran bıraktı valla.

      Sil
    2. Bonservis imkansız değil. Bu profile gayet verilebilir. Lazio istiyordu, Ocak ayında dahi kazanabilirdin.

      Sil
  4. Torrent in ilk maçı olan hatay maçında da müthişti belki de en iyi maçıydı sonra saçma bir şekilde merkeze çektik adamı sonra kesik yedi Ömer oynadı anlamsız bir şekilde, hani adam uçarken kesik yedi çok saçmaydı. Ömer merkezde iyidir ama sol bek olarak emre taşdemir bile daha iyidir umarım bir daha sol bek de görmeyiz, arkasındaki savunma yükünü alırsak bu performansları görürüz sık sık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum ararken demek ki iş görüyor. Bir de organizasyon oluşur, seti oradan doğru çizersen bu performansı izlemeye devam ederiz.

      Sil
  5. (Emre)
    Bir de yedegini dogru isimle doldursak. Emre Tasdemir daha dogru bir profil bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profil olarak evet. Yerli sol bek durumu ülke için maalesef sorun.

      Sil
  6. çok eleştirdiğim isimdi. rize maçını aldı artık laf etmem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra da aynı istikrarla devam etmeli :)

      Sil
  7. Berkan'ı nasil ileride kullaniyorsak PVA'yı dogru kullanmanın recetesi de bu macti. Elbette her mac böyle oynatamazsın ama ligdeki en az 10 takıma bu taktik söker hep dedigim gibi Torrent'in zamana ihtiyacı var gerekli zaman verilirse kadro istikrarini da olusturacaktir zira uzun kaldigi yerlerde puan ortalamasi fena degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Onun üzerinden çizilecek set hücumlarıyla etkisi daha net ortaya çıkacak.

      Sil
  8. Kendi mevkisinin oyuncusu. Sol bek oynamanın ne demek olduğunu biliyor. Türkiye'de sol bek olmak kanattan içeri orta kesmekten başka bir şeyle ilişkilendirilmiyor. Van Aanholt bu maçta doğruları yaptı. Umarım daha zor rakiplerde de yapar aynısını.
    Şunu unutmayalım rizenin kadrosu çok kötü. Tek bir oyuncularına da sadece faulle çözüm uretebildik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle teknik bekleri pas aksiyonu içine sokmak ve hücum setleri içine dahil etmek gerekiyor.

      Sil
  9. Belki PVA'yı daha etkin kullanmak, hem de hücumda ceza sahasında daha fazla çoğalmak için 3'lü defans da denenebilir.
    Misal Marcao - Nelson - Omar (Alpaslan/Semih) gibi dizildiğinde, Marcao, PVA'nın arkasını süpürür, PVA da istediği gibi içe girer, al verler yaparak ceza sahasına penetre yapar. Çünkü hem çabuk, hem hızlı, hem de çok güçlü. Asla ikili mücadelede yıkılmıyor. Üst bedeni epey kuvvetli. Sağ kanada Boey konulabilir, hatta Barış Alper bile denenebilir. Onlar da delici ve yine rakibi hızıyla ve fiziğiyle yıpratabilecek oyuncular. Bu sistem önde Kerem-Emre-Muhammet(Gomis) ceza sahasında daha çok adamla girme imkanı olur. Emre de seviyor oraya girmeyi. Gol özelliği olan bir oyuncu. Kerem de aynı şekilde ayağı çizgiye basan bir kanat değil. O da içeri doğru girip harmanlayarak oynamayı seviyor.
    Bence elimizdeki oyuncu grubuna çok uygun gibi duruyor. Zira 4'lü defans yaptığımızda elimizde teknik, pasör ve driplingçi orta sahalar olmadığı için bir türlü açamıyoruz. ZAten bu senenin en büyük sıkıntısı bu oldu bizim için. Evet kadro gen., tempolu, dinamik ama kalitesi düşük. Ben bu sistemde Berkan-Taylan gibi oyuncuların da kıymetinin artacağına inanıyorum ayrıca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için de stoper kalitemiz yetmiyor sanırım, 3. isim sorun olacak. Şu aşamada denenecek iş değil gibi.

      Sil
  10. Gol teknik gayet harikaydı hatta Galatasaray tarihinde teknik açıdan en güzel gollerden birisi. Feghouli çok şık bıraktı belki kendisi de gol yapabilirdi ama böyle iyi oldu, tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon izlediğimiz en iyi goldü benim için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir