24 Nisan 2022 Pazar

Altay 0-1 Galatasaray, yarına yönelik bir heyecan var mı?


Altay'ın kazanmak dışında bir şansı olmadığından, ilk andan itibaren hücum odaklıydılar. Aslında isim isim bakınca, özellikle yabancılar tarafında kalite var da, işin yerli tarafı öyle değil. Altay'ın odağı hücum olunca, geride büyük boşluklar verdiler. Galatasaray da geçiş oyununu sezon başından bu yana iyi oynuyor. Gol erken geldi, peşine birçok pozisyon yakalandı. Bitirememek de sezon başından bu yana konuştuğumuz diğer sorun.

Gomis ve Babel'in kaçırdığı net goller var. Özellikle Gomis bunları kaçıracaksa, sahada olması anlam ifade etmiyor. Bitirebilmek ve maçı ilk yarıda çözmek lazım. Bu kadar fazla açık alan ve pozisyon bulup, skorun 1-0'da kalması Galatasaray'ın özeti. Oluşan pozisyonlar organizasyon dahilinde değil, açık alanda yakaladık. Mesela Altay kapanan bir takım olsa, büyük ihtimal kilidi açmakta zorlanırdık. Duran toplar da diğer artımız, o konudaki gelişimi konuşmuştuk.

Yakalanan onca pozisyona rağmen, Galatasaray'ın ilk yarıda da iyi oynadığını söyleyemem. Görüntü biraz da kalite farkıydı. Orta sahada yine üretemiyoruz mesela. Pulgar toparladı da, bu maçlar ne denli ölçü? Berkan Kutlu'yu öne atmaya devam ediyoruz. İyi kötü varlık gösteriyor da, Emre Kılınç özelinde varlık gösteremedik. Bugün Babel de kötü, Gomis ise bitiremedi. Yani iş döndü dolaştı ve Kerem Aktürkoğlu'nun bireysel yeteneğine baktı.

2. yarı ise felaket. Altay'ın belki güçlü bir baskısı oluşmadı ama hakim olan da onlardı. Galatasaray ise hücumda varlık dahi gösteremedi. Bu sefer açık alan kullanılamadı, boşluklar doldurulamadı. Altay ise Galatasaray yarı sahasında çılgınca basıp, rakibini hataya zorladılar. Galatasaray da o anlar geriden çıkamadı, hücumda da neredeyse varlık gösteremedi. Altay'ın kalitesi bir yere kadar tabii. Baskıyı kursalar da, etkisi güçlü olmuyor. Muslera da biraz kalecilik yapınca, süreci gol yemeden geçtik.

Pulgar toparlıyor diyoruz, gelecek adına ne fayda? Hala gelecek sezon takımda yer almayacak bazı isimleri de kullanmaya devam ediyoruz. Geçen haftaya göre yine kadroda değişiklikler vardı. Torrent'in tercihleri üzerinden yorum yapmaya gerek kalmıyor yani. Altay karşısındaki 2. yarıdaki oyunla, Yeni Malatyaspor karşısındaki ilk yarıdaki oyunun farkı yok. İşi bitmiş görünen rakipler karşısında dahi varlık gösteremediğimiz devreler oynuyoruz.

9 yorum:

  1. (Emre)
    Mac hakkinda pek olumlu yorum yapacak birsey yok. Pulgar toparladi ki gec kaldi. Gelecek sene takimda kalacak isimlere forma verilmeli konusunda hepimiz hemfikiriz. Belli ki Morutan ve Baris pek oynamayacak kalan maclarda. Sadece Kerem'in ayagina bakiyoruz.

    Benim søyle bir dusuncem var, tabi yapmazmar, ama paylasmak istiyorum :
    Omar'i kesmeden Boey'i de oynatmak. Sonucta ikiside ønumuzdeki sene kalacaklar. Omar altyapi døneminde hucum oyuncusuydu, ve Olympiakos øncesinde de cogu macta sag kanat oynamisligi var. Boey ile birlikte arkali ønlu oynayabilirler. Omar ønde. Bu fikrim sag kanat'a da tempo, hiz ve enerji getirmek icin. Babel iyi oynasa da agir kaliyoruz. Babel'i de santrafor olarak kulanilabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlasa da, geleceğimiz için bir hayrı olmayacak :( Omar'ı kesmeden Boey' i oynatmak imkansız maalesef. Omar sağ kanata yazılır da, sadece çizgi üstü oynar, hücuma çok farklılık getiremez.

      Sil
    2. Birlikte oynayabilecekleri tek diziliş üçlü. Omar in fiziği ve top kapma becerisi yüksek 3lunun sağına cok iyi olur, PVA zaten 3lude daha rahat oynar keşke denense seneye altyapı kuralı devam ederse emin i nelsson ve marcao nün yanına yazmak gerekecek

      Sil
  2. Torrent için cv sini güçlendiriyor diyoruz ama Galatasaray oynayarak kazanmıyor ki. Kotu oyun, karambol veya bireysel gollerle maç alıyoruz. Bugün Keremin golü ne kadar takıma ne kadar bireye yazar tartışılır. Sanki inadına kadro kuruyor gibi ve bizi kahredende kovulduğu gün gelene kadar bir şey yapamamak oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü oyun var tabii. Bu da sorun. Kazanıyor olmaz ilizyon. Barcelona maçından bu yana çok kötü oynuyoruz.

      Sil
  3. Galatasaray açısından ligi nerede bitireceği önemli, son 4 hafta ve 5. sıra ile arada 5 puan fark var. Antalyaspor ve Demirspor ile maçlarımız var, ligi olabilecek en iyi yerde bitirmemiz lazım. Seneye Yunus gelecek ve sağ kanatta o oynayacak, Morutan'ın ilk 11'e monte edilmesi için ya 8 numara ya da sol kanatta oynaması gerekecek. Bu sezon ikisi de pek mümkün değil gibi, ama Kerem'i satabilirsek seneye solda farklı bir performans izleyebiliriz.
    Seneye merkez orta sahaya tecrübeli ve kreatif bir oyuncu bulabilirsek kadrodaki uyumsuzluğu rahatlıkla çözebiliriz. Sadece Kerem'i satarak önümüzdeki sezo şampiyon olacak takımı oluşturacak transferlerin finansmanını sağlayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence o kadar önemli değil. Avrupa ihtimali de yok denecek kadar zayıf. Şu ortamda yeni isimleri kazanıp, onları rotasyona ekleme ihtimali çok daha büyük kazanim olacaktı.

      Sil
  4. Takımı hiçbir amacı yokken izlemek işkence. En azından Avrupa ligini zorlamalıydi bu takım. Felaket bir sezon.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir